Şimdi Ara

Dambıl kaldırırken az kilo çok tekrar mı çok kilo az tekrar mı sizce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çok kilo az tekrar ama dikkatli olmak gerek böyle olunca incinme şansı artıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • güç için çok kilo az tekrar, şekil ve dayanıklılık için az kilo çok tekrar.

• Scalh kullanıcısına yanıt
    Şekil derken kasın hacim alması mı , o çok kilo az tekrarda oluyordu sanki

• Doğru formda nasıl yapıyorsan yap en önemlisi teknik tekniğin yanlışsa çok bassamda bi keke yaramıyor. O yüzden ben düşük ağırlıklarla önce form oturtmaya çalışıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdiyotloji İ kullanıcısına yanıt
    Düşük ağırlık dediğimiz kaç olmalı min

• Ulpro kullanıcısına yanıt

güçten daha önce hacim için. ağır kilo az tekrar gücü çok hızlı artırır ama kas hacmi o kadar hızlı gelişmez. ağır kiloyla yapılan hacim daha sıkı olur tabi ama o başka konu.

• Çok kilo çok tekrar

• Ulpro kullanıcısına yanıt

Onu sen bilecen keke ben ne bilim

• Kesinlikle cok kilo en az 8-10luk 4-6 setlerle yapmak laizm. yoksa ilk baslarda tamam ama yetiskin bir erkek 5 kilo dumbella calisiyor aylarca aga git markette poset tasi daha cok gelisirsin.

• inonu88 kullanıcısına yanıt
    Şöyle birşey denmiş
    fitwell
    KAS YAPMAK İÇİN DAHA AĞIR KALDIRMAN GEREKMİYOR — Fitwell
    https://www.fitwell.com.tr/blog/kas-yapmak-icin-daha-agir-kaldirman-gerekmiyor

• https://www.facebook.com/gravitytransformation/videos/764703911493092/

Şöyle bir şeye denk geldim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağır kilo usta.

Yalnız gidip omuzlara hemen ağır kilo abanma her bölgenin taşıyabilidği ağırlıklar farklı

• Senelerce ikisini de deneyimlemiş birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki çok kilo. Onu da daha netleştirirsek, yaklaşık 8x3 yapabileceğin bir kilo. Sadece biceps çalışmakla da olmuyor. Triceps'te çok önemli. Omuz da önemli. Bunları çalıştığın günün ertesi gününe de bunları çalışmayacaksın. Bacak çalış, karın çalış fark etmez. Bol proteinli (yumurtalar, tavuklar, kuruyemişler ve 1 litre civarı yağsız süt). Yaklaşık 2-3 ay bu şekil çalıştığında, ne kullanıyorsun, toz mu, enjekte mi diye sorular bile geliyor.

Diğer yandan 50-100 civarı kaldırabileceğin ağırlıkta bir dambılla. Günde bunu dinlendikçe 10 kere-20 kere yaptığında, kas kendini yemeğe başlıyor. Ne dayanıklılık oluyor, ne hacim artıyor, sadece damarlar çıkıyor. Çocukluk gençlik arası dambıl setlerim yoktu, tek bir dambılım vardı. Mal gibi sabahtan akşama, bir elimde mouse bir elimde dambıl takılıyordum. Zaten zayıftım. Bir işe yaramadı. İncecik damarlı kollar vardı sadece.

Hep çok çalışmanın daha hızlı daha iyi sonuç vereceğini sanırdım. Ama işin aslı şaşırtıcı derecede sadece kasları yırtıp, tamiri beklemeye bakıyor. Ki kol grubunu yırtmak tüm hareketlerle toplasan maksimum 30dk. 2. gün kesin es geçmen lazım. Yani 2 günde sadece 30dk cık asıl manyak sonucu ortaya çıkartıyor. Yok ben her gün 30dk yapayım dersen 3 ayda alacağın sonucu 9 ayda zor alırsın.

• Bence az kilo çok tekrar

• Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt
    Az ağırlık yapan adam daha iyi gözüküyor valla

• Kendi sınırını bilirsin zaten. Çok kolay kaldırdığın ağırlık da olmayacak, çok zorlandigin ağırlık da olmayacak. Ağır gelmesi yeterli. Çalıştıkça zaten kullandığın ağırlık az gelmeye başlıyor, sonra bir üstüne geciyorsun. Çok zorlama sakatlik yaşarsın.

Ayrıca dambıl için çok çeşitli hareketler var. Örneğin adını bilmiyorum ama elini havaya kaldırıp dirsekten bükerek başının arkasına indirip kaldırıyorsun. O mesela bayağı zorluyor. Diğer hareketlerde 10 kilo kaldırıyorsan onda 6-7 anca.

İlk başlıyorsan Max 4-5 kiloyla başla. Bu bana az deme. Zamanla arttır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 29 Ekim 2022; 16:27:58 >
  • Mesele kendini zorlaman değil mi? o zaman çok kilo daha iyi bence. Kasları zorlayacaksın ki bir dahaki sefer için kendisini geliştirsin. Yoksa az kilo işe yarasa al eline 1 kilolukları onunla çalış ne olacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.