Şimdi Ara

Kolonlarımın Ohm Değerini Bir Türlü Anlayamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony SS-RV900 hoparlörlerim var bunun Specifications kısmına baktığım zaman şöyle yazıyor:
    Speaker System 3-way 3-unit, bass reflex
    Sub Woofer: 13 cm cone type
    Woofer : 13 cm cone type
    Tweeter : 5 cm cone type
    Norminal impedance : 6 ohms

şimdi benim anlamadığım bir şey var acaba bu 2 kolonun birleşiminde 6 ohm a mı düşürülmüşte 6 ohm yazılmış yoksa bu kolonların her biri 6 ohm mu ? kafam çok karışık oto sistemimde kullanıyorum bunu ohm değeri uyuşmazsa ilerde sıkıntı yaşayabilirmişim çıkış falan vs yanar dediler.

• Her bir hoparlörün ayrı ayrı değeridir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oto ses sisteminde kullanmak için ideal bir kolon değildir Biiirrr . oto amplifikatörünün çıkışı yanar diyen veya diyenler yanlış biliyor ikiiii , oto ses sistemleri 2 ohm empedansa kadar veya üreticinin uygun gördüğü empedansa kadar sorunsuz kullanım sağlar Üüüüç . Arkadaşım Hı def man yazdığı gibi her bir kolonun ayrı empedansıdır .
    sizi memnun edecek ses üretiyorsa gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edin .
  • O modelde sürücülerin biri aktif diğeri pasif değil miydi?

Subwoofer olan aktif diğeri ise pasif olması lazım.

Belki ben karıştırıyor olabilirim.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    hayır kolonlar birbirine paralel şekilde bağlı orjinalinde içini bir çok kez açtım ama kolonların arkasında yazmıyor ohm değeri numaralar var sadece
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Eğer öyleyse çok iyi o zaman 2 side 6 ohm ise paralel şekilde bağlı normalde o zaman 3 ohm düşmüştür dimi ? tweeter larda oto tweeteri orjinali bozulduğu için attım
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    sesi baya zorladım bi ara bişey olmadı açıkcası :) tabi amfim çok güçlü olmadığı için cızırtı yaptı biraz :D edison ed404a amfim var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tahmin ettim zaten güçlü bir power amplifikatörünüz olsa çoktan bobini yanmıştı
    hahaha idare ediyor napalım .DD zaten ses 10 15 i geçmiyor apartman malum :D DD eğer her biri 6 ohm sa 2 tane 6 ohm paralel bağlı içinde bu şimdi 3 ohm mu yoksa 12 ohm mu oluyor kafa gitti benim şuan.
  • ahmetoguz10 kullanıcısına yanıt
    Tek kanalamı çift kolon bağladınız . diğer kanala ne bağlı .
    paralel olursa 3 ohm düşer .
    şöyle yaptım 4 kanal bu 2 kanala stereo bi şekilde girdim diğer 2 kanala bass girdim 2 kanaldan güç alsın diye yoksa beslemez. Kolonları şöyle yaptım 1 tane kanala 1 kolon girdim diğer kanalada diğer kolonu ama bunlar kabinin içinde paralel şekilde bağlı yani kafanız karışmasın şöyle diyim her kanala 2 kolon :D
  • ahmetoguz10 kullanıcısına yanıt
    Sorun olmaz . kullanmaya devam .
    bu 3 ohm dur dimi ilerde güçlü bi amfi alıcam oda beslerse çok iyi olur yakmasın amfimide parayı çöpe atmıyım :( sizide yordu mkusura bakmayın ohm konusunda kafam çok pis karışıyor :(
  • paralel 3 ohm .
    çok teşekkür ederim 3 ohm muş oh be gönül rahatlıyla dinlerim artık :DD
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.