Şimdi Ara

Kombide antifiriz kullanımı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç başlıkta, kombi sisteminde antifiriz kullanılmasının sakıncası olup olmadığı hakkında sorular sorulduğunu görünce tecrübemi paylaşmak istedim. Eskişehirde, haftasonu evi olarak kullandığımız kaloriferi sürekli yanmayan evimizin kombi sistemine, kışları donmasın diye 15 yıl önce 2 teneke, 36 litre antifiriz koymuştum. Geçen yıl kombiyi değiştirmek için tesisatı boşalttığımızda pırıl pırıl bir su aktı. Hiç kararma ve pas yoktu. Kombi değiştikten sonra tekrar 18 litre antifiriz daha ilave edip sistemi tekrar doldurdum, çünkü Eskişehirin kışları çok soğuk olur, -25 dereceleri görürüz. 15 yıl boyunca ısıtma sistemi en fazla 250 gün çalışmıştır ama sistemde tam olarak dağıldığına eminim. Bu süre içerisinde herhangi bir arızaya neden olmadı.

Piyasada ucuza satılan, imalatçısı belli olmayan bazı antifirizlerin, devirdaim pompası gibi aluminyum motor parçalarına zarar verdiğini görmüştüm. Petrol Ofisi, BP, Shell, Opet, Total gibi tanınmış firmaların antifirizi kullanıldığı takdirde kombiye de zarar vermeyeceğini düşünüyorum. Bu arada ben fiyat sebebiyle Petrol Ofisi antifirizi kullanmıştım.

• mmusluer M kullanıcısına yanıt
    yaptiginiz is cok mantikli aslinda..1 kez doldurunca bosaltmadan gittigi yere kadar devam etmek daha akillica.ayrica iyi yogunluktaki antifiriz demir parcalarin korozyonunu engeller diye dusunuyorum.

hatta antifiriz oyle, birde kombinin ilk montajindan sonra sisteme basilan suyun degismemesi gerekiyor..cunku ilk sudan sonra sisteme tekrar kirecli su basmassaniz parcalar daha az zarar gorur..ayrica siyah suyun kombiye cok zarari oldugunu sanmiyorum pasli su gibi gorunsede, suyu bir kaba bosaltip dibe cokelen siyahligi kuruttugunuzda toz gibi bir kalinti birakiyor..icinde kombiye zarar verecek kadar zararli bir sey yok gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.