Sony SS-RV900 hoparlörlerim var bunun Specifications kısmına baktığım zaman şöyle yazıyor: Speaker System 3-way 3-unit, bass reflex Sub Woofer: 13 cm cone type Woofer : 13 cm cone type Tweeter : 5 cm cone type Norminal impedance : 6 ohms
şimdi benim anlamadığım bir şey var acaba bu 2 kolonun birleşiminde 6 ohm a mı düşürülmüşte 6 ohm yazılmış yoksa bu kolonların her biri 6 ohm mu ? kafam çok karışık oto sistemimde kullanıyorum bunu ohm değeri uyuşmazsa ilerde sıkıntı yaşayabilirmişim çıkış falan vs yanar dediler.
Her bir hoparlörün ayrı ayrı değeridir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Oto ses sisteminde kullanmak için ideal bir kolon değildir Biiirrr . oto amplifikatörünün çıkışı yanar diyen veya diyenler yanlış biliyor ikiiii , oto ses sistemleri 2 ohm empedansa kadar veya üreticinin uygun gördüğü empedansa kadar sorunsuz kullanım sağlar Üüüüç . Arkadaşım Hı def man yazdığı gibi her bir kolonun ayrı empedansıdır . sizi memnun edecek ses üretiyorsa gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edin .
O modelde sürücülerin biri aktif diğeri pasif değil miydi?
Subwoofer olan aktif diğeri ise pasif olması lazım.
Belki ben karıştırıyor olabilirim.
umut_baris
kullanıcısına yanıt
hayır kolonlar birbirine paralel şekilde bağlı orjinalinde içini bir çok kez açtım ama kolonların arkasında yazmıyor ohm değeri numaralar var sadece
HI-DEF-MAN
kullanıcısına yanıt
Eğer öyleyse çok iyi o zaman 2 side 6 ohm ise paralel şekilde bağlı normalde o zaman 3 ohm düşmüştür dimi ? tweeter larda oto tweeteri orjinali bozulduğu için attım
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
sesi baya zorladım bi ara bişey olmadı açıkcası :) tabi amfim çok güçlü olmadığı için cızırtı yaptı biraz :D edison ed404a amfim var
Tahmin ettim zaten güçlü bir power amplifikatörünüz olsa çoktan bobini yanmıştı
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
hahaha idare ediyor napalım .DD zaten ses 10 15 i geçmiyor apartman malum :D DD eğer her biri 6 ohm sa 2 tane 6 ohm paralel bağlı içinde bu şimdi 3 ohm mu yoksa 12 ohm mu oluyor kafa gitti benim şuan.
ahmetoguz10
kullanıcısına yanıt
Tek kanalamı çift kolon bağladınız . diğer kanala ne bağlı . paralel olursa 3 ohm düşer .
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
şöyle yaptım 4 kanal bu 2 kanala stereo bi şekilde girdim diğer 2 kanala bass girdim 2 kanaldan güç alsın diye yoksa beslemez. Kolonları şöyle yaptım 1 tane kanala 1 kolon girdim diğer kanalada diğer kolonu ama bunlar kabinin içinde paralel şekilde bağlı yani kafanız karışmasın şöyle diyim her kanala 2 kolon :D
ahmetoguz10
kullanıcısına yanıt
Sorun olmaz . kullanmaya devam .
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
bu 3 ohm dur dimi ilerde güçlü bi amfi alıcam oda beslerse çok iyi olur yakmasın amfimide parayı çöpe atmıyım :( sizide yordu mkusura bakmayın ohm konusunda kafam çok pis karışıyor :(
paralel 3 ohm .
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
çok teşekkür ederim 3 ohm muş oh be gönül rahatlıyla dinlerim artık :DD
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme