Arkadaşlar kombim auer. 3 ay önce ekranda dereceyi gösteriyor ama suyu ısıtmıyordu servise gitti kartı tamir ettiler. Temizlik + Tamirat 250 TL ödedim.
Her neyse geçenlerde yine benzer arıza oluştu. Petek ısınıyor ancak suyu açınca LCD ekranda 99C yazıp ısıtmıyor. Ateşlemiyor. NTC v.s. arızalanmış olabilir mi? Tekrar bir 250 vermeyi gözüm kesmiyor. Ne yapayım elektronikçiyim kendim mi tamir etmeye çalışayım. Ne önerirsiniz. Arıza ne olabilir?
quote:
Orijinalden alıntı: NetCraC
Arkadaşlar kombim auer. 3 ay önce ekranda dereceyi gösteriyor ama suyu ısıtmıyordu servise gitti kartı tamir ettiler. Temizlik + Tamirat 250 TL ödedim.
Her neyse geçenlerde yine benzer arıza oluştu. Petek ısınıyor ancak suyu açınca LCD ekranda 99C yazıp ısıtmıyor. Ateşlemiyor. NTC v.s. arızalanmış olabilir mi? Tekrar bir 250 vermeyi gözüm kesmiyor. Ne yapayım elektronikçiyim kendim mi tamir etmeye çalışayım. Ne önerirsiniz. Arıza ne olabilir?
termistör arızalı 80 90 tl tutar bu arıza
NTC sensör alıp değiştirdim düzeldi.
NetCraC
kullanıcısına yanıt
Benzer arıza mı bilmiyorum , kombi su ısıtmadı, kontrol ettim , peteklere alınca kombi çalışıyor, sıcak suyu açınca çalışmıyor,
Sonra baktım ki eskiden su az gelse bile kombi ateşliyordu, ama şimdi( iki gün önce oldu arıza) suyu sonuna kadar açınca ancak devreye giriyor su debisinde azcık azalma olsa devreye girmiyor, aynı arızamıdır bu?