Şimdi Ara

Kolay format !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın bir zaman önce bir tanıdığımda görmüştüm.Normal format işlemini yapıyor gerekli tüm dosyaları yüklüyor daha sonra bilgisayarın hazır halinin disc image ini alıyor yaklaşık 14 15 gb bir dosya.İleriki zamanlar format atcağı zaman bir program yardımıyla bu dosyadan bilgisayarını formatlıyor.

Format sonunda gerekli tüm dosyalar yüklü halde bilgisayar formatlanmış oluyor. Bu yönetimi bilen kullanan var mıdır ? Böyle bir yöntem varsa dezanatajları nelerdir ? Şimdiden teşekkürler

• BrilliantBrain B kullanıcısına yanıt
    Doğru kullanırsan dezavantajı yoktur.Şahsen hiç kullanmadım ama nasıl olduğunu kısaca anlatayım ;

*Temiz bir iso dosyası ile format at.
    *Bilgisayarına tüm gerekli driverleri yükle.
    *Norton Ghost ya da Acronis True Home gibi bir program ile kurulu olan sisteminin iso imajını al.
    *Bunu DVD ye yaz.(Sonrası normal format gibi)

Format tamamlandığında yedeğini aldığın sistem geri yüklenecek ve her format attığında driver vs yüklemene gerek kalmayacak.

Umarım anlatabilmişimdir.
  • peki bu aldığımız iso dosyası dvd ye yüklenmiyecek kadar büyükse ? diyelim ki yazdık normal format gibi o iso dada boot seçenekleri falan geliyor mu tam anlayamadım ?
  • /\
    ı
    ı
    ı
  • dvd şart değil, ben hdd ye yedekliyorum. D ye yedekleyip oradan C ye yüklüyorum yeri gelince.
    ama SSD+8.1 formatı 10-15 dakikaya düşürdüğü için yeni sistemler için çok gerekli olmuyor. Fazla sayıda program yüklüyorsanız iş görür. Acronis True İmage
  • tamamdır çok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.