Şimdi Ara

Arabamda ön koltukta isofix var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar kızım her arabaya bindiğinde kavga ediyoruz illa öne oturmak istiyor ama izin vermiyorum.
    Arabada ön koltuktada isofix var ama benim bildiğim kadarıyla karşıdan açılan hava yastığı oto koltuğu olsa bile çocuklar için tehlikeli.
    Yanlış biliyorda olabilirim sonuçta koskoca otomobil üreticisi orayada isofix koymuş. Bunun doğrusu nedir? Oto koltuğu öne takılıp çocuk önde seyahat etse tehlikeli midir? Yasalara uygun mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim 2 araçta da isofix arka koltuktaydi. İlk defa önde olduğu bir araç duydum. Çok şaşırdım.

Yasalara göre küçük çocukların önde oturması yasak. Bence doğru olanı yapıyorsunuz öne oturtmamakla.

Bence çocuğunuzu bir kere bile olsa öne oturmasına izin vermeyin. Böyle alışsın.

• Ön yolcu hava yastığı iptali için bir kilit oluyor genelde çocuk koltuğu kullanma durumlarında havayastığını kapatmak için.
  • Isofix takılı ise airbag iptal olabilir. Benim eski corollada yolcu tarafındaki aynanın üstünde çocuk koltuğu takılıysa airbagi off durumuna getirin anlamında bir ifade vardı. Yeni modellerde bunu kendi anlıyor.

Sonuç olarak anlattığım gibi olsada mümkün mertebe ön koltuğa çocuk oturtmak ne kadar doğru düşünün derim. Bir araba 250 km hız yapabilir demek onu 250 ile sürün demek değildir. Tehlike arz eder. Bu meseleyi de buna benzetebilirsiniz. Belki olası durumlarda takılması gerekirse çaresiz kalınmasın diye konulmuş olabilir.

• Hava yastığını kapatacaksınız.

• Öndeki isofix i kullanabilirsiniz ama ön yolcu hava yastığını iptal etmeniz gerekir.

• Emin değilim ama gözümde şöyle canlandı , ön koltuğa bağlanan çocuk koltuğunun ters bağlanması gerekiyor hava yastığından dolayı emin değilim uyduruyorda olabilirim 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bladex38 -- 25 Eylül 2018; 21:15:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genelde 18 kiloya kadar olan bebeler koltuğa ters bağlanıyor. Ön koltuğa bağlayınca airbegi kapatmalı mutlaka.

Bazı modellerde isofix yuvası ön tarafta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi şey olmaz aga. eskiden babalarımız bizi annemizin kucağında toroslara, şahinlere, kartallara az mı bindirdi? en güvenli isofix ana kucağı.
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Eskiden camdan yola fırlayan metrelerce sürüklenen bebek haberleri de o yüzden oluyordu. Bişey olmaz diyen cahil anne babalar yüzünden

• Orada isofix olsa dahi çocuğu alıştırmayın arkaya otursun arkada da kemerini taksın.

• Ondeki isofix lerde bebek koltugu ters baglanir. Bebek koltuga bakacak sekilde oturur.

Ama yine de one alistirmayin.

Ben iki cocugumu da arkaya alistirdim, kendileri direk arkaya oturuyor.

Oglum 14 yasina girecek, simdi simdi biraz on koltuk meraki basladi.

• Aracın markası ve modeli nedir ?

İlk defa ön koltukta isofix olan bir araç duydum.

Eğer aracı ikinci el aldıysanız, ilk sahibi sonradan isofix kancası yaptırmış olabilir.
  • Ön koltukta Avrupa ülkelerinde ters bakmak ve tabiki yolcu airbag'i ni kapatarak çocuk koltuğu kullanabilirsiniz. Türkiye de bu şekilde kullanım yasak bildiğim kadarıyla. Duyunca çok şaşırmıştım. İsofiks arka koltukta olduğu gibi ön koltukta da olabilir. Bu model, versiyonla alakalı. Emniyet kemeri de önemli olan emniyet kemerinin aractakini korumasıdır. Bunun için çocuğun boyu ve ağırlığı önemli. Bunun için yükselticiler var. Bana göre çocuğun boyu yeterli, kemer boynuna isabet etmiyor ise airbag'i kapatarak kullanım mümkün.

• isofix te demir direkt şase ye bağlı değil mi?
    ön koltukta şaseye bağdı demir parçası varsa ön koltuk ileri-geri nasıl hareket ediyor?
    ön koltuğun isofixli olması şaşırtıcı geldi.
    yanlışlık olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

bi şey olmaz aga. eskiden babalarımız bizi annemizin kucağında toroslara, şahinlere, kartallara az mı bindirdi? en güvenli isofix ana kucağı.
    Ben de zaman zaman öyl e düşünüyorum. Ama eskiden trafik yoğunluğu daha azdı. Kurallara daha çok uyuluyordu. En önemlisi şimdiki gibi hararetli ve sürekli bir yerlere yetişmeye çalışan bir yığın insan yoktu. Parasını nereye harcayacağını bilemeyen makascı ergenler yoktu. Yani arabalar çok güvenli olmasa bile yollar şimdikinden çok daha güvenliydi. O yüzden şimdi işler farklı
  • Bazı ülkelerde isofix bağlantı noktası ön koktukta uygun koltuk ile kullanilabiliyor.

Mesela annenin bebek çağındaki çocukların kontrolü için arkaya dönmesi yerine koltugu öne ters koyarak daha göz önünde olmasınin(boğulma veya mudehale gerektiren durumlarda) daha güvenli olduğu bilinen bir gerçek.

Daha Junior (cocuk) seviyesine gelenlerinde uygun koltuklar ile oturabilmesi mumkun.

Bazi araclarda isofix baglanti noktalarina baglaninca otomatik iptal olur ancak cogunda bu şekilde anahtar vardir.

Ön koltukta isofix koltugun baglandigi noktalar koltuğun iskeletidir koltuk 200kg'a kadar yetişkin tasidigi icin oldukça saglam olmali.

• Çocuk istiyor diye istediğini yapmak zorunda mısınız? Sonuçlarını, risklerini bildiğiniz şeyleri yapmayın bence. Şeker çikolata ile kandırın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.