Şimdi Ara

Koltuk gıcırtısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2016 Megane 4 araçta şöför koltuğu kasislerden geçerken ve bozuk yollarda gıcırdıyor, daha önce böyle bir sorun yaşayan ve çözen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Koltuk Gıcırtısı Nasıl Giderilir?

Koltuklar, zamanla çeşitli nedenlerle gıcırdayabilir. Bu gıcırdama, günlük kullanımın tadını çıkarmanızı engelleyebilir ve can sıkıcı hale gelebilir. Neyse ki, koltuk gıcırtısını gidermek için uygulayabileceğin birkaç basit adım bulunmaktadır:

• Koltuk cıvatalarını kontrol et: Gıcırdama, gevşek cıvatalardan kaynaklanabilir. Cıvataları bir anahtar veya tornavida kullanarak sıkmayı dene.

• Sürtünme noktalarını yağla: Gıcırdama, iki yüzeyin birbirine sürtünmesinden de kaynaklanabilir. Sürtünme noktalarını, silikon sprey veya gres gibi bir yağlayıcı ile yağla.

• Yumuşak malzemeler ekle: Gıcırdama, koltuk iskeletinin ahşap veya metal parçaları arasındaki boşluklardan da kaynaklanabilir. Bu boşluklara keçe veya sünger gibi yumuşak malzemeler ekleyerek gıcırtıyı azaltabilirsin.

• Ağırlık dağılımını ayarla: Gıcırdama, koltuk üzerinde eşit olmayan ağırlık dağılımından da kaynaklanabilir. Koltukta otururken ağırlığını eşit olarak dağıtmaya çalış.

• Koltuk yaylarını kontrol et: Bazı koltuklar yaylarla desteklenir. Gevşek veya eski yaylar gıcırtıya neden olabilir. Yayları kontrol et ve gerekirse değiştir.

• Profesyonel yardım al: Eğer yukarıdaki adımlar gıcırtıyı gidermezse, bir mobilya tamircisinden veya marangozdan profesyonel yardım alman gerekebilir.

Bu basit adımları takip ederek koltuk gıcırtısından kurtulabilir ve oturma odanın keyfini tam anlamıyla çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Koltuğu en öne ve en arkaya alın, bu esnada rayları silin hafifçe gres sürün. Birkaç kere ileri geri yaptıktan sonra ses kesilir diye tahmin ediyorum. Ses devam ederse koltuğun altındaki yatlara bakmak gerekir. Sıvı gres kullanmayın, toz toplar.
  • Gres yerine wd40 tarzı bir yağ sıksam zarar verir miyim acaba yoksa o da olur mu

• Benim Megane + aracım şoför koltuğunda bu sorunu yaşıyordum ve sinir bozucu bir hal almaya başlamıştı. Oto döşemeci kimse çözemedi. Kendim çözdüm. Koltuğun arkasında iki fermuar var onu açın sol ve sağ tarafta mekanizma var oraya WD40 sıktım. sorun çözüldü Sesi kesti.

• ridvansevim72 R kullanıcısına yanıt

İlk fırsatta deneyeceğim. Fermuar nerede var ? Ben fermuar hatırlamıyorum da.

• ridvansevim72 R kullanıcısına yanıt

Merhaba sorunu tam olarak nasıl çözeriz yardımcı olursanız çok sevinirim. Sizde sorun tekrar oldu mu ?

• nk061 kullanıcısına yanıt

Merhaba sorunu çözebildiniz mi bende de var aynı sorun

• Doğan3542 D kullanıcısına yanıt
    Valla fermuarlı kısmı açarak gördüğüm her yere sıktım ama çözüm olmadı
  • nk061 kullanıcısına yanıt

Bende döşemeciye götürüp koltuğu bi söktürcem iskeletlerine kadar baktırcam mecburen , ama bu esnada başka bi yere zarar verir mi ki koltuğu söktürmek onu bilemiyorum

• Doğan3542 D kullanıcısına yanıt
    İşi bilen birine giderseniz sorun olmaz
  • Siz çözebildiniz mi döşemeciye filan gidip
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.