Şimdi Ara

kombi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İy günler arkadaşlar.2004 yılında takdırdığım 24kw vaillant bacalı kombim bugün itibariyle arıza yaptı.Servis kombinin eşanjörünün tıkandığını ve yenisi ile değişmesi gerektiğini söyledi.maliyet 700tl eşanjörler +40 tl işçilik toplam 740tl çıkıyor.Bende bu tür cihazların ömürlerinin 10 yıl olduğunu düşünerek yeni bir kombi almak istiyorum.bu sefer tercihim hermetik ve yoğuşmalı olmasıdır.Baktığım markalar vaillant ,buderus ve alarko olacak .Sizden ricam çift reşanjör ,tam yoğuşma ve yoğuşma nedir. bu konuda ve tavsiyelerini bekliyorum saygılar.Alarko haricinde tam yoğuşmalı kombi yok herhalde avantajı nedir.Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: tırıt

İy günler arkadaşlar.2004 yılında takdırdığım 24kw vaillant bacalı kombim bugün itibariyle arıza yaptı.Servis kombinin eşanjörünün tıkandığını ve yenisi ile değişmesi gerektiğini söyledi.maliyet 700tl eşanjörler +40 tl işçilik toplam 740tl çıkıyor.Bende bu tür cihazların ömürlerinin 10 yıl olduğunu düşünerek yeni bir kombi almak istiyorum.bu sefer tercihim hermetik ve yoğuşmalı olmasıdır.Baktığım markalar vaillant ,buderus ve alarko olacak .Sizden ricam çift reşanjör ,tam yoğuşma ve yoğuşma nedir. bu konuda ve tavsiyelerini bekliyorum saygılar.Alarko haricinde tam yoğuşmalı kombi yok herhalde avantajı nedir.Saygılar...

Premix teknolojisi olan cihazlar tam yoğuşmalıdır.
    eca confeo premix
    vitodens 100
    vb.

• Tüm markalarda premix-tam yoğuşmalı kombi vardır. %20 daha tasarrufludur. Birde yarı yoğuşmalı modeller vardır onlardan almayın.

Premix (tam) yoğuşmalı modelleri yazayım.

DD Nitromix (Vaillant bünyesinde üretiliyor.)
    Eca Confeo Premix
    Ariston Clas Premium
    Vaillant 296-5 veya biraz düşük modeli 286
    Buderus GB-072
    Ferroli Econcept
    Viesman vitodens 100

DD ve ECA modelleri Servis+Yedek Parça ve kalite açısından en tavsiye ettiğimiz fiyat performans ürünü yoğuşmalı kombilerdir.

Kombi montaj edilmeden tesisatı ilaçla temizletmenizi tavsiye ederim. Kombi altına GK-ECA-KVS metal filtre ve vana yaptırın plastikler dar ve sağlıksız çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tırıt

İy günler arkadaşlar.2004 yılında takdırdığım 24kw vaillant bacalı kombim bugün itibariyle arıza yaptı.Servis kombinin eşanjörünün tıkandığını ve yenisi ile değişmesi gerektiğini söyledi.maliyet 700tl eşanjörler +40 tl işçilik toplam 740tl çıkıyor.Bende bu tür cihazların ömürlerinin 10 yıl olduğunu düşünerek yeni bir kombi almak istiyorum.bu sefer tercihim hermetik ve yoğuşmalı olmasıdır.Baktığım markalar vaillant ,buderus ve alarko olacak .Sizden ricam çift reşanjör ,tam yoğuşma ve yoğuşma nedir. bu konuda ve tavsiyelerini bekliyorum saygılar.Alarko haricinde tam yoğuşmalı kombi yok herhalde avantajı nedir.Saygılar...

Sondan başlarsam; premix yoğuşmalı kombiler sizin deyiminizle TAM YOĞUŞMALI KOMBİDİR. Zaten Vaillant'ın Condense (yarım) yoğuşmalı kombisi yok. Yoğuşmalı olanların hepsi premix tam yoğuşmalı. Baca fanı modülasyonu dışında premix brülöre sahip kombilere premix (tam yoğuşmalı) kombiler deniyor. Premix brülörün yaptığı kabaca; ideal hava-gaz karışımıyla tasarruf sağlamak. Örneğin 286-3, 296-5, 346-5, 376-5 gibi. Size Vaillant 286 yada 296 olur. Bunlar 1.900-2.000 TL peşin fiyattan satılırlar. Buderusta da GB042, GB072 olabilir. GB042 2.350, GB072 2.500 TL peşin fiyattan satılır. Buderus GB042 nin emsali Bosch Classic Condense dir. Genleşme tankı kapasitesi dışında birebir kopya gibidir. Bosch CC 1.800 TL peşin fiyattan satılır. Bosch Buderus'u satın aldığından, Isısan servisleri Bosch'a da bakar.
    Sonuç olarak; Vaillant 286 veya 296, Buderus GB042, GB072, Bosch Classic Condense alabilirsiniz. Vaillant deneyiminizden memnunsanız 2.000 TL peşine Vaillant 296-5 alın. Benim önerim Bosch CC'dir. Hangisini alırsanız alın, OT ile birlikte taktırın. Örneğin Vaillant için Calormatic 370, Bosch CC için FR100 yada 10, Buderus için RC25 yada RC35 alabilirsiniz. Fiyatlarını karşılaştırırken OT dahil olarak bakın.

• İlginize teşekkür ederim.Bir karar verip uygulayacağım.
  • Bir cok marka kombiyi kullanmis biri olarak hem fiyatiyla hem perfonmasiyla kesinlikle dd nitromix oneriyorum.gayet guzel ve sorunsuz bir kombi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.