Şimdi Ara

Kölelik ve Cariyelik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
5.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Köleliği yada Cariyeliği desteklemek.
    Hadi desteklemek demiyelimde meşru kılmak..
    Hadi meşru kılmakta demiyelimde buna kayıtsız kalmak...

Mesajı verdıgımı düşünüyorum. Bunu nasıl açıklıyabılır akıl ve vıcdan sahıbı bır ınsan.

• Ben de kendi sorumu sorayım;

Bir dinin kurucusundan sonra başa geçen ilk 4 kişiden 3'ü, ki bu üçünden biri peygamberin damadı, yine o dine inandığı söylenen kişiler tarafından öldürülüyor. Daha sonra ise, o dinin kurucusunun torunları yine aynı dine inandığı söylenen kişiler tarafından öldürülüp, peygamberin soyu tüketiliyor.
    Olay burada bitmiyor ve bu ölümlerin perde arkasındaki adamlar o dinin yönetimine geliyor. Dinin iktidarını ele geçiren bu adamlar zamanında, daha önceden kağıda dökülmemiş, hiçbir yerde kaydedilmemiş cümleleri "Peygamberin sözleri" diyerek dine ekliyor ve bunları dinin kuralları haline getiriyor.

Bu durumu bilen ve bugün hayatta olan insanlar ise, peygamberin sülalesinde insan bırakmamış adamların iktidarı döneminde yazılan şeyleri dinlerinin gereği olarak görüp uyguluyor.

Bu durum garip değil mi?
    Her şeyin çok çabuk eskidiği hatta bilim dallarının 10 yılda bir adeta dönüşüme uğradığı çağda yaşıyoruz

Kölecilik 1700lerin meselesidir ve ahlaki olduğu kadar siyasi ve politiktir de

Ve ben siyasetin komple ahlaksızlık olduğunu düşündüğümden çeşitli kesimlerin pastayı bölüşme çabalarını uzaktan izlemekle yetiniyorum
    Zodyon beyfendi burada bahsedilen şey kanunlar karşısındaki eşitlik. İlişkilerdeki köle efendi psikolojisinden filan bahsetmiyoruz. Direkt olarak örneğin annemin parayla alınıp satılabilen bir mal hukukunda olması konu. Ben çocuğum doğduğunda ağladım. Mal hukukunda doğmasının anlamını düşün de sonra geliriz üstyapıya. Sahip denilen Arap paşam diyor ki "sen malımsın, bu doğmuş bebek de malım." Alooo insan bu yahu hukuken mal deniyor bebeğe. Aman perde arkasından konuşun diyen yaradan da hukukunuza başlarım demiyor da işte sosyolojik olarak çok zormuş da Araplara haksız rekabet olurmuş da diye şimdilik uçakta sigara içilirmiş ama küllük varmış yapıyor.

Adam çocuğu elinden alındığında öyle bir paralamış ki yüreğini hala Mısır'da halk şarkısı diye söyleniyor. Önce bir insan ticaretini halledelim. Ticari bebek meselesi hallolsun.
  • Açıklanamaz. Dünyada buna benzer olaylar olmaya devam edecek ne yazık ki. Adına ne derseniz deyin.
  • Ben de kendi sorumu sorayım;

Bir dinin kurucusundan sonra başa geçen ilk 4 kişiden 3'ü, ki bu üçünden biri peygamberin damadı, yine o dine inandığı söylenen kişiler tarafından öldürülüyor. Daha sonra ise, o dinin kurucusunun torunları yine aynı dine inandığı söylenen kişiler tarafından öldürülüp, peygamberin soyu tüketiliyor.
    Olay burada bitmiyor ve bu ölümlerin perde arkasındaki adamlar o dinin yönetimine geliyor. Dinin iktidarını ele geçiren bu adamlar zamanında, daha önceden kağıda dökülmemiş, hiçbir yerde kaydedilmemiş cümleleri "Peygamberin sözleri" diyerek dine ekliyor ve bunları dinin kuralları haline getiriyor.

Bu durumu bilen ve bugün hayatta olan insanlar ise, peygamberin sülalesinde insan bırakmamış adamların iktidarı döneminde yazılan şeyleri dinlerinin gereği olarak görüp uyguluyor.

Bu durum garip değil mi?

• Geçmişe sövmek kolaycılıktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Geçmişe sövmek kolaycılıktır
    amaç geçmişe sövmek değil, bugüne ve geleceğe şekil vermeye çalışmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine.

amaç geçmişe sövmek değil, bugüne ve geleceğe şekil vermeye çalışmaktır.

Alıntıları Göster
    Tamam da zaten kimse tutup cariye falan almaya çalışmıyor kendine

Demek ki bu laflar birer fantezi ürünü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Tamam da zaten kimse tutup cariye falan almaya çalışmıyor kendine

Demek ki bu laflar birer fantezi ürünü

Alıntıları Göster
    yok , sız ya bana yada konuya önyargılı yaklaşıyorsunuz anlaşılıyor tonlamadan.

ilk mesajı bıraz daha objektıf bıkaç kez daha okursanız belkı anlayacaksınız demek ıstedıgımı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İrade Terbiyesi okuyan var mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine.

yok , sız ya bana yada konuya önyargılı yaklaşıyorsunuz anlaşılıyor tonlamadan.

ilk mesajı bıraz daha objektıf bıkaç kez daha okursanız belkı anlayacaksınız demek ıstedıgımı.

Alıntıları Göster
    Her şeyin çok çabuk eskidiği hatta bilim dallarının 10 yılda bir adeta dönüşüme uğradığı çağda yaşıyoruz

Kölecilik 1700lerin meselesidir ve ahlaki olduğu kadar siyasi ve politiktir de

Ve ben siyasetin komple ahlaksızlık olduğunu düşündüğümden çeşitli kesimlerin pastayı bölüşme çabalarını uzaktan izlemekle yetiniyorum

• habercem.com
    Suriyeli kad�n� cariye gibi sat�n al�p tecav�z etti!
    http://habercem.com/m/haber.php?id=133911

https://www.google.com.tr/amp/m.gazetevatan.com/amp/cariye-fiyat-listesi-713317-dunya/

Adamlar ellerinden gelse yine cariyeliği getirecekler ama imkanları yok ki. Savaşamazlar çünkü,güçsüzler ve acizler. Ancak kendilerinin kadınlarını cariye yapıp pazarlarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SyriaTruthTube2youtube
    Selefi Sapkınlık, İstediğiniz Cariye İle Nikahsız Birlikte Olabilirsiniz, Sayı Sınırı Yoktur
    https://youtu.be/IDgdOnP3V2E

Oh suyundanda koy
    dimi yobaz kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 22 Kasım 2018; 18:25:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

https://youtu.be/IDgdOnP3V2E

Oh suyundanda koy
    dimi yobaz kardeşim
    Menfaat uğruna herşey helal menfaat uğruna herşey haram.

Nasılda işlerine geldiği gibi kullanıyor insanlar herşeyi değilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Ben de kendi sorumu sorayım;

Bu durum garip değil mi?
    Mesela zamanında olan cemel vakası bugünkü şii ve sünni ayrımın baş müessibi olayın baş rolleri cennetle müjdelenmiş olan kişiler hz aişe ve damat hz ali bu kişiler iç savaş başlatmış ve bugünkü islam coğrafyasında bitmek bilmeyen huzursuzluğun fitilini ateşlemişlerdir mesela.Hepsi iktidarlık için yönetimi halifeliği paylaşamamaktan.Sıffin Savaşı ve mesela Nehrevan Muharebesi sonucu birde haricilik çıkmıştır.Bölünme parçalanma islamiyetin doğuşundan hemen sonra Muhammed(a.s) vefatı sonrası gerçekleşmiştir.Bu pencereden bakarsak Kur'an bütünlüğünü korumuş diyebiliriz ama islam bütünlüğünü koruyamamış şuanki bozulmaların zıtlıkların fitili hemen doğuşundan sonra olmuş diyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Ben de kendi sorumu sorayım;

Bu durum garip değil mi?
    Onlar eskide kaldı

• Köleliği kötü bir şey sanmak, avam kendisine ne verilirse almaya hazır, sadece çağ ve çağın verdikleri farklı...

@Kraven
  • köleliği tam olarak araştır
    bugünün asgari ücretli çalışma sistemin tam olarak araştır

hangisi daha insani
    açıkcası ben kölelerin asgari ücretliden daha iyi bir hayat sürdüklerine inanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

köleliği tam olarak araştır
    bugünün asgari ücretli çalışma sistemin tam olarak araştır

hangisi daha insani
    açıkcası ben kölelerin asgari ücretliden daha iyi bir hayat sürdüklerine inanıyorum
    Demagoji yapmayın

Hürriyetsizlik ile yoksulluk aynı şey değil.

Konu gayet net mesajda açık.

Anlama zorluğu ve yoksunluğu çekenler için üstünü çize çize soralım.

Kuran'da neden

köleliği kaldıran yada yasaklayan

Cariyeliği kaldıran yada yasaklayan

Bir ayet öğüt söz yok.

Fikir almak istiyorum sadece.

• demogoji değil yaptığım
    kölelik hala devam ediyor ama insanlar köle olduklarının farkında değiller dediğim zaman kopacak kıyameti bildiğim için düşünme gerektirici şekilde yazdım. kapital düzene daha ucuza geldiği için köleliğin adı ve uygulaması değişti

asgari ücretli hür mü yani iki gün izin istesin bakayım ne oluyor. veya bildiğin işi yapmak üzere gittiğin fabrikada o gün yapacağın iş yoksa kazma kürekle ameleliğe bile gidiyor fabrikatörün tarlasına bahçesine şimdi bu mu özgürlük

islamda kölelik mevzusunu açıkladığım konu zaten var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

demogoji değil yaptığım
    kölelik hala devam ediyor ama insanlar köle olduklarının farkında değiller dediğim zaman kopacak kıyameti bildiğim için düşünme gerektirici şekilde yazdım. kapital düzene daha ucuza geldiği için köleliğin adı ve uygulaması değişti

asgari ücretli hür mü yani iki gün izin istesin bakayım ne oluyor. veya bildiğin işi yapmak üzere gittiğin fabrikada o gün yapacağın iş yoksa kazma kürekle ameleliğe bile gidiyor fabrikatörün tarlasına bahçesine şimdi bu mu özgürlük

islamda kölelik mevzusunu açıkladığım konu zaten var.
    İnsanların birbirini köleleştirmesi ile Tanrı'nın köleliğe izin vermesi çok ayrı bir olay. Hele ki bu kölelik, cariyelikte olduğu gibi cinsellik yönündense.

• quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Köleliği kötü bir şey sanmak, avam kendisine ne verilirse almaya hazır, sadece çağ ve çağın verdikleri farklı...

@Kraven
    Yahu alt seviye bir lord veya baron olmaktansa büyük bir lorda her şeyini satıp serf olmayı tercih etmiş adamlar var bu dünyada. Kapıkulu olur da hayatı kurtulur, belki hiç göremeyeceği makamlara ve imkanlara erişir diye çocuklarını devşirme olarak almaları için rüşvet ödeyen aileler var. Kölelik tabii ki kavram olarak kötü bir şey, ama pratikte, yaşadığımız dünyada yer ve zamana bağlı olarak hayatının en azından belli bir standartta da olsa garanti altına alınması demek. Ayrıca mevcut düzenin adında kölelik yok sadece. Yine yer ve zamana bağlı olmakla birlikte, bazı açılardan köleliği tercih etmek çok daha mantıklı bir yaşam.

• Sanılanın aksine cariyelerin çoğu cariye olmaktan memnun boko haramdan kurtarılıp geri kaçan bir sürü kadın var bu kadın hipergamisi cidden garip şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 24 Kasım 2018; 0:5:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.