Şimdi Ara

Kombi Bakim Hkk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
13.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 senedir ayni dairede oturuyorum.. Ben tasindigimda kombi yeni baglanmisti bu zamana kadar hic bakim yaptirmadim.. Yaptirmam gerekli midir? Kac yilda yapilmasi idealdir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bir yılda bir bakım
  • bu yıl bakım zamanı
  • Benim 5 yıl oldu hala yaptırmadım.

• Benimde 3 yıl oldu yaptırmayalı, ev sahibine desem gözleri fırlar diye çekiniyorum.yoguşmasız eca kombi kendi cebimden ödemeyi düşünüyorum,belki faturaya faydası olur.tahminen ne kadardır bakım ucreti ?

• 75tl ile 100tl arasında değişiyor ben 80tl'ye yaptırdım ama hiç memnun kalmadım zira kapsamlı bir bakım yapmadılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakım bizim işimiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkaynak

75tl ile 100tl arasında değişiyor ben 80tl'ye yaptırdım ama hiç memnun kalmadım zira kapsamlı bir bakım yapmadılar.

Genel bakım yapsalar kaç para isteyecekler acaba ?? Zaten evde ısı yalıtımı yok.Alt katımdaki ufoyla ısınıyor oda termostatı yok.Bakım benim neyime ise...

imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardday -- 1 Ekim 2012; 22:16:52 >
  • 6-7 senedir kullandığımız ve hiç bakım yaptırmadığımız kombi elektronik kart arızası ile bozuldu. tanıdık bir tesisatçının yönlendirmesi ile bir servis geldi ve kart tamirini yaptı. gelmişken bakım yaptıralım dediğimizde "aslında kombi bakımı diye bir şeyin olmadığını, arıza var ise bakım gerekebileceğini, normal çalışıyorsa bakıma ihtiyacın olmayacağını" söyledi
    netten araştırdığım konularda bakım olması gerektiğini hatırlattığımda kombiyi tamamen söktü. içini dışını fanlarını tek tek bana gösterdi ve bir zerre toz, is, kurum olmadığını söyleyerek onların çoğunun para tuzağı olduğunu söyledi. yine nette okuduğum bir kaç yazıda bakım diye eve gidenler gizli kapaklı bir kaç şey yapıp gidiyorlarmış, üstelik kombiyi bozanlar dahi var. dikkat edilmesi gereken tesisat filtresi olabilir. o da zaten ulaşılabilir ve sürekli temizlenebilir bir yerde oluyor. kombiyi açıp bakım yaptık/yapacağız diyenlere artık inanmıyorum. ben gözümle gördüm 6-7 sene her gün çalışan kombide hiç bir bakımlık durum olmadı.

• 1.senin evine gelen kişi aklı sıra sana şirin görünmek için yok yok abi ne gerek var bakıma diyip olayı geçiştirmiş
    2..bakımın para tuzağını söylemesi o işi ne kadar az bildiğinin kanıtı..
    3..cihazının verimsiz calışmasını istiyorsan bakım yaptırma
    4..günümüzde tesisatcılar bakım yapmaya başlayıp..ya 10 dk hava tutup çıkıyorlar..yada bozup gidiyorlar..bu işi bu hale getirdiler..biz üniversite mezunları (doğalgaz ve ısıtma ) profosyonelce yapıyoruz
    5..bakım yaptırdığında cıhazındaki farklar.......dönüş flitresi temizliği tüm sistem ısınması buna bağlı kirli ise tesisat ısınmaz fatura yukselir dur kalk dur kalk,,eşanjör üzerindeki kurumlar temizlenir alttan yanan alev ısısını tam olarak iletir buda gazın havaya uçmasını engeller,,,fan temizliği yapılarak oksijen ve gaz karışımı düzelir,,,ateşleme elektrotları temizlenir...genleşme deposuna hava basılır...iç temizlik vs vs gidiyor birde cihazına gaz kapasite ayarı yapılır bu daire metre karesine göre ayarlanır kuzey cephe yalıtımlı vs vs...o gelene sor yuksek ihtimalle gaz ayarından habersizdir...siz siz olun böyle insanlara pek itimat etmeyin eğer cihazınızın kartı bozulmayıp sadece bakım için çağırsaydınız kesinlikle bakımını yapıp paranızı alırdı ben bunların ciğerini bilirim...

• @MuratTuran Arkadaşıma bir nebze katılmamak mümkün değil zira @utkan arkadaşımız konuyu çok güzel özetlemiş genelde bu bakımcıların alayı nasıl bakım yapılacağından bir haber, yada işine gelmediğinden tüketiciyi aldatıyor. Bende 2006 Yılından beridir hiç bakım yaptırmamıştım kombinin hiç bir sorunuda yoktu üstelik balkonda monteli olasına rağmen şeytan kulağına bir şey yok buna rağmen çağırdım yaptırdım ve bin pişman oldum zira onun yaptığı işi bende yapabilirim özetle söylemek gerekirse genel bir temizlik işi yapıp gitti. İlla bakım yaptırmak isteyen varsa servis teşkilatını çok iyi seçsin ve bakım prosedürlerini maddeler halinde yazssın gelecek kişiye sorsun yapıp yapmayacağı konusunda onay alsın bence paranızın tam karşılığı ancak böyle olabilir.
  • Genel yorumlar cokta gerekli olmadigi peki kombi firmalarinin bakim anlasmalari neden?

• Ben yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi 5 yıldır bakım yaptırmamıştım. Neyse yaptırayım dedim 70 tl.ye baymak servise yaptırdım. Özel servisler 35 e yapıyorlardı ama ben sağlam olsun diye servisi çağırdım. Yapılan bakım gözlemlediğim kadarıyla fırça ve elektrik süpürgesiyle içinin tozlarını temizlemek, dönüş filtresini temizlemek (bunu her yıl bende yapıyordum), küçük kompresörle birşeyler yaptı ama onun ne olduğunu anlamadım, birde içindeki suyu boşalttı musluktan siyah su geldi. Hepsi bu kadar 70 tl.ye değdimi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aesoydan

Ben yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi 5 yıldır bakım yaptırmamıştım. Neyse yaptırayım dedim 70 tl.ye baymak servise yaptırdım. Özel servisler 35 e yapıyorlardı ama ben sağlam olsun diye servisi çağırdım. Yapılan bakım gözlemlediğim kadarıyla fırça ve elektrik süpürgesiyle içinin tozlarını temizlemek, dönüş filtresini temizlemek (bunu her yıl bende yapıyordum), küçük kompresörle birşeyler yaptı ama onun ne olduğunu anlamadım, birde içindeki suyu boşalttı musluktan siyah su geldi. Hepsi bu kadar 70 tl.ye değdimi bilmiyorum.

Bence hiç o paraya değmemiştir zira eli anahtar tutan her arkadaşım bunları yapar. Bende yetkili servisi çağırmıştım yukarıda bahsetmiştim sizinkinden farklı olarak, Ateşleme Elektrotları zımparayla temizlendi, Prob gözleri temizlendi. Bu kadar, ne Brülör söküldü, ne genleşme tankındaki hava oranı ölçüldü, ne NTC termostatlarının değerleri ölçüldü, nede gaz valfi üzerinden kombinin kalori kapasite ayarına bakıldı. Bunların hiçbirine bakılmadı.

• Ben Safranbolu da yaşıyorum. Demirdöküm nitron kombim var. bugün siteye demirdökümün yetkili servisi komşuma geldi. daireye girdi çıktı 10-15 dak. Anlaşılacağı adam gibi bir bakım yapmadı. Ben kendim yapabileceiğime inanıyorum bu bakım işini. Sadece bir video gerekli. Bir süredir araştırdım internette buna ulaşamadım. Bu konuda detaylı bakımı anlatan bir video varmı? Varsa çok makbule geçer. Yoksa 65tl servis ücretinden bahsediliyor. Hayır işi düzgün yapacaklarına inansam sıkıntı yok ama verdiğim paraya yanacağım kesin. Bu işle ilgilenen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan7853

Ben Safranbolu da yaşıyorum. Demirdöküm nitron kombim var. bugün siteye demirdökümün yetkili servisi komşuma geldi. daireye girdi çıktı 10-15 dak. Anlaşılacağı adam gibi bir bakım yapmadı. Ben kendim yapabileceiğime inanıyorum bu bakım işini. Sadece bir video gerekli. Bir süredir araştırdım internette buna ulaşamadım. Bu konuda detaylı bakımı anlatan bir video varmı? Varsa çok makbule geçer. Yoksa 65tl servis ücretinden bahsediliyor. Hayır işi düzgün yapacaklarına inansam sıkıntı yok ama verdiğim paraya yanacağım kesin. Bu işle ilgilenen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

nitron gibi yeni bir cihaza maks tüm gaz .sızdırmazlık kontol ve temizlik dahil ayrılacak süre 20 dakikadır bundan daha fazla cihazla oynayan orayı burayı söken ancak sizin gözünüzü yıkar

• dogru söze ne denir
  • Hort yapalım bakım gerekli bir şey mi yoksa para tuzağı mı

• Temizletmek tasarruf saglatmaz ama peteklerin daha iyi isinmani sağlayabilir.İlaçsiz bakin tavsiye edilir.Ama şunu net bir şekilde dile getirebilirim yeni tesisat yeni petekler 40 derecede isindigini hissetim ama 45 derecede yaktigim 5 yillik petekleriMin isisina eş değer diyebilirim..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.