beyler yeni ev aldım (Allah herkese nasip etsin) temmuz, ağustos gibi bitecek şimdi den başladım kombi araştırmaya sağlam dijital özelliği az yani kolay kolay masraf açmayacak birşey lazım baba evinde buderus ve baymak kullandık ikisindende memnun kaldık. bu proje işleri ne kadar tutuyor ben sadece kombiyi taktıracam petekler yok sizce ne kadar tutar ev 100 metre güney, doğu,batı
yeni eviniz hayırlı olsun.toplam tutar, tesisat yoksa en ucuzundan 3500liradan başlar 5000lira arasında değişir kullanacağınız malzemeye bağlı premix yoğuşmalı kombi alın f/p premix yoğuşmalı 1500lira civarında baymak falke condense öneririm bu forumda ben dahil arkadaşların çoğu premix yoğuşmalı kombi önerir.birkaç yıla kalmaz kombilerde artık emisyon değerleri aranacak.yani avrupadaki gibi bazı kriterler getirilecek .verimsiz (yoğuşmasız) kombiler piyasadan kaldırılacak eviniz hakkında biraz daha bilgi vermeniz gerekiyor binanızda yalıtım var mı? evde kalorifer tesisatı ve petekler var mı? petekler varsa peteklerin metrajını yazarmısınız? o zaman daha sağlıklı değerlendirme yapılır yoğuşmalı kombiler düşük kazan sıcaklığı ister.en fazla 55c kazan sıcaklığında evinizi kış boyunca (evin iç ortam ısısı en az 20c olması koşuluyla) bu işletmede çalışması gerekir bu da evin bulunduğu şehir/evin yalıtımı/evin fiziksel yapısı/evdeki tesisatın sirkülasyonu/evdeki radyatör metrajı/evde ısıtılacak net alan ile doğrudan ilgilidir.belki evinizde radyatör metrajı azdır evde ısıtılacak alan ile radyatör metrajı hakkında daha kesin yorum yapabilmek için ısıtılacak bütün odaların (koridor,hol,banyo,mutfak,odalar dahil BALKON HARİÇ) m2'sini ve o odada bulunan radyatör boyunu cephesiyle yazarsanız daha sağlıklı değerlendirme yapılır,örnek:oturma odası 12m2 petek boyu 100cm kuzey cephe gibi... baymak falke condense 1500lira civarında modülasyon aralığı geniş premix yoğuşmalı bir kombidir.baymak falke condense tam 44 (kırkdört) kilo ve bu kombinin kapağının altında bir tane daha kapak var.COLD BURNER DOOR teknolojisi mevcut.bu özellik ile kombinin yanma odası çok iyi çalışır ve kombi SESSİZ ÇALIŞIR.tuşları dokunmayiktir.baymak premix yoğuşmalı kombilerin iç malzemelerinin çoğu BAKIR VE ALAŞIMDIR bu kombiyi birçok evde taktırdım ayrıca bu forumda birçok arkadaşa önerdim.gönül rahatlığıyla alabilirsiniz eviniz hakkında biraz daha bilgi vermeniz gerekiyor
Allah razı olsun. ev daha inşaat ama kendim projeyi çizdim ekleyebilirim. petek tesisat müteahhit tarafından yapılacak. ben sadece kombi ve proje yaptıracam acemilik var ilk ev. ev dış cepe kaplaması olacak yalıtımlı orta kat cephe olarak da güney doğu batı premix yoğuşmalı kombi bu bir marka değil sanırım bir özellik çünkü google amca her markada var gösteriyor
baymak falke condense premix yoğuşmalıdır çevremde birçok evde taktırdım hatta ailem de dahil olmak üzere akrabaların evlerine de taktırdım.bu forumda birçok arkadaşa önerdim,bu cihazın modülasyon aralığı %19,5 - %100 yani çok geniştir ve 50c - 30c işletmede sadece 4.7kw tüketim yapıyor
eviniz yalıtımlı premix yoğuşmalı kombi tam size göre.petek markası: dd plus,vairad ve airfel öneririm çünkü bu markaların ısıl değeri yüksek ve çinko fosfat kaplama ve katoforez boya teknolojisi kullanılmış diğer markalarda demir fosfat kaplama ve yaş boya
ayrıca kombiye en uzak 2 petek hariç kalan petekler danfoss ra 2000 serisi gaz sensörlü termostatik vana öneririm kombiye uzak petekleri de çapraz bağlatın
tüm radyatörleri çapraz bağlansa sıkıntı olurmu
quote:
Orijinalden alıntı: alpu
tüm radyatörleri çapraz bağlansa sıkıntı olurmu
hiçbir sıkıntı olmaz.kombiye en yakın radyatörlere gerek yok ama o radyatörleri de çapraz bağlarsanız sorun olmaz en sağlıklı bağlantı çaprazdır özellikle 100cm den büyük radyatörlerde ve kombiye uzak radyatörlerde