Arkadaşlar hp photosmart 945 dijital foto makinama piknikte kola döküldü tuşları artık zor basıyor , izmirde nereyi önerirsiniz servis olarak ayrıca tahminen kaça patlar. Hp nin ist. servisine göndermekten korkuyorum arkadaş gönderdi 1.5 ay sonra geldi (neymiş 30 iş günü müddeti varmış) bide kart okumuyordu arkadaşın durumuda benim gibi değildi yani kullanıcı hatası yoktu ama servis garanti dışı demiş. Bu yüzden ii bir servis arıyorum.
servise göndermen daha mantıklı bence gec ve öz yapıyorlar zaten serwislerde para ile iş yapıyor bence sen servisine ver daha iyi olur
sıvı teması az ise sorun yok ama eğer sıvı teması içerilere kadar indiyse, o makinadan ümidi kes bence, çünkü servise vereceğin para boşa gidebilir, bildiğiniz gibi sıvı teması garanti kapsamı dışındadır, hp servisinde 20$ mı ne sabir bir ücret var onu zaten alacaklar değişecek parçalar varsa değiştirecekler ve sonra size şöyle söyleyecekler "makinanız temizlendi şu an çalışır durumda ama garantisi yok, oksitlenmeden dolayı daha sonra arıza yapabilir ve biz herhengi bir garanti vermeyiz", fotoğraf makinasında değil ama ericsson cep telefonunda aynısı başıma geldi, temizlik yapılıp hasarlı parçalar değişti ama 2-3 ay sonra aniden kapandı ve bir dahada açılmadı, o yüzden iyi düşün bence servis ne hesap çıkaracak araştır önceden.
@arkitrom
makinenin çalışmasında bir sorun yoq dostum sadece tuşları zor basıyor keşke su olsaydı tuşlara birşey olmazdı ama kola malüm yapışkan tuşları zorluyor servisine yollayıp sadece içini temizleticem galiba yoksa makinenin çalışmasında hiç bir şey yoq ayrıca bu temizlemede 20 $ a dahilmi
arkadaşım garanti fazla para ister ama garantili yapar genelde yani ben parça değiştiirdim lap top ta bozulmnuştu 1 sene de garanti verdiler ama bu kullanıcı hatası tamircilere de güven olmaz benim de telefon bozulmuştu 4 ay dolaştım bir ton par verdim hepsi de tam olarak yapamadı onlar da 1 günden aşşğı uğraşmadılar adamın birine götürdüm 5 dk da verdi servis en iyisi ama konuşman lazım yani nedir ne değildir garanti veriyorlar mı tamirden sonra onları öğren ondan sonra servise gönder en iyisi bu
sıvı içerilere ulaşmadıysa sorun yok ozaman, hp servislerinde sabit bir ücret var diye biliyorum (20$ ı kafadan attım tam bilmiyorum) makina servise girince arıza çıksada çıkmasada hatta tamir ettirmek istemesende bu inceleme ücretini alıyorlar, daha sonra yaptıkları işleme göre extraları ekliyorlar
quote:
Orjinalden alıntı: ustavolkan
@arkitrom
makinenin çalışmasında bir sorun yoq dostum sadece tuşları zor basıyor keşke su olsaydı tuşlara birşey olmazdı ama kola malüm yapışkan tuşları zorluyor servisine yollayıp sadece içini temizleticem galiba yoksa makinenin çalışmasında hiç bir şey yoq ayrıca bu temizlemede 20 $ a dahilmi
kola gibi şekerli çözeltiler bildiğim kadarıyla yalıtkan. yalıtkan olmasından dolayı kısadevre yaptırıp iç elektronik devrelere hasar vermemiştir. ama şeker makinenin tuşları gibi birbirine temas edince çalışan iletken bölümlere kaçıp kuruduğu zaman yalıtkan olduğundan elektrik iletmesini engelliyor ve düğmelerin çalışmamasını sağlıyor yada zorlaştırıyor. Başka bir arındırıcı kalıntı bırakmayan yalıtkan sıvı ile yıkandığında/silindiğinde eski haline gelebilir. Ama Nasıl?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme