Şimdi Ara

Kolayca Fan Filtresi Yapın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Dünyada bilgisayarla ilgilenen yada vaktini geçiren herkese sorsalar en büyük sorun tozdur. Piyasada aslında ucuz olarak filtreler var ama niye bizler yapamıyalım. Resim 1'de gördüğünüz gibi gerekli malzemelerimiz; Tornavida, makas, 4 adet kalın fan vidası, 1 adet külotlu çorap (naylon olursa daha iyi olur.)

Resim 1:

Şimdi öncelikle çorapın bir bölümünü kesmek zorundayız. Çorapı fanımızın üzerine saralım. Ardından biraz gerdikten sonra vida boşluklarına vidalarımızı takalım böylece çorap üzerinde gergin bir şekilde kalacaktır buda, çorapın fana deymemesini sağlar. (Kablonun olduğu korumalı tarafa yaparsanız daha iyi olur. Açık olan tarafta çorap fana sürtebilir.)

Resim 2:

Çorapı fanımızın üzerine taktıktan sonra çorap kenarlarda kalacaktır. Az bir şey kesip bırakalım. Çünkü çok kesersek çorap gerilir ve boşluk bırakır filtrenin bir anlamı kalmaz. Kestikten sonra kalan yerleri ince bir tel yada bir ip yardımıyla makara gibi saralım. Artık filtreli fanımız kullanıma hazırdır güle güle kullanın.

Resim 3ve 4: SONUÇ

Resimler biraz bulanık oldu. Kusura bakmayın digital makinem olmadığı için telefonla çekmek zorunda kaldım.

Önemli Not: Bir konuda arkadaşımız yazmıştı fan için filtre istiyosanız bayan çorapı kullanın diye. Ondan esinlenerek yaptım. Kendisine teşekkür ederim. Onunda bu çalışmada emeği bence vardır. Saygılarımla BERKAN52

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan52 -- 29 Aralık 2007; 2:46:50 >

• Peki arkadasım tamam da bu fan hızını sogutmayı dusurur gıbıme gelıyo yanlışmıyım??
  • eve çakal doğru dedi...bu çorapları ben çok denedimfanın hava üflemesini çok fazla azaltıyor!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cakal53

Peki arkadasım tamam da bu fan hızını sogutmayı dusurur gıbıme gelıyo yanlışmıyım??

Bakın yukarda yazmıştım. Naylon çorap kullanın. Eğer çorabı fazla gererseniz o zaman üflemeye devam ediyor. Ama fazla germeden bıraktığınızda üflemesi azalıyor. Çünkü şuanda kullanıyorum gayette memnunum.
  • ii bakalım...bende yarın denicem!
  • ben denemiştim öncekine göre oldukça az toz oluyor ama yinede toz oluyor benim kapağımda delikler var belki bundandır ama tam bilemeyeceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak_gsk

ben denemiştim öncekine göre oldukça az toz oluyor ama yinede toz oluyor benim kapağımda delikler var belki bundandır ama tam bilemeyeceğim

Zaten tamamen engellemek mümkün değil gibi, ama çok olmasından iyidir. Tek sorun bir süre sonra temizlemesi. Bazen yeni çorap kullanmak zorunda kalınabiliyor.
  • denedim.ii fena değil.tşkler
  • Topal topak toz olucağına böle bişi mantıklı gibi duruyor görüşüde hiç bena değil
  • evt mantıklı gelmedi bna da ama eline sağlık senin bil. için performans sonucunu söyleyebilirmisin
  • Zaten çoraptan yapılan filtreden tam verim alamayabilirsiniz. Ama şöyle açıklıyayım. Kasada 2 tane ekzoz fan olmasına rağmen sistem sıcaklığı 40-45 derece arasında oynuyor. Bu fandan sadece 1 tane taktım. Filtreyi kaldırdığımda ısı 30'a kadar indiği oluyor. Filtreyi taktığımda ise 35 civarında kalıyor.
    Not: Resimde kullandığım fan örnektir. Şuanda kullandığım fan AKASA sensör bağlantılı 1800 rpm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan52 -- 31 Aralık 2007; 16:35:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.