Şimdi Ara

Kölelik ve Cariyelik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
5.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam hala bebekleriniz hür doğar inşallah diyor. Anlama sorunu var herhalde. Sanıyor ki buralarda köleler ömür boyu köleydi evladı da köle oluyordu. Yukarıda yazdık farklı pratikleri olduğunu ama idrak yollarınız tıkalı ve bu yüzden eğitilmezsiniz. Allah akıl fikir versin zira aklı fikri başında olan adamları hasta ediyorsunuz.

@Kraven @Zodion
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Farklı pratikler yok dedim mi ben hiç?

Her halukarda bu pratiklerden biriyle mal hükmünde doğmuş bir bebeğin babası olsanız diyorum bunu anlamak bu kadar mı zor

Sen bana dair sıfır bilgiyle hareket ettiğini bile bilmeyen adamsın kölelerin acılarını ağıtlarını anlamanı da beklemiyorum artık.

O ağıtlar Amerika’dan blues olarak yükselir, Mısır’dan halk şarkısı olarak yükselir. Söyleyen ağlar dinleyen ağlar, Nazmi beyfendi de pratik vesaire der. İstediğin pratikte olsun. Bebeğinin mal hükmünde doğması konusunda tek laf edemezsin.

Allah akıl fikir demiyorum, vicdan ve acıları anlama gücü versin. Bu adi düzen disiplin uygulamalardan milyonlarca insan ne acılar çekmiş ne hastalıklara uğramış kalkmış forumda bir yazışmaya dayanamıyorsun.

Dur ben senin yerine çağırayım yetiş zodyoooon kraveeen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 24 Kasım 2018; 11:48:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    ara ara mükemmeliyetin yaşanması toplumu ne kadar bağlar
    insanlık tarihi başından ve sonundan itibaren incelendiğinde en mükemmel toplumsal yapının islamın medine dönemi ve dört halife devrini kapsadığını görürsün mesele bu kadar basit hayat şartlarını o zamanın toplumuna ne kadar yaklaştırabilirse adalet ve güven ortamı o kadar sağlanmış olur. bu da toplumun en geniş kesimine yayılan huzur demektir
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Sevgili arkadaşım ben burada daha önce yazdım. Küçük bir çocukken en büyük hayalim asr ı saadet dönemine gitmekti. Bugün ise gitsem "İNSANLAR PARAYLA ALINIP SATILAMAMALI", "hiç bir bebek köle doğmamalı" diye ortalığı ayağa kaldırmaya çalışırım. Kellemden de olurum.
    Öyle bir durumda da gıdım adil ve doğru bir hayat olduğunu düşünmem. Ha bu arada halifeler cinayete kurban gitmiş, bence Ebubekir Fatima'ya haksızlık yapmış, kavga hiç de eksik olmamış.
    Ha ben insanlar para ile alınıp satılmamalı, bebekler köle doğmamalı desem kim haklı olur? toplumu bozma diyen halife mi ? ben mi? o dönemde illa vardır bunu akıl eden. Hiç bugünkü akılla filan da demeyin. Bunu yazan söyleyen hep oldu. Kölelik kalksın diyen Sümer kralları da oldu. Binlerce yıl önce.
    olmuş olması toplumun geneline yayılan bir düşünce olduğunu göstermez dedim. ayrıca islamın dört halife dönemiğ sonuna kadar ki kölelerde azat edildikleri halde köle kalmaya devam eden sayısı oldukça fazladır. bugün başta asgari ücretliler oolmak üzere bir çok insandan da o zamanın kölelerinin hakkı daha fazlaydı ve hayatları daha rahattı
  • webbie kullanıcısına yanıt
    dağına göre kar diye bir deyiş var anlamına bakarsan sorduğun sorunun cevabını anlayacak kapasiten olduğuna inanıyorum
    Bu boş argümandan bıktım usandım. Hollanda'da asgari ücret alan ne alıyor? köleden iyi mi kötü mü?
    Bülbülü altın kafese koymuşlar yine özgürlük demiş. Sonraki yıllarda ne acılara ne ağıtlara sebep olmuş. Cariye senin kölen, kölen zaten kölen. Çocukları oluyor "bu benim malım" diyorsun.
    Ben bu kafayı savunamam. O bebek kimsenin malı filan olamaz. Yeter yahu vicdan ve akıl nerede? dağa kaçtı
    Dağ nerde yandı bitti kül oldu.
    bence senin bilgin medyanın sana sunduğu bilgi kadar bile değil

en gelişmiş ülke diyebileceğim ingiltere de kaç evsiz var. farkında mısınız
    değerlendirmeyi genelleyerek yapmak lazım
    dünya genelinde asgari ücret oranı hollandanın neresinde
    dediklerinizi savunabilmenin yolu tüm dünyayı hollanda yapmaktan geçer yoksa hollanda seviyesine getiremediğin dünya halkından hollanda hayatı yaşamayı isteyemezsin
    Tamam evsizler var diye insanların parayla alınıp satıldığı, bebeklerin köle doğduğu yani mal hükmünde doğduğu kanunlar geri gelsin? öyle mi
    Bebekler mal hükmünde doğmamalı yahu. Bunu söyleyemeyen insanlar var.
    Evsizler varsa da bebekler mal hukukunda doğmamalı yoksa da. Bunlar birbirine bağlı şeyler değil. Hem evsiz, hem mal bebekler çok daha kötü. Ben vicdan arıyorum vicdan.
    Şu benim bilgilerimi bilmeden de ön kabuller ve ön yargılarla hareket etme ortak bir tavır galiba. Ben İngiltere ile iş yapıyorum yahu ne medyası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 24 Kasım 2018; 14:21:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Adam hala bebekleriniz hür doğar inşallah diyor. Anlama sorunu var herhalde. Sanıyor ki buralarda köleler ömür boyu köleydi evladı da köle oluyordu. Yukarıda yazdık farklı pratikleri olduğunu ama idrak yollarınız tıkalı ve bu yüzden eğitilmezsiniz. Allah akıl fikir versin zira aklı fikri başında olan adamları hasta ediyorsunuz.

@Kraven @Zodion
    İdraktan, akıl fikirden falan bahsediyorsun. Umumi ortamda cevap vermeyeceğini söyleyip, özelden hakaret eden, aklınca kendini tatmin edip hakaretamiz şekilde aşağılamaya çalıştıktan sonra da korkusundan cevap veremesin diye engelleyen tiplerle ilgili söylüyorsun bunları ha, hatırlatırım. Umuma karşı cevap vermeyeceğini söyleyip, korkusundan özelden yazan ve cevap veremesin diye engelleyen tiplerle muhatabız. Şaka gibi değil mi

Evet bunu düzeltmenin yolu insanların mal hükmünde alınıp satılabildiği, bebeklerin mal hükmünde doğabildiği sistemleri getirmekten geçiyor diyorsun öyle mi. Başınız sağolsun vicdanınız ölmüş.
    bakınız islam aynı sizin dediğinizi diyor. insanlar hür olmalı ama hür olan insanın toplumda patlamaya hazır bomba şeklinde olmayacağı bir ortam oluşturulduktan sonra hür olmalı

benim terbiye olarak anlattığım mevzu buydu işte
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Kraven, Nazmi beyfendi benden bahsediyor. Ben senin bu yazdıklarının tekini bile yapmadım, haksızlık etmeyniz.
    sen bunu yazarken buna da cevap vermişim
    Öyle diyor olsaydı, insanları mal hükmünde alıp satmayın diye bir ibare olurdu.
    Kaç tane dava var, hiç bir insan alıp satana ceza verilmemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Kraven, Nazmi beyfendi benden bahsediyor. Ben senin bu yazdıklarının tekini bile yapmadım, haksızlık etmeyniz.
    O da isim vermedi, ben de. Doğrudan üzerine alınmanı gerektirecek bir şey yok haliyle.
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Senin cevap verdiğin alıntı direkt benim.
    Haliyle..
    hala anlamamışsın terbiye sistemini

hiçbir kural sizin dediğiniz gibi şıp diye konmadı. adetullah terbiyeyi yapar kanunu koyar. kanunu koymadıysa o konuda yapılmak istenen seviyeye insanlığın hiç bir zaman ulaşamayacağını gösterir. ama ulaşanları olacağı için de en mükemmelin tarifi verilir ve kat kat mükafatla insanlara cazip hale getirilir ve bu da yapılmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Senin cevap verdiğin alıntı direkt benim.
    Haliyle..
    Bu alınganlıkla işin zor yahu. isim verilmemiş, genele yazılmış bir mesajı üzerine almanı gerektirecek bir şey yapmadıysan, üzerine alınma da gerek yok o halde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.