Şimdi Ara

Kölelik ve Cariyelik (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
5.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Eskide kaldı diyene kadar ,tasvip etmediğim,yanlış uygulamalardı desen ince cizgi kopar değilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Eskide kaldı diyene kadar ,tasvip etmediğim,yanlış uygulamalardı desen ince cizgi kopar değilmi
    Konu başında akıl ve vicdan sahibi diye belirtmiştim hocam.

Sadece akıl sahıbı olmak yetmıyor.

Vicdan sahıbı olup olan bıtenı o vicdana sığdırabilmek mevzu.

• Akıl ve vicdan kullandık ,ateist olduk be paşam

• quote:

Akıl ve vicdan kullandık ,ateist olduk be paşam
    Valla nasıl bir inanca sahip olduğun kimseyi alakadar etmez.

Vicdanını kullanabılıyorsan harika. Ben alıntıyı zodiona verdiğin cevaba destek için yazmıştım, anlaşılmadı sanırım.

• webbie kullanıcısına yanıt
    Bir soru da ben sorayım,

Allah, Ehl-i Kitap’tan, düşmana arka çıkanları da kalplerine korku salarak kalelerinden indirdi. Kimini öldürüyor, kimini de esir alıyordunuz. Onların yerini, yurdunu ve mallarını size verdi, henüz ayak basmadığınız yerleri de size verecektir. Allah her şeye bir ölçü koyar.(Ahzap 33/26-27)

Her şeye ölçü koyan ALLAH, dinin temeli olan namaz nasıl kılınır diye neden bir tane düzgün ayet yollamamış?

Bir hafta önce hintlilerin yogası "Surya namaskara" nın ne olduğunu öğrendiğimde daha da şüphelerim arttı.

10.uncu dakikadan sonra ismi gibi hareketleri de tanıdık gelecek.

https://youtu.be/2c0GDiUjcMA

• quote:

Orijinalden alıntı: ajan37

Bir soru da ben sorayım,

Allah, Ehl-i Kitap’tan, düşmana arka çıkanları da kalplerine korku salarak kalelerinden indirdi. Kimini öldürüyor, kimini de esir alıyordunuz. Onların yerini, yurdunu ve mallarını size verdi, henüz ayak basmadığınız yerleri de size verecektir. Allah her şeye bir ölçü koyar.(Ahzap 33/26-27)

Her şeye ölçü koyan ALLAH, dinin temeli olan namaz nasıl kılınır diye neden bir tane düzgün ayet yollamamış?

Bir hafta önce hintlilerin yogası "Surya namaskara" nın ne olduğunu öğrendiğimde daha da şüphelerim arttı.

Evet bakın bunu bende merak ettim. Neden acaba?

Yani ben müslümanım, evet İslamiyet ile alakalı takılmaya başladıgım yerler olmaya başladı. Bazen kafam karışıyor.

• Anlaşıldıda,bir taşla iki kuş vurmak deyimi vardı,bilmem anlatabildimmi

Ateistlik bir inanç sistemi mi

• quote:

Anlaşıldıda,bir taşla iki kuş vurmak deyimi vardı,bilmem anlatabildimmi

Ateistlik bir inanç sistemi mi
    Yani alışılagelmiş bende öyle kullandım lafı, değilse de öğrenmiş olduk. Sistem değilse de ona düşünce tarzıdır diyelim o zaman.

Yada sen koy adını, ben artniyet gütmedim yazarken.

• quote:

Orijinalden alıntı: ajan37

Bir soru da ben sorayım,

Şimdi sen söyleyince aklıma geldi.

Namazın detayını vermeyen Allah, peygamberin evine hangi saatlerde girilip hangi saatlerde girilmeyeceğinin detayını da vermiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Namazın detayını vermeyen Allah, peygamberin evine hangi saatlerde girilip hangi saatlerde girilmeyeceğinin detayını da vermiş.

Alıntıları Göster
    Sizde de böylemi oldu, yani inancınız bunları görerek sarsılmaya başladı ve sonra ateist mi oldunuz.

• Soruyorum çünkü ciddi anlamda kafam karışık

• quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine.

Sizde de böylemi oldu, yani inancınız bunları görerek sarsılmaya başladı ve sonra ateist mi oldunuz.

Alıntıları Göster
    Dinleri ve dinler tarihini öğrenmeye başladığınızda zaten eğer ki yola "İnanmalıyım" diyerek çıkmazsanız, milyon tane "İnsani" durumla karşılaşırsınız.

Üzerine de tanrı kavramının ihtiyaç boyutunu gördüğünüzde, olması gereken tanrı ile mevcut 5.000 tanrıyı ve bu tanrılarla ilgili senaryolardaki bilgisizliği anladığınızda zaten aslında insanların neden tanrıları yarattığını daha kolay anlarsınız.

Bilim geliştikçe, tanrıların sayısı ve yetenekleri azalıyor. Elbet birgün bu ihtiyaç ortadan kalkacak. Geçtiğimiz yüzyılda dua ederek çözülmeye çalışılan hastalıklar şu anda hastaneye giderek çözülüyor. Yarın ise, daha gelişmiş bir bilim ve daha az ihtiyaç duyulan tanrıları göreceğiz.

• quote:

Ben de kendi sorumu sorayım;

Bir dinin kurucusundan sonra başa geçen ilk 4 kişiden 3'ü, ki bu üçünden biri peygamberin damadı, yine o dine inandığı söylenen kişiler tarafından öldürülüyor. Daha sonra ise, o dinin kurucusunun torunları yine aynı dine inandığı söylenen kişiler tarafından öldürülüp, peygamberin soyu tüketiliyor.
    Olay burada bitmiyor ve bu ölümlerin perde arkasındaki adamlar o dinin yönetimine geliyor. Dinin iktidarını ele geçiren bu adamlar zamanında, daha önceden kağıda dökülmemiş, hiçbir yerde kaydedilmemiş cümleleri "Peygamberin sözleri" diyerek dine ekliyor ve bunları dinin kuralları haline getiriyor.

Bu durumu bilen ve bugün hayatta olan insanlar ise, peygamberin sülalesinde insan bırakmamış adamların iktidarı döneminde yazılan şeyleri dinlerinin gereği olarak görüp uyguluyor.

Bu durum garip değil mi?
    Bunlar islamın veya kuranın suçu değil, Müslamanların peygamberimizin soyunu tüketmiş olması da müslümanlığın suçu değil, Az gelişmiş arap milletinin yaptıkları bunlar
    Bu çatışmalar islama mal edilemez

• quote:

Yanlış uygulamalardı

Beklentilerini karşılayabilmişimdir umarım
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bu tanrıya işini öğretmek olmuyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Kasım 2018; 17:41:0 >
  • Sarıklı hocalar konuları hep cinsellik üzerinedir çünkü kafaları hep oradadır , bu hocaların yanına gece bir hatun bırak sabaha kadar üzerinden geçer , bunu ben yapmadım mesela hatta hatun kuyruk sallamasina rağmen zamanında bu demek oluyor ki namus dinde imanda değildir , hatta Facebook bakın 45-50 yaşında adamlar liseli kız sandıkları fake hesaplara çok güzelsin yazmaktadır arkalarında Osmanlı tuğrası profil fotoları ile

Hangi dinde 4 kadın ile evlenmek normaldir? Hangi dinde kadını hayvan yerine koymak normaldir ? Şeriat ile yönetilen Suudi Arabistan prensleri avrupalarda koko partisi yapıp parası ile manken düşerken , Suud kralın kızı başı açık gezerken halkı ne durumdadir? Osmanlı böyleydi 50 tane Slav kızı doldur beğendiğini götürsün bundan çocuk olunca da prens adayı olur , kardeşim hani Türklük dediğimizde çomarlar olsun kız müslüman olmuş o yeterli der

• Size itaat etmeyen kadınlara yaklaşmayın, yataklarında yalnız bırakın ve onları vurun.

• quote:

Bir dinin kurucusundan sonra başa geçen ilk 4 kişiden 3'ü, ki bu üçünden biri peygamberin damadı, yine o dine inandığı söylenen kişiler tarafından öldürülüyor. Daha sonra ise, o dinin kurucusunun torunları yine aynı dine inandığı söylenen kişiler tarafından öldürülüp, peygamberin soyu tüketiliyor.
    Olay burada bitmiyor ve bu ölümlerin perde arkasındaki adamlar o dinin yönetimine geliyor. Dinin iktidarını ele geçiren bu adamlar zamanında, daha önceden kağıda dökülmemiş, hiçbir yerde kaydedilmemiş cümleleri "Peygamberin sözleri" diyerek dine ekliyor ve bunları dinin kuralları haline getiriyor.

Bu durumu bilen ve bugün hayatta olan insanlar ise, peygamberin sülalesinde insan bırakmamış adamların iktidarı döneminde yazılan şeyleri dinlerinin gereği olarak görüp uyguluyor.

Bu durum garip değil mi?

Kitapta yazilani uyguladınizda sonra yazilanla mı ilgileniyorsunuz? Kaldı ki ne ölen ne de oldurulenin avukatı ya da soyundan değilsiniz. Sizi birinin ya da ötekinin avukatı yapan kim?
    İki haklı arasında haksız ararsanız yanılan olursunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

quote:

Bu durum garip değil mi?

Kitapta yazilani uyguladınizda sonra yazilanla mı ilgileniyorsunuz? Kaldı ki ne ölen ne de oldurulenin avukatı ya da soyundan değilsiniz. Sizi birinin ya da ötekinin avukatı yapan kim?
    İki haklı arasında haksız ararsanız yanılan olursunuz.

Alıntıları Göster
    Mantığa bak "Kaldı ki ne ölen ne de oldurulenin avukatı ya da soyundan değilsiniz." ... Amerikayı falan hiç eleştirmeyin o zaman ?
    Bi konu bölümde favorilere çıkınca ilk okullular doluştu resmen.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.