satışlar düştü diye şöyle güzel indirimler yapsa da yesek. |
Köfteci Yusuf Ana Konu (16. sayfa)
-
-
Tr de domuz çiftlikleri var ancak, 1-2 tanesi eski azınlık aile çiftliği dışında tamamı İstanbul Antalya Bodrum gibi lüks otellere özel işlenmiş ürün (prosciutto salami gibi) tedarik ediyor. Çığ et formu çok nadir. Yurtdışındaki gibi bir üretim ekosistemi olmadığı için ucuz da değil. Maliyetinden kaynaklı tr de at eşek eti sorunu var ama “ucuz” diye domuz eti tağşişi(eklenmesi) çok zorlama. Ha domuz çıkmıyor mu testlerde çıkıyor. Burada olayı ikiye ayırmak lazım, çıkan sonucu verebiliyor musun ve hangi baskılar altında diğeri ise neden böyle sonuç çıkar?
Neden kısmında;
İlki laboratuvar hatası olabilir, çok teknik bir işlem pcr yöntemi siz üründen elde ettiğiniz 50-100 dna parçacığını 2-6 milyon adetlere çoğaltarak tespit yapıyorsunuz. Olası bir beceri eksikliği daha önceki pozitif bir domuz DNA’sı ile kirlenmiş labda yapılmış deneyleri de domuz pozitif çıkarıyor. Meziyetlerine göre personel seçimi ve iş dağılımı ülkemizde çok yaygın olmadığı için sanılandan çok daha fazla bu durum oluyor.
2. Özellikle sucuk salam gibi ürünlerin katkı maddeleri ki çoğu yurtdışından tedarik edilir, yıllarca aynı kaynaktan sorunsuz tedarik sağlansa dahi bazı partilerde domuz bulaşısı olmuş katkı maddesi ile ürünler üretiliyor ve biz bunları tüketiyoruz, oldukça büyük firmalarda bu durumlarla karşılaşabiliyor. Tedarik zincirinin her aşamasını her zaman ve her defasında kontrol etmek pratik ve ucuz olmadığından firmalar kendilerince belli güven kriterlerini sağlamış tedarikçileri çok daha az sıklıkla kontrol ediyor. Tabii bunu belgeli büyük firmalar yapıyor, diğerleri bu kontrollerin çoğunu ihtiyaç olarak bile görmüyorlar.
3. Av kaynaklı kaçak et, muhtemelen tr deki gündem olmuş vakaların önemli kısmı bu sebeple oluyor. Domuz kaçak şekilde spor amaçlı vuruluyor ve bu bazen normal etlerin arasında ufak işlemle satillabiliyor. Yoğun et tedariki sağlayan işletmeler ya büyük çiftlikler çalışıyor ya da bir köyler arasıda tedarik ağlarıyla temin ediyor. Malum şirket buyuk oranda tedarik ağları ile temin ediyor, elbette kontrol mekanizmaları vardır ama araya karışma durumu olabilir ki benzer ölçekte iş yapan her firmada olabilir oluyor da, zaten bunun önüne geçmek için, ikea, Burger King ve McDonalds gibi firmalar genelde tek ve en büyükler ile çalışıyor. Migros o topa hiç girmeyip oldukça modern kendi çiftliği kuruyor.
Diğer husus ise sonucu buldun bunu verebilmek, bu sanıldığından daha zor bir süreç, o raporu verenler oldukça baskı altında kalmalarına rağmen küçük vazife kahramanlıkları yaparak imza atıyorlar. Helal belgelendirmesi gibi özel hassasiyete sahip personel barındırmayan denetim süreçlerinde o raporları vermek kolay değil, üniversite laboratuvarı kapattırır o kadar.(bkz: Mersin pirinç itü)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticanavar -- 10 Ekim 2024; 6:58:38 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
nerede kefenle gezen "müslüman" kahramanlar, nasılmış domuz etinin tadı?!
3 vakte kadar bunun için de fetva çıkar bak...
-
Bence mantıklı düşünmek gerek, türkiyenin en büyük et tesislerine sahip bir holdingde çalışıyorum.
Düşünün, yüzlerce şubeniz var tonlarca et işliyorsunuz her gün. Milyonlar kazanıyorsunuz ve salak gibi domuza mı bulaşırsınız ? birde bu kadar çok domuzu ülkede bulamanız imkansız. Mahalle pidecisi belki köyde kasabada tanıdıkları avlanırken vurdukları domuzları verir küçük işletmere bunu anlarım. Ama köfte yusuf gibi tonlarca günlük et işleyen birine mantıklı ve imkanlı gelmiyor..
Türkiyede ki domuz çiftlikleri karkas olarak satmıyor, veya belli büyük otellere özel müşterileri için satıyor. Geri kalan formu şarküteri şeklinde üretsin ki para kazansın. Ben yusufa 1 kere gittim yıllarca. Dışarıda et yersemde zaten kıyma değil parça et antrikot şeklinde tüketirim.
-
Şubat ve Martta yapılan testlerde domuz çıkmış. Kendi salaklıklarına doymasınlar, bundan sonra toparlamaları imkansız. Ben gitmem artık var veya yok, bilmeyene de anlatırım, adam gibi iş yapsınlar.
-
Sudan'dan domuz at eşek eti 500 ton gümrük vergisinin 0'a indirilmiş. Nereden mi sağlayacaklar o kadar eti Sudan'dan. Daha çok domuz at eşek eti yedirirler bu millete.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fieryboys -- 10 Ekim 2024; 8:42:49 > -
500 ton ne olacak hocam. Türkiyede tüketilen yıllık eti düşünürsen.
Çok farklı senaryolar var %0,1 domuz eti karıştırarak Köfteci Yusuf zengin mi olacak. Sedat Peker zamanında çökmeye çalışmıştı çökememişti. Şimdi muhtemelen mafya intikam alıyor adını lekeleyelerek.
-
Ayrıca şöyle bir senaryo düşünüyorum Köfteci Yusuf'tan bağımsız olarak Gıda enflasyonunu ne yapsalar tutamıyorlar talep azalmıyor, faizler yüksek ama bu ay %3 enflasyon geldi . Bu ay sürekli bu tarz haberler pompalandı sosyal medyaya bence bu talebi kırmak için kasıtlı yapılıyor. İşe de yarayabilir bence doğruda bir taktik devletin arada bu tarz işler yapması lazım. Saygılar.
-
yok mu köftede kıymada şöyle güzel bir kampanya?
-
Ağa ölee franchise verip kenara çekilek yok.
Onu veriyorsan ona göre de kontrol mekanizmasını kuracaksın..
Millete DOMUZ ETİ yedirmek nedir yahuu...
O Şubeyi bulup kendi içinde işi çözmeyecen. İnsanlara açıklama yapacaksın.
Buydu böle oldu şunu yaptık vs.
yoksa zeten baksa bizim milletinde umrunda değil domuz eti vermişler veya sakatat kakalamaışlar.
İndirim yapsınlarda bunlarda hepsini alsın yesin ortalık temizlensin..
-
Adam üç harfli marketlerin payından sömürüyor.Batırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
-
Hemen komplo teoriciler düz dunyacilar toplanmis. He bı akilli sizsiniz he farklisiniz aydinsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben bu işi boykotçuların organize ettiğini düşünüyorum. coca cola satmaya devam ettiği için başına bunlar geldi yuzarsifin
-
domuz etinde sakınca görmeyenler için iyi fırsat. satışlar büyük oranda düşeceği için fiyatlar da düşecektir.
kendi adını temize çıkarmak isterse ve herhangi bir domuz eti alımı yoksa 81 ildeki tüm şubelerindeki tüm ürünlerinden analize gönderip çıkan sonucu tüm tv ve internet medyalarında yayınlatmalı ki tekrar eski satışlarına ulaşabilsin.
-
Ben de öyle düşünüyorum ara ara yokluyorlardı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pahali domuz etini normal ete niye karistirsinlar bu mantikli degil. Birileri tarafindan kumpas yapildigini düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yaban domuzu nedir hiç duydun mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X