Şimdi Ara

Kol çalışırken fazla mı zorladım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya bey beyler sporla hiç aram yok ama isteğim vardı. Bir süredir dumbell lar köşede kullanılmayı bekliyordu. Aldım önce ısındım molalar falan bir saatten fazla çalıştım. Sol kolum sağ tarafa göre daha zayıf. Sağda sorun yok ama solda bir halsizlik, tükenmişlik, yorgunluk, hafif ağrımsı sızlama ama çok hafif. Acaba fazla mı zorlandım? Bir saat falan oldu hala aynı. Neden acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sağaksın sanırsam. Sol kol daha güçsüz sağına göre. Bence normaldir. O kolunda yavaş yavaş alışır, güçlendikçe sağa benzer.

Edit: bölüm bölüm yap ve nefesini iyi alıp ver. 4x10 gibi işte bölüm bölüm derken. İnternette dumbel programları var araştır bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oziboaydino -- 21 Ağustos 2014; 3:46:04 >
  • Kısa bir araştırdım önce ısınma falan ama beslenmeyi henüz araştırmadım. Sol kolumla genelde en hafif şeyleri yaparım. 3 lü periyotlarla 12 kez yapıyorum bir hareketi ve aralarda 35-45 saniye dinleniyorum. Hızlı sonuç bekliyen sabırsız bir insanım ve birazda temkinliyim. İnşallah pes etmem. Bu arada cevabın için saol

• Hızlı sonuç beklersen elin boş dönersin bunu unutma bir kere. 8-10 arası tekrar idealdir (Tekrar sayısı ve çalışma sistemleri kişinin isteğine göre değişir. Az tekrar çok kilo, çok tekrar az kilo değişik isteklere hitap eder örneğin.) dinlenme süresini 1 dakikaya sabitle. Son olarak sol kolun daha zayıf olduğu için ağrıyor muhtemelen. Zamanla alışır. Ama sakın ha sol kolun sağı yakalasın diye solla daha fazla ağırlık kaldırma. Zamanla eşitlenir zaten ki eşitlenmese bile çoğu insanın sağı solu arasında artı eksi 1-2 cm fark vardır.
  • Çok teşekkürler. Faydalı yorumlarınız. Fakat bir sorum olacak. Ne sıklıkla çalışmam gerek. 2 gün arayla mı? Her gün mü? Günde 2 kez mi? Ve bir çalışma süresi maksimum veya minimum kaç olmalı?

Edit: Kasımda 18 oluyorum ve 60 kiloda 1,76 boyundayım. Şanslıyım ki omuzlarım çok ideal yani geniş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MakerOs -- 21 Ağustos 2014; 5:18:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MakerOs

Çok teşekkürler. Faydalı yorumlarınız. Fakat bir sorum olacak. Ne sıklıkla çalışmam gerek. 2 gün arayla mı? Her gün mü? Günde 2 kez mi? Ve bir çalışma süresi maksimum veya minimum kaç olmalı?

Edit: Kasımda 18 oluyorum ve 60 kiloda 1,76 boyundayım. Şanslıyım ki omuzlarım çok ideal yani geniş.

Salonu baz alırsak herr gün gidenler de var haftada 5 gün giden de var. Bana göre haftada 3-4 idealdir. Kardiyo vs ihtiyacın yok sonuçta, kilo olarak fazlan yok. Arada 1 gün mutlaka boşluk bırakmalısın. Kaslar çalışınca büyür doğru ama bu işin önemli bir kısmı dinlenme ve beslenmedir. Örneğin iyi bir dinlenme için gece uykusu şart. Benim gibi bu saatlere kadar takılma yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jumanji -- 21 Ağustos 2014; 5:53:20 >

• Saol bilgi için ama ben evde dumbell ile çalışıyorum sadece. Her gün değilde 2 günde 1 mi diyosun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen öyle 1 gün kesinlikle boşluk bırak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jumanji

Aynen öyle 1 gün kesinlikle boşluk bırak

Eyvallah çok teşekkürler. Artık emin bir şekilde yaparım.
  • Kası tekrarla değil, ağırlıkla zorlamak lazım. Ben 15 kg dumbellerle 3x 12 yapıyorum ve genelde 2. ve 3. setlerde ağırlığı arttırıyorum. Başarılar umarım hırsın azalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osuruktanmadalya

Kası tekrarla değil, ağırlıkla zorlamak lazım. Ben 15 kg dumbellerle 3x 12 yapıyorum ve genelde 2. ve 3. setlerde ağırlığı arttırıyorum. Başarılar umarım hırsın azalmaz.

Teşekkürler. Daha önce hiç denemem olmadığı için 5 kiloyla başladım. Daha doğrusu şu an elimde sadece bu var

Hırsımın azalmamasını istiyorum. Bunu yapmamın en önemli nedenlerinden biride daha fazla kilolu gözükmek.

O kadar da zayıf olmamama rağmen zayıf gözüküyorum. Baskılar beni buna itti istekde olunca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MakerOs -- 22 Ağustos 2014; 0:17:21 >

• Son sorum şu ben 2 günde 1 çalışıyorum bir arkadaşım yanlış dedi ama takmadım. Bir gün çalışıp bir gün dinlenmek yanlış mı acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.