Şimdi Ara

Kombinin Ekonomi modu , Ekonomik midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
37.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar başlık biraz garip oldu sanırım ancak yeni bir kombi kullanıcısıyım ve merak ettiğim bir konu var demirdöküm kalisto hermetik kombi var evimde kombi yarı dijital kalorifer modunda '' e '' yani ekomoni modu var ancak '' e '' ye getirdiğim zaman su sıcakığını 68 - 69 derece civarına getiriyor kombi , bu çok yüksek değil mi yani kombi bu dereceyi yakalamak için fazla gaz tüketmeyecek mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: swatcamgoz

Selamlar başlık biraz garip oldu sanırım ancak yeni bir kombi kullanıcısıyım ve merak ettiğim bir konu var demirdöküm kalisto hermetik kombi var evimde kombi yarı dijital kalorifer modunda '' e '' yani ekomoni modu var ancak '' e '' ye getirdiğim zaman su sıcakığını 68 - 69 derece civarına getiriyor kombi , bu çok yüksek değil mi yani kombi bu dereceyi yakalamak için fazla gaz tüketmeyecek mi ?

Bizdede aynı demirdöküm kalisto var.. ve bizim kombinin E moduna getirdiğimizde su sıcaklığı dijital derecede -68- dereceyi gösteriyor 69 a çok nadir geliyorsa geliyor ama çoğunluk 68 derecede kalıyor ve o ekonomi modu yüksek dereceye denk geliyor 70 diyelim.. bu dereceye gelmesi için fazla gaz tüketmeyecekmi kombi ne işe yarıyor yardımcı olurmusunuz benimde orayı anlamadığım konu bu zaten.

• Çok anlamam bu kombi işlerinden ama benim evde oda termostatı olduğundan ilk çalıştırmaya gelen servis "e" modunun termostatlı evler için uygun olduğunu söylemişti.

Geçen sene kombinin hiç bir ayarına dokunmadan ve hiç aç-kapa yapmadan, oda termostatını sabit 22 dereceye alarak ve onu da hiç kurcalamadan oldukça düşük faturalarla kışı atlattım. Gelen en yüksek fatura 63 TL idi. (Yer İstanbul ve binanın da yeni ve yalıtımın iyi olmasının etkisi mutlaka vardır)

Zannediyorum buradaki mantık şu:

Eğer siz az yaksın diye kombiyi düşük derecelere alırsanız ve termostatı da örneğin 22 dereceye ayarlarsanız, oda sıcaklığı 22'ye çıkmadan kombi su sıcaklığı belki 8-10 defa ayarladığınız düşük değere çıkacak ve kapanacaktır. Yani odayı 22 dereceye çıkarana kadar defalarca dur kalk yapacak. Eğer ben yanılıyorsam ve dur kalk yapmıyorsa bile 70 derecede iken oda 10 dakikada istenilen seviyeye gelecekken 50 derecede belki 1 saat çalışması gerekecektir.

Halbuki 70 derece gibi ( e değeri de sanırım buna karşılık geliyor) yüksek değere alındığında bu dur kalklar daha az olacak belki duruma göre hiç olmayacak ve daha az yakıt harcayacaktır. İleriki aşamada ise kontrol tamamen termostata geçecek. Belki kombi su sıcaklığını 40 dereceye çıkardığında bile oda sıcaklığı ayarlanan seviyeye geldiğinden kombiyi kapayacaktır.

Yalnız tekrar etmekte fayda var bu benim kendimce bulduğum bir açıklama belki doğru olmayan noktaları vardır.

Bu arada bende de aynı kombi var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 6 Ekim 2010; 20:02:33 >

• Sizde oda termostatı var o açıdan düşününce doğru ama bende oda termostatı yok yani kombi evin ısısını algılamıyor sadece peteklerdeki suyun sıcaklığını algılıyor peteklerdeki su soğudukca devreye giriyor , Bu arada 63 TL mükemmel bir rakam benim ortalamam 220 240 lira civarında idi üstelik kombide hep düşükde çalışıyor yani su sıcaklığı 35 - 40 larda oluyor acaba ben yanlış mı kullanıyorum kombiyi düşük derecede yakmak faturayı düşüreceğin kabartıyor mu anlamadım yani ( Ankara )
  • quote:

Orijinalden alıntı: swatcamgoz

Sizde oda termostatı var o açıdan düşününce doğru ama bende oda termostatı yok yani kombi evin ısısını algılamıyor sadece peteklerdeki suyun sıcaklığını algılıyor peteklerdeki su soğudukca devreye giriyor , Bu arada 63 TL mükemmel bir rakam benim ortalamam 220 240 lira civarında idi üstelik kombide hep düşükde çalışıyor yani su sıcaklığı 35 - 40 larda oluyor acaba ben yanlış mı kullanıyorum kombiyi düşük derecede yakmak faturayı düşüreceğin kabartıyor mu anlamadım yani ( Ankara )

Evet o farkın farkındayım. Oda termostatı kullanılmadığında e konumunu kullanmanın mantıklı bir açıklamasını bulamadım. Yalnız kullanım kılavuzuna bir daha bakmak lazım. e konumu bana servisin söylediği üzere gerçekten ekonomik olma durumunu ancak oda termostatı kullanımında sağlıyor olabilir. Bunu bir araştırmak lazım...

Faturanın az olmasına gelince beni de şaşırtan rakamlardı. Bina yeni. Benim de bu kış 3.senem olacak. İlk sene inşaat daha yeni bitmiş alt ve üst katımda oturan yoktu. Ve aşırı sigara içtiğimden sürekli pencereler açıktı. Üstüne üstelik kombiyi ve oda termostatını sürekli kurcalıyor mesela tasarruf edeceğiz diye sabah evden çıkarken kombiyi kapatıyor, gelince açıyorduk vs.

İkinci sene taşınanlar oldu. Sigarayı bıraktım. Kombiyi hiç kapamadım. Ekonomi moduna aldım. Oda termostatını da 22 derece civarına ayarladım ve bir daha elimi sürmedim. Sadece iki ay ilginç bir şekilde 63 TL geldi. Diğer aylar daha düşüktü.

Bu sene aynen bu şekilde devam etmek istiyorum bakalım ne olacak?

Sana tavsiyem eğer oda termostatı taktırmayacaksan kombiyi kapamaman olacaktır. Çünkü daire bir kere soğudum mu onu belli bir değere getirmek çok daha fazla enerji tüketimine sebep oluyor diye düşünüyorum. Çok gerekli ise dereceyi düşür ama tamamen kapama. Bir de pencere açmayı minumuma indirmek lazım.

Ayrıca ideal petek boyu falan gibi biraz teknik konular var ama pek anlamam o işlerden... Ama kısaca gerekli olandan daha az petek boyu ve sayısı sanılanın aksine enerji tüketimini çoğaltır derler...

• Ben benim kombiye oda termostat olmaz sanıyordum ama sizinkide aynı mühtemelen benimkinede sorunsuz montaj yapılabilir yarın servisini arayıp sorucam bakalım ne diyecekler oda termostatı 3 tip gördüm demirdökümde dijital olmyan var sadece sıcaklığı kontrol eden 70 TL civarında dijital programlı var 170 TL civarı birde kablosuz var ama o çok yüksk fiyat 380 e gördüm onuda analog 70 TL olan işimi görürse ondan taktırmayı düşünüyorum , sizde hangi modeli var bunun
  • Analog olanı var. Daireyi aldığımda oda termostatı için tesisat çekilmişti. Termostat vardı ama bağlanmamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 20 tl. servise bağlaması için bir para vermiştim. Sende belki kablo çekmesi vs. biraz uğraştırabilir ama kısa sürede parasını çıkaracağını tahmin ediyorum. Konforu da bir tarafa...

Demirdöküm Kalisto benim kombi de ama bir farklılık var mıdır, bilmiyorum. Başka model numarası falan bir şey yazmıyor üzerinde...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kombi bu fotoğraftaki ile aynı:
    Termostat ise bu:

Fotoğraf bulmak için nette dolanırken gittigidiyor'da termostat satan birini buldum. Fiyatına 28 tl.demiş.
    http://urun.gittigidiyor.com/DemirDokum-TA3-kombi-oda-termostati-uygun-fiyat_W0QQidZZ30159269#aciklama

• Aynen bizdede aynısı vardı kombi ile termostat aynı ama kombi varda termostat yok.. sadece kombiden ayarlıyoruz su sıcaklığını ve bu arada kombi işinden pek anlamasanızda verdiğiniz bilgiler gayet iyidi sağolasınız.. şimdi anladık artık onun ne olduğunu.. termastatı olanlar için iyi ama olmayanlar paşa paşa ödeyecek demektir faturayı.

Tekrardan teşekkürler hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Aynen bizdede aynısı vardı kombi ile termostat aynı ama kombi varda termostat yok.. sadece kombiden ayarlıyoruz su sıcaklığını ve bu arada kombi işinden pek anlamasanızda verdiğiniz bilgiler gayet iyidi sağolasınız.. şimdi anladık artık onun ne olduğunu.. termastatı olanlar için iyi ama olmayanlar paşa paşa ödeyecek demektir faturayı.

Tekrardan teşekkürler hocam.

Rica ederim...
    İlk sene bize de baya yüklü faturalar gelmişti. Altta oturan yok, üstte oturan yok. Bina yeni. Sigara yakıyorum; peşimden eşim pencereyi açıyor. Kombinin belki 3-4 saat çalışarak ısıttığı ev 5 dakika geçmeden buz gibi oluyor. Bir deüzerine sözde daha az yakacağız diye sabah kapatıp gidiyoruz akşam eve gelince ev buz gibi, kombi onu 22 derecelere çıkarmak için saatlerce tüm kuvveti ile çalışıyor. İşte bu sebepler birleşince yüksek faturalar kaçınılmaz oluyor.

Geçen sene ise sigarayı bırakmak ve özellikle alt kata taşınanların da katkısıyla beni de çok şaşırtan 63 tl maksimum olacak şekilde faturalar geldi. Kombinin kapağını bile açmadım. e'de durdu hep. Hala da öyle duruyor.Termostatı da 22'ye ayarladım. Ona da dokunmadım. Yaz gelince sıfır konumuna aldım o kadar.

Sizler de eğer termostat koymayacaksanız eğer evden 2-3 günlüğüne uzaklaşmayacaksanız kombiyi kapamayın. Ha normalde 60 derecede çalıştırıyorsunuz da evde kimse kalmıyor mesela işe gidiyorsanız 45 dereceye düşürün. Geldiğinizde sıcak bir ortam olmasa da en azından ılık olur. Tekrar 60'a çıkardığınızda ev kısa sürede ısınır, çok yakıt harcanmaz.

Ama bana göre herşeyden önemlisi sık pencere açmaktan kaçınmak lazım. Özellikle evin hanımları buna önem vermiyorlar. Günde 10 kere ev havalandırılır mı yaw... Yoksa kapı pencere zırt pırt açılıyorsa ne yapsak faydasız...

• Kombilerimiz aynı hiçbir fark yok yardımlarınız için ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER servis montaj için abartı bir fiyat istemezse analog termostat taktırmayı planlıyorum , umarım faturayı bir nebzede olsa düşürmeyi başarabilirim tabi benim en üst kat olmam ve alt kattaki yaşlı komşumunda odalarını kapayıp tek odada elektrik sobası , ufo gibi ürünler kullanması bana hep + Fatura olarak dönüyor , bu termostat işi yüzümüzü güldürür eskiye oranla umarım
  • Bu termostatı aslında illa salona veya bir odaya çekmek zorunda da değilsiniz. Duvar altından gitsin falan denirse baya iş çıkar onun yerine kombiye yakın mesela mutfakta bir duvara da konabilir.

Bizdekini inşaat firması aslında yanlış bir seçim yaparak daire giriş kapısının hemen yanına koridora koymuş. Koridor elbette odalara göre soğuk oluyor. Mesela ben yukarıda 22'ye ayarladım diyorum ya aslında 17-18'e ayarlıyordum. Salonda ise ufak bir derece var. Koridordaki termostatı 17-18 yaptığımda salondaki sıcaklık 22 derece civarında oluyor.

Buradan diyeceğim belki mutfağa koymakla benim gibi ufak tefek ayarlar yapmanız gerekebilir ama çalışmasında bir mahsuru olmaz. Böylelikle daha kısa mesafe hat döşenir; daha az masraf olur. Kırma dökme işlerinden de kurtulunur.
  • Absinthe* kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatacagım ama yüzünüz güldü mü? İşe yaradı mı? Memnun musunuz oda termostatından?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.