Şimdi Ara

Kölelik ve Cariyelik (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
5.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yav bırak bu cahilane lafları roma da yok muydu kölelik

yuvarlak laf dediğin aklını yakan ilmin ışığı dünya siyah beyaz değil. herşey net değil. basit yaşamak isteyen karmaşık meselelere dalmamalı anlamıyorsan anlamıyorsundur. zorlamanın anlamı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

yav bırak bu cahilane lafları roma da yok muydu kölelik

yuvarlak laf dediğin aklını yakan ilmin ışığı dünya siyah beyaz değil. herşey net değil. basit yaşamak isteyen karmaşık meselelere dalmamalı anlamıyorsan anlamıyorsundur. zorlamanın anlamı yok
    Ama roma gavurdu,sen gavurmusunki ,romayı örnek gösteriyonsen peygamber ümmetisin gavur ne yaparsa yapsı onu taklit etme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elin gavuru mercedese biniyor,benim hocam haketmiyormu diyorlar,bazı cahil din kardeşlerim,senin hocan gavurmuki binsin,o peygamber ümmeti o deveye binsin diyorum,afferim baaa

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Roma’da köle vardı.

Artık şu Roma’dan filan kurtulun. Sümer krallarının gücüne ve cesaretine, Lincoln’ün çabalarına bakın. Köleliği net hükümlerle kaldıran, insan hakları için, kadın ve çocuk hakları için savaşanlara bakın. Müslümanlığıyla gurur duyan çok kişiyi sonsuz takdir ediyorum. Ama tabi ben sizden farklı olarak hem Malala ile hem Lincoln ile hem Sümer kralları ile hem de Marie Curie’yle gurur duyuyorum. Miyazaki (doktor veya yönetmen farketmez) veya Bill Gates ile de insanlık adına gurur duyuyorum.

Roma’dan kafama kakacağın bir halt çıkmaz. Ben mi kurdum, ben mi köleliği getirdim. Romaya da gitsem insanlar parayla satılmamalı bebekler köle doğmamalı derim asr ı saadetlere de.

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    okuma yazman yok mu
    adam köleliğin sadece araplarda olduğunu söylüyor.
    yaptığın bu yorumla ne kadar kamaşık olduğunu ispar ettiğin için ayrıca teşekkürler
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    o zaman ilk başta cehaletini kabul et otur oturduğun yerde

sümer kralı kaldırmış olsaydı bugün burada bunu konuşmazdık demek ki kaldıramamış bu kadar basit
    Velevki o dediğin olsun,arabın yaptığı doğrumu paşam,öyle bir anlatıyorsunuzki,sülalece köle ve cariye olmak istiyorsunuz sanıyoruz

benim hiç bir mesajımda köleliği savunduğumu göremezsin gösteremezsin
    birisine bir şey yazacak olan adam gibi adam sohbetin öncesini arkasını okusun da yazsın
    yoksa ikili sohbette üçüncüye .......
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    dedi köle sahibi torunu... ataları gibi köleci bu...
    Köleliğin sadece araplarda olduğunu asla yazmadım.

Bir daha okursan iyi olur. Ha Roma’da olunca da o dönem parayla insan alınıp satılabilmesi temize çıkmıyor.

Sadece Araplar çok direnç gösterdi köleliğin kalkmasına dedim.

• quote:

benim hiç bir mesajımda köleliği savunduğumu göremezsin gösteremezsin
    birisine bir şey yazacak olan adam gibi adam sohbetin öncesini arkasını okusun da yazsın
    yoksa ikili sohbette üçüncüye .......
    Bal yemek düşer derler, terbiye eğitimi almış insanlar.araplarda anlamı farklımı

Yo kendi döneminde kaldırdı. Denize bir yıldız attı.

Lincoln’ü takdir et o zaman nedir yani. Savaştı yahu adam bunun uğrunda. Nedir yani tadımız kaçmasın, güneyin koşulları da çok uygun, orada kölelik kalsın, kuzeyde kaldırıyoruz demedi.

arapları bilmem savunmam
    üç satırlık yazının sonunu görmek körlüğünü ispatlar
    bireysel olabilir dedim en baştan bir şey yazmıyorsam zaten takdirdir o
    sukut ikrardandır kaidesince
    ama dünyaya sadece burnunun üstündekiyle bakanla muhatap olunca duble büyük harfle yazmak gerekiyormuş hata bende
  • quote:

arapları bilmem savunmam
    üç satırlık yazının sonunu görmek körlüğünü ispatlar
    Dini eğitim alırkenmi öğrettiler,ders niyetine ,kim gönlünden ne geçiyorsa onu yesin paşam

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Ben de kendi sorumu sorayım;

Bir dinin kurucusundan sonra başa geçen ilk 4 kişiden 3'ü, ki bu üçünden biri peygamberin damadı, yine o dine inandığı söylenen kişiler tarafından öldürülüyor. Daha sonra ise, o dinin kurucusunun torunları yine aynı dine inandığı söylenen kişiler tarafından öldürülüp, peygamberin soyu tüketiliyor.
    Olay burada bitmiyor ve bu ölümlerin perde arkasındaki adamlar o dinin yönetimine geliyor. Dinin iktidarını ele geçiren bu adamlar zamanında, daha önceden kağıda dökülmemiş, hiçbir yerde kaydedilmemiş cümleleri "Peygamberin sözleri" diyerek dine ekliyor ve bunları dinin kuralları haline getiriyor.

Bu durumu bilen ve bugün hayatta olan insanlar ise, peygamberin sülalesinde insan bırakmamış adamların iktidarı döneminde yazılan şeyleri dinlerinin gereği olarak görüp uyguluyor.

Bu durum garip değil mi?
    süper, muhteşem.

işte olayın özü budur. Kuran tek ve gerçek yol göstericimizdir.bir Çok ayet bunu destekler. Kuranı Kerim bir harf dahil bozulmadan korunarak günümüze gelmiştir. yine kutsal kitapta, Allah kitabı koruduğunu ifade eder.

derdiniz kölelik falan değil islamı karalamak onun için araplar ağzında sakız

kalkmayan şey için yokmuş gibi yapandan islamı anlamalarını beklemek zaten yanlış karalamayın yeter.

tekrar söyleyeyim

köleliği zerre kadar savunmuyorum. ama hayatın gerçeği insan olduğu müddetçe de var olacak adı değişse de

hala abd de afrikadan kaçırılıp satılan genç insanlar varken 1500 yıl önce niye kaldırılmadı demek dünya gerçeklerinden soyutlanmış insanın işidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

https://youtu.be/IDgdOnP3V2E

Oh suyundanda koy
    dimi yobaz kardeşim
    Ohh sayıda yok.Çat çattttt en çıtırları al cariye olarak

Şakasına yazarken bile midem bulandı resmen.

çevir kazı yanmasın
    laf söyledi bal kabağı
    gel bize bazı bazı
  • quote:

çevir kazı yanmasın
    laf söyledi bal kabağı
    gel bize bazı bazı
    Bu hangi duaydı hatırlamadım

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.