Şimdi Ara

Kombi'sini Gece Kapatıp Yatanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
19.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet ben böyle yapıyorum şimdilik tabi yer izm
    ev güney cephe son kat izolasyon 0
    soğuklar başlamadığından şimdilik böyle durum
    doğru-yanlış tartışılır ama
    Ankarada da yakından tanıdığım kombi kullananlardan aynısını yaptığını bildiğim insanlar var
    Ankarada merkezi sitemliydi şimdi burada kombili oldu sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 21 Kasım 2011; 19:24:04 >

• Herkes sürekli açık tutuyor ben hariç o zaman
    evet konu aktif
  • Valla biz Ankara da kapatıyoruz gece, çok aşırı bir soğuk falan olmazsa...
  • Sözüm meclisten dışarı kimse üzerine alınmasın ama başlığı okuyunca işyerinde ayar olduğum bir arkadaş! var alt katında üst katında oturan komşularının haftalık kaç metreküp doğalgaz harcadığını takip eden ama kendi kombiyi en az kullanan şahıs adayı bir insan demeye dilim varmıyor yaratığı hatırladım
  • günde 3-4 saat açıyorum çünkü evde değilim.
  • @cruel_crazy
    Aynı tipin başka sürümü var bizde de kime ne fatura gelmiş okuyucuyu takipte sürekli
    ne biçim kişiliktir bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruel_crazy

Sözüm meclisten dışarı kimse üzerine alınmasın ama başlığı okuyunca işyerinde ayar olduğum bir arkadaş! var alt katında üst katında oturan komşularının haftalık kaç metreküp doğalgaz harcadığını takip eden ama kendi kombiyi en az kullanan şahıs adayı bir insan demeye dilim varmıyor yaratığı hatırladım

az gaz faturası ödeyen yaratık oluyor çok gaz parası ödeyen insan mı oluyor bu fatura olayı insanların sıcaklık ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir

quote:

Orijinalden alıntı: baybarut

@cruel_crazy
    Aynı tipin başka sürümü var bizde de kime ne fatura gelmiş okuyucuyu takipte sürekli
    ne biçim kişiliktir bu

meraklı bir kişilik ayrıca kime ne kadar fatura gelmiş diye bakıyorsa malum kişi bunun sizin üzerinizde ne etkisi oluyor onu anlamış değilim varsın takip etsin adam faturaları size fazla fatura gelmiş veya az fatura gelmiş diye hesap mı soruyor belki bizim apartmanda da vardır belki şimdiye kadar hiç dikkatimi çekmedi ama varsa bile bana bir rahatsızlık vermiyor kusura bakmayın ama sizin üzerinizde nasıl bir etki oluyor

kimse burada birbirini suçalamasına gerek yok belki sizlerinde başkalarının sinir olduğu alışkanlıklarınız vardır buna bende dahilim ilk önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı başkalarına batırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mss80 -- 27 Kasım 2011; 15:49:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah aşkına gece kombi kapatılırmı ya.

Dün gece burası -9 derece idi. Bugünde yine öyle birşey.

Hadi kapatında göreyim.

Hiç açmazlar 18-19 derece evde otururlar sonrada bana 50 tl geldi bana 75 tl geldi diye böbürlenirler kafa yok beyin bedava
  • Benim yazdığım merak beni rahatsız eder etmez orası ayrı
    ama 200tl gelse kime ne 20 tl gelse kime ne
    tesadüfen gelip geçerken bakarsın neymiş ama öellikle başkasına gelen faturaları toplayıp ertesi gün p.k.koyan tipler rahatsız eder az .çok bunu dile getirdim.
    Gece kapatma konusunda da aşırı soğuk hava olmamakla beraber durum olarak konu açtım
    kimse art niyet aramasın bunda
  • Gece yatmadan önce ve gece boyuncaki oda sıcaklıkları arasında en fazla 2C fark olması hem sağlık hem de kombinin tasarruflu yanması açısından uygun. Eğer kombiyi tamamen kapatınca sabaha kadar en fazla 2C oynama oluyorsa, sabah erken kalkıp kombiyi yeniden çalıştırarak konforu temin etmek mümkün. En iyisi proğramlı oda kumandası kullanarak gündüz-akşam 22-23C, gece saatleri için sabah 7'ye dek 20-21C proğramlamak. Gece sıcaklık oynaması fazla olursa, kumanda kombiyi gerektiği kadar çalıştırır...

EK: Isısan-Buderus eğitim makalelerinde kombi/kazanın gece kapatılması hakkında yapılmış kontrollü çalışma sonuçları var. Merak eden arkadaşlar için:
    http://www.isisanakademi.com/uploads/file/Kitaplar/Isitma_Tesisati/Isisan_Akademi_Isisan_Yayinlari_No_265_Isitma_Tesisati_Kitabi_bolum_11.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memint -- 27 Kasım 2011; 19:29:08 >

• birde herhalde kombinizi gece yatarken kapatıp gündüz açıyorsunuz herhalde size tavsiyem o kapatacağınız zamanlarda derecesini düşürün kullanacağınız zaman yükseltin nasıl olsa açıp kapatmak için kombinin yanına gidiyorsunuz yani size ek bir külfeti olmayacak böylece eviniz hem o kadar soğumayacak hemde daha az gaz tüketeceksiniz çünkü kombiniz evi ısıtana kadar gaz tüketir ev ısındıktan sonra ısıyı korumak için fazla gaz tüketmez siz açıp kapatmakla ısınmış olan evinizi soğutuyorsunuz kombiniz tam tasarufa geçecekken kapatıyorsunuz eviniz soğuyor açıyorsunuz tekrar ısıtmaya başlıyor ve siz eviniz ısınana kadar gene soğuk evde kalıyorsunuz yani konforunuz düşüyor ve o arada yaktığınız gaz inanın evinizin ısısını korumak için yaktığınız gazdan daha fazla

gene sizin açtığınız bir konuda benim size tavsiyen böyle idi gene aynı gece kapatmazsan hem konforun düşmeyecek hem daha az gaz parası ödeyeceksin belki aynı gaz parası ödersin ama dediğim gibi konforun yükselecek

• quote:

Orijinalden alıntı: mss80

quote:

Sözüm meclisten dışarı kimse üzerine alınmasın ama başlığı okuyunca işyerinde ayar olduğum bir arkadaş! var alt katında üst katında oturan komşularının haftalık kaç metreküp doğalgaz harcadığını takip eden ama kendi kombiyi en az kullanan şahıs adayı bir insan demeye dilim varmıyor yaratığı hatırladım

az gaz faturası ödeyen yaratık oluyor çok gaz parası ödeyen insan mı oluyor bu fatura olayı insanların sıcaklık ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir

quote:

@cruel_crazy
    ne biçim kişiliktir bu

meraklı bir kişilik ayrıca kime ne kadar fatura gelmiş diye bakıyorsa malum kişi bunun sizin üzerinizde ne etkisi oluyor onu anlamış değilim varsın takip etsin adam faturaları size fazla fatura gelmiş veya az fatura gelmiş diye hesap mı soruyor belki bizim apartmanda da vardır belki şimdiye kadar hiç dikkatimi çekmedi ama varsa bile bana bir rahatsızlık vermiyor kusura bakmayın ama sizin üzerinizde nasıl bir etki oluyor

kimse burada birbirini suçalamasına gerek yok belki sizlerinde başkalarının sinir olduğu alışkanlıklarınız vardır buna bende dahilim ilk önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı başkalarına batırın

Fatih sen misin?!?

• quote:

quote:

quote:

quote:

@cruel_crazy
    ne biçim kişiliktir bu

Fatih sen misin?!?

yok ben değilim sen kimsin

sevgili arkadaşım belki sizin iş arkadaşınızın konuşması tavrı sizin hoşunuza gitmemiş olabilir buraya konu ile alakası olmayan bir mesaj yazıyorsunuz sonra da gelmiş fatih ten bahsediyorsunuz ciddiyim sen kimsin

• genelde kapatıp yatıoruz cok soguk olmayan gecelrde..
  • Evet konu dışına çıkmadan ne şekilde kullandığımızı belirtelim daha düzeyli olsun konu
    öneriler yorumlar v.s.gibi
  • quote:

birde herhalde kombinizi gece yatarken kapatıp gündüz açıyorsunuz herhalde size tavsiyem o kapatacağınız zamanlarda derecesini düşürün kullanacağınız zaman yükseltin nasıl olsa açıp kapatmak için kombinin yanına gidiyorsunuz yani size ek bir külfeti olmayacak böylece eviniz hem o kadar soğumayacak hemde daha az gaz tüketeceksiniz çünkü kombiniz evi ısıtana kadar gaz tüketir ev ısındıktan sonra ısıyı korumak için fazla gaz tüketmez siz açıp kapatmakla ısınmış olan evinizi soğutuyorsunuz kombiniz tam tasarufa geçecekken kapatıyorsunuz eviniz soğuyor açıyorsunuz tekrar ısıtmaya başlıyor ve siz eviniz ısınana kadar gene soğuk evde kalıyorsunuz yani konforunuz düşüyor ve o arada yaktığınız gaz inanın evinizin ısısını korumak için yaktığınız gazdan daha fazla

gene sizin açtığınız bir konuda benim size tavsiyen böyle idi gene aynı gece kapatmazsan hem konforun düşmeyecek hem daha az gaz parası ödeyeceksin belki aynı gaz parası ödersin ama dediğim gibi konforun yükselecek

Yazdıklarınız mantıklı kendimden örnek veriyim yer izmir gün içi dış ortam 14-15c seviyelerinde iç ortam 18c seviyelerinde ev güneşli havalarda güneşi kesintisiz almakta,
    ama akşamları termeostat değerine gün içi kombi ısıtmada olmadığı için 22-23c'leri göremiyor buda çelişki
    burada sizin yönteminiz devreye giriyor
    tşk.

• adam birde ciddiye aıp cevap vermiş
  • Peki evden sabah çıkıp, akşam eve geldiğimizde sizce kombi tamamen mi kapatılmalıdır?

Mesela bende oda termostatsız bir kombi var ve üzerindeki ayardan 5. kademeye getirerek çalıştırıyorum. Sabah evden çıktığım zaman da tamamen kapatıp, akşam gelince tekrar açıyorum. Acaba evden çıkarken 1-2 ayarına alıp, gelince de tekrar 5 e almak daha mı mantıklıdır? daha mı az gaz harcanmış olur sizce?

Ev kira olduğu için oda termostatı taktıramıyorum bilginiz olsun.

Önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: spy1983

Peki evden sabah çıkıp, akşam eve geldiğimizde sizce kombi tamamen mi kapatılmalıdır?

Mesela bende oda termostatsız bir kombi var ve üzerindeki ayardan 5. kademeye getirerek çalıştırıyorum. Sabah evden çıktığım zaman da tamamen kapatıp, akşam gelince tekrar açıyorum. Acaba evden çıkarken 1-2 ayarına alıp, gelince de tekrar 5 e almak daha mı mantıklıdır? daha mı az gaz harcanmış olur sizce?

Ev kira olduğu için oda termostatı taktıramıyorum bilginiz olsun.

Önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

Tam bilgi sahibi değilim ama tecrübe olarak kesinlikle kapatılmamalı sıcaklık düşürülmeli diyorum.
    Geçen gün gündüz kapattık akşam açtık ama evin ısınması gece 3-4ü buldu. Yani kapatınca duvarların ve evin tekrardan ısınmasından önce tam verim alınmıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.