Şimdi Ara

kombinin petek düğmesi 0 konumunda olmasına rağmen petekler ısınıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
14.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kombinin petek düğmesi 0 konumunda olmasına rağmen petekler ısınıyor. Bu neden kaynaklanıyor ? Ne yapmam gerekiyor ?

Kombim Bosch Classic Plus 24 Kw 20640 Kcal/h Konvansiyonel Hermetik Kombidir.
    kombinin petek düğmesi 0 konumunda olmasına rağmen petekler ısınıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kombi Petek Düğmesi Kapalıyken Peteklerin Isınması

Kombi petek düğmesi en düşük konumunda olmasına rağmen peteklerin ısınması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Arızalı Termostat: Peteklerinizin ısınmasını düzenleyen termostat arızalı olabilir. Termostat, kombinize peteklerin istenen sıcaklığa ulaştığını bildirmeyerek kombinin sürekli ısıtmasına neden olabilir.

• Hava Kiti: Peteklerde hava birikmesi, peteklerin eşit olmayan şekilde ısınmasına neden olabilir. Peteklerdeki havayı almak için petek vanalarının üzerindeki hava tahliye vanasını kullanabilirsiniz.

• Kombi Ayarları: Kombi ayarlarınız olması gerekenden yüksek olabilir. Kombi ayarlarını kontrol edin ve gerekirse sıcaklığı düşürün.

• Eski veya Kirli Petekler: Eski veya kirli petekler, ısıyı verimli bir şekilde aktaramayabilir. Bu, peteklerin olması gerekenden daha fazla ısınmasına neden olabilir. Petekleri temizleyin veya gerekirse yenileriyle değiştirin.

• Merkezi Isıtma Sistemi Arızası: Merkezi ısıtma sistemlerinde, diğer dairelerden gelen sıcak su, kendi peteklerinize sızabilir ve peteklerin kapalı olmasına rağmen ısınmasına neden olabilir. Bu durumda bina yönetiminize başvurmanız gerekebilir.

Petek düğmesi kapalıyken petekler ısınmaya devam ediyorsa, sorunu teşhis etmek ve çözmek için bir tesisatçıya başvurmanızı tavsiye ederiz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekran kartın tamir edilecek ok
  • Nasıl yani ? Ekran kartı ile peteklerin ısınması ne alaka anlayamadım açıklayabilirmisiniz.

• bu cihazların kronik sorunudur yani panel ekranın tamir edilecek kombinin petek düğmesi 0 konumunda olmasına rağmen petekler ısınıyor ?
  • Sağol hocam. Bosch servisinimi çağırayım yoksa kombi ustası yapabilir mi ? Tahmini maliyeti ne kadar olur ?

• Bursa da kime yada nereye yaptırabilirim ?
  • UP...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uRcHiN U kullanıcısına yanıt
    yetkili ısısan bölge servisini ön arayüz kartını deyiştirsinler
  • Neden ısısan ? Benim kombim bosch marka. Gerçi garantisi yok. Her yere yaptırabilirim. Ama hala neden ısısan yetkili servisine yaptırmamı önerdiğinizi anlayamadım.

• Bosch buderus bir firma ısısan servis veriyor.
  • hocam eco moda alıp termostattanda minimum ayara (5derece) getirmeyi denedinizmi? birde yaz moduna alın yazm odunda sadece kullanma suyuna enerji veriyor peteklere vermıyor diye biliyorum.
  • Eco moduna nasıl alınıyor bilmiyorum. Petek düğmesini 0 a aldım. Sıcak su düğmesi 1 de olmasına rağmen sıcak suyu kullandığımda petekler ısınıyor maalesef...

alla alla ilginç. petekler sıfırda ama yinede ısınıyosa bilemedim şimdi. bnm kombi biraz daha farklı reset yazan tuşa birer kere basınca eco ve comfort arasında geçiş yapıyo. bide petek tuşunu kapatınca ısı kesiliyor. kullanma klavuzunu okumanızı tavsiye ederim.
  • Sadece sıcak su kullandığınızda petekler ısınıyor ise üç yollu vana arızası da olabilir.
    konuyu lastik gibi uzatmaya gerek yok cihazda eco modu yok ve 3yollu vanada yok cihaz tek eşanjörlü arayüz kartın arızalı nokta.
  • Merhabalar, bir süre önce kalorifer peteklerimi temizlettim. Yıllardır hiç ısınmayan petekler bile çok güzel ısınmaya başladı fakat 1 hafta 10 gün içinde yavay yavaş musluk suyum ısınmamaya başladı. Şu anki durum ise petekler oldukça iyi ısınıyor fakat musluk suyu tam ısındı derken tekrar soğuyor ve bu döngüsel bir şekilde, bir ısınıp bir soğuma şeklinde devam ediyor. Bazen çok iyi ısınıyor ama bu durum çok kısa sürüyor, hemen tekrar soğuyor. Sebebi ne olabilir. Kalorifer temizliğiyle ilgisi olabilir mi? Kaloriferi temizlettiğim firmayı aradım fakat kaloriferi temizlerken kombiyi devre dışı bıraktıkları ve temizlik sırasında peteklere verdikleri basınçlı suyun hiçbir şekilde kombiye girmediğini söyleyerek sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını, eşanjörün kireçlenmesinin böyle bir soruna neden olabileceğini söylediler. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.