Şimdi Ara

KOMBİ ÖNERİSİ ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyz111 -- 25 Mart 2012; 12:49:24 >

• Acil kombi önerisi istemişsiniz ama acilen dış veya iç + çatı yalıtımı yaptırmanızı öneririm. Yoksa kombi değiştirmekle ne ısınmanız değişir ne de faturalarınız... Net alanınız 150 m2 ise 7,70m petek metrajı da -ılıman bir yerde olsanız bile- yetersiz. Yalıtımsız ve çatı katı evinize bu peteklerin (PKKP 22/600 olmak şartıyla) yeterli olması için ortalama iklim şartlarında (İstanbul gibi) en fazla 100-110 m2 net alanınız olmalı. Bu durumda bile yalıtım olmadığından %30-40 fazla tüketim olur. Kombinizde çözümsüz bir sorun yoksa kullanmaya devam edin...
  • net alan 150 değil ben brüt alanı söyledim yalıtım konusuna gelirsek diğer apartman sakinlerini ikna edemeyiz kombi önerirseniz ne tavsiye ederdiniz ben araştırdım buderus gb 72 modeli bana uygun geldi ama kağıt üstünde sonuçta önerileriniz benim için çok önemli
  • Buderus'un ülkemizde yeni satılmaya başlanan, premiks teknolojiye sahip yoğuşmalı kombisi. Efsane GB022 modelinin biraz geliştirilmişi denebilir. Fiyatı yüksek gelmediyse tercih edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyz111

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var bu kombi satanlardan bıktım artık lütfen siz yardım edin kime gittiysem benim kombim iyi diyor şimdi evin özelliklerini anlatayım 150 m kare son kat tüm cepheleri açık apartmanda bizden başka doğalgaz kullanıcısı yok petek boyları 7 70 cm odalar biribirine uzak bir oda tek yalıtımlı yalıtımlı olan oda kombiye yakın ve gayet iyi ısınıyor diğer odalar soğuk hava eposu gibi kombi bosh ama yoğuşmalı değil beni hem ısınmada hem sıcak suda hemde faturada memnun edecek bir kombi önerin lütfen

sevgili kardeşim ısı yalıtımı yaptırmadan hiç bir kombi seni bu radyatör ebatlarınla memmun edemez. bak basit bir hesaplama yapalım evinde kullandığın petek metrajı 7.70 myül x 1800 (70 derece ısıda bir metre 600 lük panelin verdiği ortalama ısı değeri) =13860 kilo kalori. bu senin şu anki radyatörlerinden alacağın verimin. gelelim evinin ısı ihtiyacına nette 130 metre kare kabul etsek 130 x 2.60(tavan yüksekliğin) =338 metreküp bir hacimi ısıtman gerekecek x 60 (soğuk illerde uygulanan ısınma sabit katsayısı)= 20280 kilo kalori bu senin evinin şu anki ısı ihtiyacı basit hesaplama ile. 60 sabit katsayıyı evinin her cephesinin açık oluşu ve alttan ve üstten dairelerde ısı katkısı olmaması ve yalıtımının yetersiz olduğunu düşünerek aldım. normal ılıman bilgelerde 50-55 alınabilir. şimdi gerekli ısı ihtiyacımız 20280 kilo kalori bunu radyatör verimlerine böldüğümüzde 20280/ 1800 = 11.2 metretül 600 lük panele ihtiyacın var. zaten 100 metre kare bir daire için önerilen radyatör ebatları 7-7.50 mtüldür. senin evin brütte 150 m2 nette ise 130 civarıdır tahminen. bence kombi değiştirmekte harciyacağın maliyeti ısı yalıtımında harca radyatör ebatlarını artırmada harca. bu evi ısıtman ve sürekli aynı ısıda tutman haliyle fazladan yakıt sarfiyatı olacaktır. şu an elimizden öneride bulunmak haricinde bir şey gelmiyor seçim senin belirttiğin gibi apartmanda bazı kararlar ortak alınır eğer kimse yanaşmıyorsa içten yalıtımdan başka çaren yok allah yardımcın olsun kardeşim.

• viessman yoguşmalı olsun başın aqarmaz yıllarca kullanırsın ama mutlaka yoguşmalı al en azından iyi incele karşılaştır yerli alırsan demirdöküm ama onun yoguşmalısı varmı bilmiyorum.
  • arkadaşım yoğuşmalı kombi tercih edip boştan yere fark verme yuksek ısı seviyorsan yoğuşmalı belki faydalı olur
    cunku senin ısı kaybın yuksek 60 derece gibi bir su sıcaklığı ile surekli calışırsa cihaz yoğuşma yapar az bir tasarruf
    sağlarsın ben sana u062 buderus oneririm rc10 da taktır oda sıcaklığına gore calışır rahat edersin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakirkolsuz -- 29 Şubat 2012; 16:28:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi Önerisi
    12 ay önce açıldı
    Kombi Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakirkolsuz

arkadaşım yoğuşmalı kombi tercih edip boştan yere fark verme yuksek ısı seviyorsan yoğuşmalı belki faydalı olur
    cunku senin ısı kaybın yuksek 60 derece gibi bir su sıcaklığı ile surekli calışırsa cihaz yoğuşma yapar az bir tasarruf
    sağlarsın ben sana u062 buderus oneririm rc10 da taktır oda sıcaklığına gore calışır rahat edersin .

Kesin yoğuşmalı kombi tercihiniz olsun. Ve boş yere Avrupanın büyük firmalarına soyulmayın..İsterseniz 24 KW daha büyük isterseniz 30 KW bir ECA CONFEO PREMİX S Yoğuşmalı kombi alıp takın. 3 yıl ücretsiz tam garantisi var..İste3rseniz az bir farkla 6 yıl garanti yaptırabiliyorsunuz..ECA CONFEO PREMİX S Gerçek yoğuşmalı kombi 20.000 K cal için ..FİYATI 1750 - 1850 LİRA.. Bir konu daha..YOĞUŞMALI KOMBİ 53 C NİN ÜZERİNDE SICAKLIKTA YOĞUŞMA YAPMAZ.. Normal hermetik kombi ne yakıyorsa onu yakar..Ben şu an yukarıda yazdığım kombiyi 42 C de yakıyorum..32 - 52 C arasında gidip geliyor...Saygılarımla..

• herkes bişey söylüyor ne yapacağımı şaşırdım dün iki mühendisle görüştüm biri değiştirme kombiyi diyor öteki değiştir diyor nasıl bir ortak yol bulacağım bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyz111 -- 8 Mart 2012; 15:31:01 >
  • Amaç ne sadece ısınmak ne de sadece tasarruf etmek olmadığına, her ikisinin de birlikte sağlanması gerektiğine göre; mevcut yalıtım(sız) durumunu ve petek miktarını değiştirmeden alacağınız yoğuşmalı kombi %10-15 tasarruf getirir, ama aynı sıcaklık tercihlerinde kullanırsanız ısınamamaya devam edersiniz.
    Ayarı arttırırsanız bu sefer ısınabilrsiniz ama fatura yükselir, yoğuşmalı kombinin getireceği % 10-15 tasarruf uçar gider, mevcut durumdakinden daha fazla sarfiyata ulaşabilirsiniz.
    Eğer iç mantolama ve çatı yalıtımı yaptırırsanız, mevcut duruma göre daha düşük sarfiyatta tüm odalar ısınabilir.
    Sadece peteklere ilave yaptırırsanız mevcut sarfiyatla ısınabilirsiniz. (Peteklerin tamamının açık olduğunu varsayıyorum)
    Tercih sizin...
  • 8 yıldır emko marka bi kombi kullanıyordum faka bir hafta önce kendisi iflas ettiğini ve çalışmamakta inat ettiğini bidirdi. emko marka kombi artik satışı olmadığı için yedek parçalar ve ustaların düştün şimdi kucağıma tutumu yeni bir kombialma yoluna soktu beni. forumda hemen her kombi konusunu araştırıp dun akşam eca confeo premix almaya karar verdim. salı günü takacaklar bakalım. inşaAllah kullandıktan sonra olumlu ve olumsuz yorumları sizlerle paylaşacağım. iyi forumlar.
  • Hayırlı olsun. 3 yıl tam ve ücretsiz garantiye ilave bir 3 yıl daha çok az bir para ile garanti yaptırabiliyorsun..Toplam 6 yıl garanti oluyor.Bu altı yıl sonrası ..İstersen her yıl çok az bir ücret ile garantiyi uzatıyorsun..Bilgin olsun..Güle güle kullan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Hayırlı olsun. 3 yıl tam ve ücretsiz garantiye ilave bir 3 yıl daha çok az bir para ile garanti yaptırabiliyorsun..Toplam 6 yıl garanti oluyor.Bu altı yıl sonrası ..İstersen her yıl çok az bir ücret ile garantiyi uzatıyorsun..Bilgin olsun..Güle güle kullan..

çok sağolun. sizin yorumlarinizin etkisinin büyük olduğunu da itiraf etmeliyim. çok teşekkürler. yarın takılacak nasib olursa ^^

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.