Şimdi Ara

Koluma Platin Takıldı,Ne Zaman Spora Başlayabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
7.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    16 Mart 2016'da arkadaşlar ile top oynarken kalecilik yapıyordum.El bileğime gelen sert bir şut sonrası(şanssız bir şekilde) radius distal kemiğim kırıldı.Maçtan hemen sonra elimdeki ağrının artması üzerine hastaneye gittim.Acilde bana bakan doktor kırığımda kayma olduğunu söyledi.Ardından koluma kapalı redüksiyon bir nevi kırığı oturtma işlemini yaptı sonrasında alçıladı.Sonrasında çektirdiğim röntgende kırığımın oturduğunu söyledi,1 hafta sonra tekrar gelmemi belirtti.

23 Mart 2016 haftalık kontrol için tekrar hastaneye gittim.Röntgen çektirdikten sonra doktor kırığımda yine kayma olduğunu söyledi,yine aynı işlemi yaptılar ancak bu sefer oturmadı.Bunun üzerine hocaları geldi ve ancak ameliyatla düzeleceğini söyledi.Birkaç hastaneye de daha danıştım,onlar da ameliyatın doğru olacağını söyleyince 30 Mart'ta ameliyat oldum.21 Nisan'da dikişlerim alındı.5 Mayıs da ise doktor kolumun tamamen iyileştiğini söyledi,son kez bir üç hafta sonra gel dedi.Geçen hafta da son kez bir baktı,bizlik bir işin kalmadı,normal hayatına dönebilirsin dedi.

Şimdi gelelim konumuza.Ben amatörde basketbol oynuyordum.Doktora ne zaman dönebilirim diye sordum,6 ay dedi.Belki başına gelen vardır,tamam 6 ay normal olarak dönmek için iyi de acaba fazla kasmadan arkadaş arasında basket,futbol filan en erken ne zaman oynayabilirim?Bilen veya görmüş geçiren dostlarım cevaplarsa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kolda Platin Takılması Sonrası Spora Dönüş Zamanı

Kolda platin takılması, çeşitli nedenlerle zorunlu olabilen ciddi bir cerrahi müdahaledir. Platin takıldıktan sonra, iyileşme sürecine odaklanmak ve aşırı aktivitelerden kaçınmak önemlidir. Bu süre zarfında spor yapmak, iyileşmeyi geciktirebilir veya daha ciddi sorunlara yol açabilir.

Peki, kolda platin varken ne zaman spora başlanabilir? Cevap, platin takılmasının nedenine, cerrahi tekniğine ve bireysel iyileşme hızına bağlı olarak değişir.

Genel olarak, kemik kırıklarını tedavi etmek için platin takılan kişiler, genellikle cerrahi sonrası 6-8 hafta sonra hafif egzersizlere başlayabilirler. Ancak, ağır kaldırma veya temas sporları gibi yüksek etkili faaliyetlerden kaçınmak gerekir.

Platin, omurga veya diğer hayati yapılara sabitlendiyse, iyileşme süresi daha uzun olabilir ve spora dönüş zamanı cerrah tarafından belirlenmelidir.

Spor Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Cerrahın onayını almak esastır.
    • Ağrı, şişlik veya uyuşukluk gibi herhangi bir rahatsızlık varsa egzersize başlamamalısın.
    • Yavaş yavaş başla ve vücudunun tepkilerini dinle.
    • Ağrı hissedersen, egzersize devam etmemelisin.
    • Güvenli ve etkili bir egzersiz programı için bir fizyoterapist veya antrenörle çalışmak faydalı olabilir.

Unutma, kolda platin varken spor yapmak, sağlığına ve iyileşmene zarar verebilecek ciddi sonuçlar doğurabilir. Cerrahının talimatlarına uymak ve spora dönmeden önce vücuduna zaman tanımak çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yavaş yavaş ağırlık kaldırmalara başla zorlama 2-3 kiloyla başla kas oluşması lazım yoksa asla eskisi gibi olmuyor tecrübeyle sabit
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.