Şimdi Ara

Kölelik ve Cariyelik (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
5.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Paşam seni çok iyi anlıyorum eğer ortaya konuşan kişiliğe sahipsen,ki öylesin sana tavsiyem bu işleri kurcalama,tatlı su müslümanlığına devam et,kurcalarsan geleceğin nokta ,ateistlik.

Dersen tavsiye edermisin ,ederim.insanca yaşamayı hak ediyorsun
    10 yaşında bır kızım var. maddı anlamda bu dunyada kızıma pek bısey bırakamayacgım kesın gıbı.
    manevı olarak amacım onu duzgun egıtıp duzgun bır ınsan olmasına katkı saplamak.
    ebebeynler cocuklar ıcın orneklerdıri cocuk anne babasını modeller.
    ben kızıma yalan yanlış bılgı aktarımları ıle kötuluk yapmak ıstemıyorum.
    kendım doğruları bulursam onada doğruları gosterecegıme emınım.
    kaldı kı herseyden once bende akla önem verırım, sırf ınanmıs olmak yada musluman anne babadan doğdugum ıcın degıl aklım yattıgı ıcın gonlum dolu dolu ınanmak ıstıyorum.

son olarak kafamda zaten adı konmasada bıseyler sekıllenıyor gıbı. bakalım sonuca ne zaman kavusur.
    destegın ıcın ayrıca tesekkur ederım.

• Tüm dünyada inancı dert edinenler ,geçim zorluğu yaşayanlardır,bir iki istisna hariç,kafana takma ,iyi forumlar.

Not: etiketçiler hariç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 26 Kasım 2018; 17:58:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda yeni bir konu açılmış orayada baktım videoyuda izledim.

Ben alacağımı aldım vakit ayıran herkese teşekkür ederim konu kapanabilir

https://forum.donanimhaber.com/cubbeli-ahmet-hoca-islamda-cariyelik-ve-kolelik-vardir--136005405

• quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine.

Forumda yeni bir konu açılmış orayada baktım videoyuda izledim.

Ben alacağımı aldım vakit ayıran herkese teşekkür ederim konu kapanabilir

https://forum.donanimhaber.com/cubbeli-ahmet-hoca-islamda-cariyelik-ve-kolelik-vardir--136005405
    Senin amacın birşey öğrenmek falan değil...Masum köylü ayaklarına bir kaç kafası karışığın dahakafasını bulandırabilirmiyim hesabındasın
    yoksa cübbeli gibi bir cahilin dedikleriyle alacağımı aldım falan demezdin

• quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden

Senin amacın birşey öğrenmek falan değil...Masum köylü ayaklarına bir kaç kafası karışığın dahakafasını bulandırabilirmiyim hesabındasın
    yoksa cübbeli gibi bir cahilin dedikleriyle alacağımı aldım falan demezdin

Alıntıları Göster
    Kaç gündür sizlerden aldığım cevaplar yetti zaten, bu tuzu biberi oldu bana.

Konuyu oku sen dahil düzgün cevap veren yok. Herkes top çeviriyor, sen istediğini düşenebilirsin

• quote:

Kaç gündür sizlerden aldığım cevaplar yetti zaten, bu tuzu biberi oldu bana.

Konuyu oku sen dahil düzgün cevap veren yok. Herkes top çeviriyor, sen istediğini düşenebilirsin

Alıntıları Göster
    Genç arkadaşım bak tekrar söylüyorum... sen değilse de konuyu takip edenler için söylüyorum
    İslamı uçkuruna göre yorumlayan bu tipler yüzünden kölelik cariyelik zamanında kalkmadı....Hala da günümüzde işidden tut bu cübbelinin tarikatına kadar kasıtlı değilse de sığ düşünen büyük bir kitle var
    Hatta cennetteki hurileri de birer sex objesi olarak görüyor müslümanların çoğu
    Konuyu hala müslüman ateist ekseninde görüyorsun Halbu ki teist - Ateist çerçevesinde görsen sorun çözülecek.Avrupa ameirka ateist değil teist ve onlar bu sorunu bütün dünyada çözdüler.Haliyle problem yok

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    bütüncül bakış deyip tek boyuttan dine saldırmak o da tutmayınca düntadan bana ne havasına bürünmek

kuralsızlık kuralınız olunca ne laf yazmaya gerek kalır ne de anlayacak insan aranır.
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    lafa bak çay demle

la iki de bir islama hakaret konusu açandır inancı dert eden

inandığını yaşamaya çalışanlardır fakir olan desen belki bir parça doğru olacak sözün. sebebi de iki ayrı dünya için çalışmalarıdır. tek dünya için çalışmalrı istenseydi ateist geçinenleri on kere katlarlardı dünyada.
    bir de inançlı gözüküp dünyaya sarılanlar var. dünyayı kalbine yerleştirenler inancı bir oyun olarak gören bu zihniyet cezasını çekiyor. zira inançlı insanın dünyaya olan hırsı hasaret sebebidir.
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkürler

• o zaman sen duymak istediğini duymak için konu açmışsın
    ne top çevirmesi dilimizin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalıştık ama ateistlerin istediği gibi cevaplar alamıyorum diyorsan boşuna milleti yorma

ha namaz konusunda haklısın şahsen ben o konuya fazla girmek istemedim ,çünkü hemen birileri atlayıp bizi dinsizlikle suçluyor
    hadisleri farz gibi kabul ediyorsan o şekliyle ,etmiyorsan kitapta yazdığı şekliyle düşünüp anlayacaksın
    ama ikisini de farz olarak kabul ediyorum dersen işler karışır ,yani hadislerde geçen namazın kılınış şeklini kitapta bulamazsın
    kitapta tekbir-kıyam -kıraat-rüku-secde-dua-tesbih geçer ,onun dışında olanlar geçmez

tek çeşit müslümanlık olsa şöyle deyip kestirip atarsın ama bir çok değişik şekilde inanç şekli kabul edilmiş
    bu durumda hangisini anlatalım ?

bizi bırak ünlü prof.lar dahi bu tür konularda anlaşamıyor
    baş başa otursak size mümkün olduğunca açıklığıyla anlatmaya çalışırım ama dediğim gibi şimdi burada bir şeyler söylemeye kalksak saldırıya uğruyoruz
    adamın inandığı şekle aykırı görürse kabullenemiyor ve dini bozmaya çalışanlar vs. aklına ne gelirse söylüyor

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Ben yaradan olsam ve insanlar ile iletişim kurmak için kitap yollasam, eksık bırakmazdım dinin direği dediğim şeyin tarıfını.

Başka başka birsürü şeyden bahsedip dinin en kıymetli öğesini açıklamayı peygambere yada ondan asırlar sonra yaşayan insanlara profösörlerin yorumlarına bırakıp insanları acaba ya sevk etmezdim.

İçkiyi kumarı zinayı yasak edip

Köleliği cariyelik Sistemini çok eşliliği cevapsız bırakmaz açık açık yasak ederdim.

Hatta peygamber e sen örnek olacaksın der, cariye almasına çok eşli olmasına müsade etmezdim. Hanımları ile arasındaki ilişki düzeninden bahsetmez bunun yerine dile getirmediği daha can alıcı noktalarda kesin katı emir verirdim.

Bana böyle olması mantıklı gelıyor. Kuran'da cevabını bulamadıgım şeyleri hadislerde aramak bana saçma gelıyor. Allahın etmediği laf hakkında hangi prof bozuntusu ahkam kesebılır hangi insan yorum yapabılır.

İçkiyi tek kelıme ile haram eden yaradan sosyal sonuç yavaş yavaş alınsın toplum birden zorlanmasın diye köleliği kaldırmamış, ahada burda sizlerden aldıgım cevap bu.

Bakın zaten kafam deli sorular ile dolu burada mantıgımı ve aklımı yatıstırcak elle tutulur bir şey diyen yok. İnancı olupta yazan herkes inandıgı için lafı ordan alıp burdan salıp sırf inancı var diye kendısıne anlatılanı bana anlatıyor. Halbukı ben bu kaçamak ve uzUn fakat sonucu olmayan cevapları çok dinledim evvelce.

Ben hala bir yaratıcı güç olduğuna inanıyorum daha doğrusu onun varlığını henüz sorgulamaya başlamış değilim. Yanlız mevcut dinler nedense beni tatmin etmiyor. Bir yanlışlık var sanki bir eksiklik bir anormallık var. Sırf inanmam gerektıgı için inat ile sorgulayıp düşünmeden inanıyorsunuz çoğunuz.

Peygamber savaşta esir düşen kadın ile evleniyor buna siyasî evlilik diyorsunuz. Peygamber 9 yaşındaki Aişe ile evleniyor kabul ediliyor fakat yüzlerce bunu aklamak için bahane söyleniyor. Ya ne bileyim kafama yatmayan dolu şey var. Mazur göremediğim şeyler. Nasıl olur bu diyorum. Evlatlığının karısı ile evleniyor peygamber, düşünüyorum anlam veremiyorum. Soruyorum, olayı aklıcak onlarca argüman söyleniyor.

Yok abi yok. Sizler inandığınız için verdiğiniz cevaplar size yeterlı gelıyor ama bende inandıgım halde bana yetmiyor bu cevaplar. İnandıgım dine karsı daha tereddüt içerisindeyim. Hristiyan lık musevilik uzak doğu dinleri bunları hiç saymıyorum bile.

Sümerlerde ki yarı insan yarı hayvan özel varlık için masal kahramını diye dalga geçip bizdeki burak için mucize demek de ilginç. Yani art niyetli değilim ama mutlu da degılım. Ne aklım ne kalbım tatmın olmuş degıl çünkü.

• Aişe ile evlilik kabul edilmiyor yalnız.

• kardeş kusura bakma ama görüldüğü üzere siz hiç Kuran okumamışsınız ,sadece sağdan soldan duyduğunuzla değerlendiriyorsunuz

ben yaradan olsaydım ,dediğiniz an zaten iman biter
    hiçbir mahlukat kendini ilah ile mukayese edemez

kitapta zaten eksik bırakılmış bir şey yok (hiçbir şeyi eksik bırakmadık şeklinde ayet var) ama yetmez diyenler için ne diyebiliriz ?

daha önce anlattım ama okumamışsınız yada sizin istediğiniz şekilde yazmadığımız için kabullenmek istemiyorsunuz
    içki ve kölelik ,cariyelik gibi konuların aynı olmadığını

yahu siz ilah mısınız da önce niye böyle yapmamış diyebiliyorsunuz ,ilahtan daha iyi bildiğini söyleyen birisi nasıl imanlıyım diyebilir ?

ve çoğu konuyu da yanlış biliyorsunuz

peygamber savaşta esir düşmüş hangi kadınla evlenmiş ,9 yaşında kiminle ne zaman evlenmiş (ki kitapta Aişe ismi hiç geçmez ,yaşından da bahsedilmez)

evlatlığının boşandığı eşiyle evlenebilir ,yahu yaratıcı izin verirken size ne oluyor ?
    sizde evlenebilirsiniz çünkü kan bağınız yok ,evlatlıklar sizin öz çocuğunuz değildir ,o nedenle evlatlıklarınıza babalarının isimleriyle hitap edin diye bildiriyor ama insanlar kendi çocuğu gibi yetiştiriyor hatta bazı kişiler evlatlık olduğunu dahi söylemiyor

ha ben kabul etmiyorum bunları kardeşim deme özgürlüğün var ama ben olsaydım deme hakkın yok ,desen de bir şey fark etmiyor ,bunu dediğin an inançsız sınıfına giriyorsun

yaratıcıyı ,yaratıcı gibi görüp düşünürsen bir sonuca ulaşabilirsin ,kendin gibi gördüğün an zaten iş bitmiştir
    yaratıcı dilerse dilediğine onlarca eşi helal kılar ,dilerse birden fazla alamazsın der

zaten bu dünya bir nevi sanal ortamdır ,sınav için bazı konular farz kılınmıştır (o nedenle mantıklı olması şartı yoktur)
    asıl hayat ahirettedir ve çoğu konu dünyadan çok farklı olacak

peygamberin çok eşli olmasına dikkat ediyorsunuz ama yaşadığı sıkıntıları hiç düşünmüyorsunuz
    dünyada en büyük sıkıntıları peygamberler çekmiştir

bak görüyorsun biz burada düşüncelerimizi korkudan tam aksettiremiyoruz ama onlar ölümü göze alıp aldıkları emirleri yerine getirmekten çekinmemişler
    şu zamanda çoğu kişi der ,ben peygamberi çok seviyorum ,onun için canımı veririm
    ama acaba o dönemde yaşasaydı ,başlarında çok zalim yöneticiler varken acaba gerçekten böyle söyler miydiler ?

şu dönemde mümkün olduğunca kendin okuyacaksın ,çok değişik kaynaklardan araştırmalar yapacaksın ,yoksa işin içinden çıkman mümkün değil
    ki ben ateistlerin fikirlerini dahi her zaman incelerim ,acaba yanılgıları nedir ,niye böyle söylüyorlar gibisinden

her ilmin bir yöntemi vardır ama bizim insanımız bir günde din alimi olmaya çalışıyor
    öyle olunca da sürekli yanılgıya düşüyor

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Hazım sorununu alakasız hakaretlerle çözemezsin. Ben köle doğmuş bebeklerin hakkını savundukça sizin gibiler tam tersi aslında sınav zorlaştı işte gibi umursamaz tavırlar koyuyorsunuz.

Benim tavrım umursamaz filan değil dinsel ya da ırksal ayrımcılık yapmamak benimki.

Cevap verdiğin mesajımı tekrar tekrar oku. Bana verdiğin cevapta alaka kırıntısı bulana kitap hediye edeceğim. Kargo benden.

• quote:

Ben yaradan olsam ve insanlar ile iletişim kurmak için kitap yollasam, eksık bırakmazdım dinin direği dediğim şeyin tarıfını.

Başka başka birsürü şeyden bahsedip dinin en kıymetli öğesini açıklamayı peygambere yada ondan asırlar sonra yaşayan insanlara profösörlerin yorumlarına bırakıp insanları acaba ya sevk etmezdim.

İçkiyi kumarı zinayı yasak edip

Köleliği cariyelik Sistemini çok eşliliği cevapsız bırakmaz açık açık yasak ederdim.

Hatta peygamber e sen örnek olacaksın der, cariye almasına çok eşli olmasına müsade etmezdim. Hanımları ile arasındaki ilişki düzeninden bahsetmez bunun yerine dile getirmediği daha can alıcı noktalarda kesin katı emir verirdim.

Bana böyle olması mantıklı gelıyor. Kuran'da cevabını bulamadıgım şeyleri hadislerde aramak bana saçma gelıyor. Allahın etmediği laf hakkında hangi prof bozuntusu ahkam kesebılır hangi insan yorum yapabılır.

İçkiyi tek kelıme ile haram eden yaradan sosyal sonuç yavaş yavaş alınsın toplum birden zorlanmasın diye köleliği kaldırmamış, ahada burda sizlerden aldıgım cevap bu.

Bakın zaten kafam deli sorular ile dolu burada mantıgımı ve aklımı yatıstırcak elle tutulur bir şey diyen yok. İnancı olupta yazan herkes inandıgı için lafı ordan alıp burdan salıp sırf inancı var diye kendısıne anlatılanı bana anlatıyor. Halbukı ben bu kaçamak ve uzUn fakat sonucu olmayan cevapları çok dinledim evvelce.

Ben hala bir yaratıcı güç olduğuna inanıyorum daha doğrusu onun varlığını henüz sorgulamaya başlamış değilim. Yanlız mevcut dinler nedense beni tatmin etmiyor. Bir yanlışlık var sanki bir eksiklik bir anormallık var. Sırf inanmam gerektıgı için inat ile sorgulayıp düşünmeden inanıyorsunuz çoğunuz.

Peygamber savaşta esir düşen kadın ile evleniyor buna siyasî evlilik diyorsunuz. Peygamber 9 yaşındaki Aişe ile evleniyor kabul ediliyor fakat yüzlerce bunu aklamak için bahane söyleniyor. Ya ne bileyim kafama yatmayan dolu şey var. Mazur göremediğim şeyler. Nasıl olur bu diyorum. Evlatlığının karısı ile evleniyor peygamber, düşünüyorum anlam veremiyorum. Soruyorum, olayı aklıcak onlarca argüman söyleniyor.

Yok abi yok. Sizler inandığınız için verdiğiniz cevaplar size yeterlı gelıyor ama bende inandıgım halde bana yetmiyor bu cevaplar. İnandıgım dine karsı daha tereddüt içerisindeyim. Hristiyan lık musevilik uzak doğu dinleri bunları hiç saymıyorum bile.

Sümerlerde ki yarı insan yarı hayvan özel varlık için masal kahramını diye dalga geçip bizdeki burak için mucize demek de ilginç. Yani art niyetli değilim ama mutlu da degılım. Ne aklım ne kalbım tatmın olmuş degıl çünkü.
    Yazdıklarının hepsi ayrı başlıklarda ele alınması gereken konular basit konular değil
    son defa sana cevap yazacağım için hepsine kısa kısa değineceğim çünkü bu konu kölelikle ilgili
    ----------
    Dinin en önemli öğesi Allah ve peygamber inancıdır namaz değil,bkz Kelime i şehadet.....Bir insan namaz kılmasa dinden çıkmaz ama peygambere inanmazsa dinde çıkar.....Çünkü Peygamber: yürüyen yani yaşayan Kurandır.Kuranın kullanma kılavuzudur.

Namaz neden tüm ayrıntılarıyla açıklanmamış :
    Bir soru :Anayasa kaç sayfadır en fazla 100 sayfa peki herşey neden anayasada yazılmamış diyormusunun hayır çünkü diğer şeyler yasalarda açıklanır ceza yasası ticaret yasası vs
    Ayrıca Namaz gibi uygulamalı bir konu kuranda ne kadar açıklanabilirdi.Ben çocuklarıma kitabı veriyorum üstelik resimli ama öğrenemiyorlar... Mecburen gösteriyorum.Özellikle uygulamalı ibadetler peygamber tarafından gösterilmiştir.Mesela Hac da öyle.
    Bir futbol takımı düşün onların önüne binlerce cilt futbol kitabı koy ama uygulamalı hiç bir şey gösterme nasıl başarı beklersin o takımdan.
    Aynen bunun gibi Kuranda ana ilkeleri vermiş uygulamayı peygambere bırakmıştır ki peygamber de faarklı durumlarda farklı şekilleri de göstererek uygulamalı eğitimle öğretmiştir.

Namazın 12 farzı dediğimiz farzlarının hepsi de Kuranda yazılmıştır.Zaten gerisi kolaydır.
    ----------------
    Kölelilk ve cariyelikle ilgili açıklamalarımı yaptım ama ne kadar okudun bilemem. Yalnız ekliyeyim peygamberimizin cariyesi yoktur cariye olarak hediye edilen bir de savaşta esir olarak verilen 2 tane olmuştur onlarla da evlenerek hurriyetlerine kavuşturmuştur. ve ayrıca Hz Hatice ölene kadar tek eşlidir 57 yaşına kadar..Ondan sonra evlendikleri genelde sosyal yardım ya da dini yayma amaçlıdır ayrı bir yazının konusudur.
    Çok eşlilik için zor şartlar getirilmiştir ve sayısızdan 4 le sınırlandırılmıştır ki savaş vs olmadığı için günümüzde fiilen bitmiştir.
    Ha günümüzde ağzından salylara akarak 2-3- eş alanlar peygamberi örnek aldıklarını söylerler ama nedense peygamberin evlendiği 70 lik 80 lik kadınlarla evlenmezler çünkü amaçları başka

Hz Aişe ile evlendiğindeki yaş konusu: O zamanki araplar kzı çocuklarının yaşını ergenlikten sonra sayıyorlardı dolayısıyla 9+9 :18 li bir yaş eder
    ---------
    Burak konusunda da yanılıyorsun Kuranda Buraktan bahsedilmez .Bir araç diye yorumlayan alimler azımsanmayacak kadar çoktur.
    --------------
    Dinin farklı yorumlara açık olması ise dinin her çağa her kişiliğe hitap edebilme yeteneği ile ilgilidir. Bir bilgisayar işlerim sistemini düşün güncellemeler olmasa ne kadar stabil ne kadar kullanılabilir olur? Aynı şekilde mezhepler ve işin uzmanı kişilerin yorumları da o şekildeki güncellemelerdir....Günümüzdeki sorun din adına konuşmaları gerekenlerin seslerini duyuramamaları konuşma yetkisi olmayanların sa bol bol tvlerde internette vs görünmesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilonsahiden -- 26 Kasım 2018; 23:44:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Aişe ile evlilik kabul edilmiyor yalnız.
    Valla edipte bahane uyduran çok gördüm başkan. Sen yetkılı bir abiye benziyorsun sen ne dersin bu hususta

• İki adam var. Birinin kızı oluyor. Bu iki adam arkadaş diyelim. Aynı zamanda da biri din reisi.

Şimdi arkadaşımın kızı o an için benim de kızım olmalı. Kulağına ikamet de bana okutmuş olsun.

O kızı nasıl eş edeceksin.?

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    hakaret deyince verdiğim cevaba tekrar baktım hakaret bunun neresinde
    kendi yazdıklarını hatırlamayıp daha önce yazdıklarınla çeliştiğin için yazılmış kelimeler var orada
  • roma diyen benim başkası dedi mi bilmiyorum şu an onun için cevap yazacağım

roma örneği cevap verdiğim mesajdaki bilgi yanlılşlığı içindi.

kölelik mevzusunu defaatle açıkladım aynı şeyi farklı kelimelerle sorunca cevap değişmez.
    kölelik islamda kaldırılmamıştır.bitmemiştir ve bitmeyecektir. bitmeyeceğini bilen yaratan kaldırmamış, düzenlemiş ve kölelere yaşarken hür insanların yaşayacağı şartlarda hayat şartları hazırlanmasını emretmiştir. bu şartlardan dolayı azad edilen çoğu köle azadı istememiş. mevla adıyla köleliğe devam etmiştir.

diğer yönden günümüz islam aleminde köleliği değerlendirirsek
    köle kaynağı savaştır. savaşma yetkisi devlet olabilene verilmiştir. şeriatla yönetildiği iddia edilen islam devletlerinin savaş kazanma ihtimalleri ortadan kalktığına göre islami usullerle köle edinme imkanı kalkmıştır. kelami bazda kalkmayan kölelik uygulamada bitmiştir

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    klasik kafir zihniyeti hakaret et kurtul
    cevabı almış sumsağı iki kaşın ortasına yemişsin en azından insan olduğunu hatırla ve sus
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.