Şimdi Ara

USB'nizi DVDRom Yapıp Format Atın [KESİN YÖNTEM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
20.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizlere uzun zaman ayırdığım çok yararlı bir çalışmamdan bahsetmek istiyorum. Genel olarak bunu pek kimse bilmiyor.

Konu : USB Belleğinizi DVD-Rom Yapmak

Arkadaşlar forumda çok rastgelmişsinizdir. Multiboot tool, yumi, sardu gibi programlarla usb ye windowsu bootable olarak atarak format çekmek meselesi var. Ancak bu mesele birçok program kullanmayı gerektirir ve anlaşılması ve uygulamaya geçirmesi zordur. Sizlere farklı bir metod göstereceğim. Yapacağımız bu metodla usb nizi iki kısma bölerek birinci kısmı usb ikinci kısmı ise bildiğiniz dvdrom lardan tamamen farksız olarak kullanacaksınız. Böylelikle netbook gibi dvdromsuz cihazınızı formatlayacak veya format dvd nizi cebinizde taşıyabileceksiniz.

ŞİMDİDEN UYARIYORUM. YAPACAĞIMIZ METOD TEHLİKELİ METOD AMA EN TEMİZ, ANLAŞILMASI EN KOLAY VE EN GARANTİ METOTTUR. BU NEDENLE DOĞACAK OLUMSUZLUKTAN KESİNLİKLE ŞAHSIM SORUMLU TUTULAMAZ.

Gerekenler :

1.) 1 adet USB ( bellek boyutu size kalmış xp dvd si yapmak isteyene 1 gb lık, win 7 dvd si yapmak isteyene ise 4 gb lık yada diğer boot is oyu dvd yapmak için ise isonun boyutunda bir usb yeterlidir.)

2.) DVD formatına dönüştürmek istediğimiz iso kalıbı

3.) Gerekli programlar
    ChipGenius : http://www.mydigit.cn/mytool/ChipGenius.rar
    Phison : http://flashboot.ru/Files-file-638.html

Uygulama :

1.) İlk olarak indirdiğiniz programları kendi klasöründe masaüstüne çıkarınız. (sağ tık-winrar-klasöre çıkart)

2.) Boş bir usb nizi pc ye takınız. Usb chip bilgilerinize göre işlem yapacağımızdan usb nin chip bilgilerini öğrenmeliyiz. Bunun için ChipGenius klasöründeki “ChipGenius_v4_00_0024” adlı programı çalıştırınız. İnternetiniz açık olsun. Program güncel chip bilgilerini alsın ve usb nizin chip bilgilerini çıkartsın. RESİME BAKINIZ.

MUTLAKA KURALA UY : Eğer chip vendor Phison değilse bundan sonraki hiçbir adımı denemeyiniz. Aksi taktirde USB nizi yakacaksınız.
    Bu resimde görülenler benim Toshiba marka usb me ait chip bilgileridir. Görüldüğü üzere Phison’dur. Sizde resimdeki kare içine aldığım yerleri doğru bir şekilde not alınız. USB niz aksi belirtilmedikçe bilgisayara takılı kalsın.

3.) Phison klasöründeki “MPParamEdit_F1” adlı uygulamayı açınız.

Karşınıza yukarıdaki bölüm çıkacaktır. Sadece OK ikonuna basınız. Karşınıza alttaki resim bölüm gelecektir.

1.kısımda : ChipGenius programı ile not aldığınız Chip Part Number yazan yerdeki kodunuzu seçiniz. Benim PS2250’di. Hemen yanındaki yeri ise 01 olarak seçiniz. 01 yazan herkes için aynı olacaktır.
    2.kısım : Preformat kısmıdır. İşaretli olsun. İşlem başlamadan önce usb ye format atacaktır.
    3.kısım : Number of Partition dur. 2 seçilmesi gerekiyor. Birisi usb diğeri dvdrom olacağı için 2 seçilmesi gerekiyor.
    4.kısım : Usb 2 kısıma ayrılacak olduğundan ilk kısmın cd/dvd rom olarak ayarlayın.
    5.kısım : Usb nin diğer kısmı ise usb olarak kalması için removable disk olarak işaretleyin.
    6.kısım : Customise setting kısmı en önemli yerdir. ChipGenius ile not aldığımız bilgileri gireceğiz. Auto detect seçili olmasın. Yoksa usb chip bilgileri silinir. VID, PID, Manifacture Name, Product Name yazan yerlere ChipGenius’taki not aldığınız bilgileri girin. Büyük harf Küçük harf yazımına uyunuz.
    7.kısım : Usb nin dvdrom olacak bölümüne hangi isoyu atacaksak onu seçin. İsonuz masaüstünde olsun. Resimde görülen yeri tıklayarak masaüstündeki isoyu seçin.
    8.kısım : DVDrom kısımınıza ne kadar yer ayıracaksak onu belirleyin. İsonuzun boyutunun 50 mb fazlası olsun.
    9.kısım : Herşeyi düzgün şekilde yaptığımızı kontrol edin. Sonra Save as yani farklı kaydete tıklayıp Kalıp ismini vererek Phison içindeki dosyaların yanına kaydedin. Kaydettiğiniz dosyanın ismi “Kalıp.ini” olacaktır. Kaydettikten sonra açık kalan yukarıdaki resmi kapatın.

4.) Phison klasörünün içindeki “MPALL_F1_9000_v329_0B” aslı uygulamayı açınız.

1.kısım : Usb niz takılıydı zaten. Update tıklayarak usb nizi tespit edip 2.kısım belirecek.
    2.kısım : Update yapınca kendiliğinden çıkıyor. Sizde farklı yerde belirebilir. Usb yi hangi porta taktığınıza bağlıdır.
    3.kısım : Orada Mp.ini vardı. Ama biz daha önceden Kalıp.ini olarak kaydetmiştik. Onu Kalıp.ini olarak değiştirip tik işareti koyuyoruz.
    4.kısım : Bu kısımdaki bilgiler daha önce Kalıp.ini olarak kaydettiğiniz bilgilerdir. Doğruluğunu notlarınıza bakarak teyit ediniz.
    Sonra START a basarak işlemi başlatınız.

5.) Aşağıdaki resim çıkacaktır. Önce usb yi biçimlendiriyor. Eğer uyarı gelirse reformat finished diye USb yi çıkarmadan Evet’e basıp devam ettirin. Sonra DVDrom a ayırıp İs oyu dvdroma atacaktır.

Üstteki resim çıkınca yeşil renk belirince önce Close yi tıklayarak programı kapatıyoruz. Sonra direk usb yi çekiyoruz. İşlem tamam. Usb yi geri taktığınızda sonucu aşağıdaki gibi göreceksiniz.

Ben burada Dvd roma Hiren boot atmıştım. Buradaki E: sürücüsü deamon tools tur. F: sürücüsü Usbdeki Dvd rom dur. G: sürücüsü ise Usb deki geri kalan alandır.

Gelelim Usb'deki DVDRom'u İptal Etmeye :

1.) Phison klasöründeki “MPParamEdit_F1” uygulamasını açıyoruz. Gelen uyarıya OK diyoruz.

Bu resimdeki kare içinde aldığım yerleri sizde kendiniz için uyarlayın. Benimkisinden farklı olarak siz sadece sol en üstteki controller kısmını ve Orta alttaki customise setting kısmını usb nize göre uyarlayın. Save as i tıklayarak Phison klasöründeki dosyaların yanına “Dönüş.ini” olarak kaydedin.

2.) Phison klasöründeki “MPALL_F1_9000_v329_0B” adlı uygulamayı açın.

Karşınıza yukarıdaki kısım gelince işlemi biliyorsunuz. Sadece farklı olarak dönüş.ini yi seçip tik işareti koymanız. Sonra start diyerek işlemi başlatın. Sonra dvd rom kalkacaktır. İşlem bitince programı kapatıp usbyi çıkarıp yeniden takın.

UYARI : Önce işinize yaramayan bir USB ile yapmanız tavsiye edilir. Kesinlikle bütün sorumluluk size aittir. Ben bunla uğraştım uğraşalı hiçbir USB yakmadım. Chip bilgileri silinen oldu fakat geri getirdim. Chip Vendorunuz Phison değilse kesinlikle işlem yapmayınız. Aksi halde Chip bilgileriniz silinmekle kalmaz direkt olarak USB niz yanar.

Her türlü sorunuzu burada sorun ve bilgi paylaşımında bulunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazaamjanjan -- 28 Temmuz 2012; 8:26:32 >

• sandisk cruzer 8gb usb belleğim var. Malesef chiplerle ilgili bilgiler unknown diyor. :(
  • Çok işe yarar bir paylaşım benim bir sorum var. Biz usbyi dvd rom yapıyoruz değil mi ? Farklı pc ye takınca usb yi yine bir dvd olarak görür ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel rehber dostum ellerine sağlık
  • Oncelikle gerekli bir konu faka bunu cok daha kisa ve basit yollari da var...Eger elinizde win CD/DVD si varsa wintoflash uygulamasi isinizi gorur...eger iso dosyasi ise microsoftun resmi uygulamasi var windows usb / dvd tool diye... Ukusunide kullanimi basit...yonlendirmeleri takip etmek yeterli...

• dediklerini uygulayıp yaptım sorunsuz oluyor
  • Peki bu yöntem sayesinde format süresi daha mı kısa sürüyor, böyle bir şey duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulu.de

Peki bu yöntem sayesinde format süresi daha mı kısa sürüyor, böyle bir şey duymuştum.

Kendim cevaplayım, Cd-Rom dan daha hızlı bir şekilde format attım flash disk ile, özellikle mavi ekranda ki işlemler yağ gibi akıcı geçti, nasıl oldu hatırlamıyorum bile, benim bu Pc de bile bu kadar hızlanıyorsa kurulum, kim bilir iyi bir Pc de ne kadar hızlıdır, ayrıca başlangıçta anakartın bu yaptığımız bootable xp cd sini görmesi için biostan Cd-Rom değil de Usb-Cdrom u seçmek gerekiyormuş, bir tek burda takıldım biraz. Çoğu kişi biliyordur belki, sadece benim gibi biraz acemiler için belirtmek istedim.
  • söylenenlerin hepsini yaptım hem win7 hemde xp için cd-rom bölümü oluştu pc ye takıyorum usb cd-rom olarak görüyor ama yükleme kısmı açılmıyor. windows açılıyor yardım ederseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbadxluckx

sandisk cruzer 8gb usb belleğim var. Malesef chiplerle ilgili bilgiler unknown diyor. :(

Her chip bilgilerini bulamıyor malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: HeavenLife

Çok işe yarar bir paylaşım benim bir sorum var. Biz usbyi dvd rom yapıyoruz değil mi ? Farklı pc ye takınca usb yi yine bir dvd olarak görür ?

Evet hocam usb yi nereye takarsaniz takın dvdrom olarak görür

• quote:

Orijinalden alıntı: Th3 Arrow

Güzel rehber dostum ellerine sağlık

Sende sağol dostum faydalı bir paylaşım olduysa ne mutlu

• quote:

quote:

Peki bu yöntem sayesinde format süresi daha mı kısa sürüyor, böyle bir şey duymuştum.

Kendim cevaplayım, Cd-Rom dan daha hızlı bir şekilde format attım flash disk ile, özellikle mavi ekranda ki işlemler yağ gibi akıcı geçti, nasıl oldu hatırlamıyorum bile, benim bu Pc de bile bu kadar hızlanıyorsa kurulum, kim bilir iyi bir Pc de ne kadar hızlıdır, ayrıca başlangıçta anakartın bu yaptığımız bootable xp cd sini görmesi için biostan Cd-Rom değil de Usb-Cdrom u seçmek gerekiyormuş, bir tek burda takıldım biraz. Çoğu kişi biliyordur belki, sadece benim gibi biraz acemiler için belirtmek istedim.

Doğru hocam netbookta dvd okuyucu olmaması adına uygulanan bir yöntem ayrıca süre baya bir kısalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: strong06

söylenenlerin hepsini yaptım hem win7 hemde xp için cd-rom bölümü oluştu pc ye takıyorum usb cd-rom olarak görüyor ama yükleme kısmı açılmıyor. windows açılıyor yardım ederseniz sevinirim

Bios tan boot etme sırasını usb ye oncelik verin.
    Fırst boot:usb
    Second boot:hdd
    Gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: kazaamjanjan

quote:

Orijinalden alıntı: strong06

söylenenlerin hepsini yaptım hem win7 hemde xp için cd-rom bölümü oluştu pc ye takıyorum usb cd-rom olarak görüyor ama yükleme kısmı açılmıyor. windows açılıyor yardım ederseniz sevinirim

Bios tan boot etme sırasını usb ye oncelik verin.
    Fırst boot:usb
    Second boot:hdd
    Gibi...

Ayrıca çizilme gibi bir sorun yok, 10 tl ye uygun bir usb bellekte bulunabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.