Şimdi Ara

Kombiye harici genleşme tankı takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Demirdöküm Isofast HK335FE (aslında Saunier Duval) 30.000 kcal yaklaşık 15 yıllık bir kombim var. Cihazın kendinden kablosuz programlanabilir UK özelliği var, modülasyonlu vs. konforlu ve kaliteli bir cihaz. Cihaz eskidi ama şu an muadil bir yoğuşmalı cihaz için 20-25K harcamam gerekiyor. Gittiği kadar gitsin diyorum.

Ev 3 katlı kombi en altta. Bugüne kadar 3 ya da 4 kez genleşme tankı değişti. Şöyle ki ilk yıllarda bir sorun yoktu, ama elektrik faturası yüksek geliyordu. Pompasının 7/24 çalıştığını farkettim. Pompada 3 mod var sürekli, brülör ile, termostat ile. Pompayı brülör ile moduna aldım, 1 hafta geçmedi ilk arıza oluştu. Garantiden değişti. Sonra servis sürekli moda alıp gitmiş. Bir kaç yıl sonra ben bu kez termostat ile moduna aldım (Bu modda brülör kapandıktan 5-10 sn sonra kapanıyor pompa). Düşük ısılarda sorun yoktu ama havalar soğuyup kombi 65-70 derecelerde yanınca aynı sorun tekrar etti. Bir kez daha garantiden değişti. (Garantiyi uzatmıştım) Sonra bir kez de cepten ödeyip değiştirdim.

Sonuç olarak pompa start-stop anında mı oluyor nedir genleşme tankı lastiği patlıyor. Şu an yine patlak.

Kombinin arkasında ve söküp takması da zor.

Yer müsait, resimdeki gibi bir genleşme tankı alıp dışarıdan monte ettirsem olur mu? Hem orjinali 12 litre bu 24 litre

Şimdiden teşekkürler

Kombiye harici genleşme tankı takmak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• genleşme tankının dışarıda ya da kombinin içinde olması bişey farketmez. genleşme tankının görevi sistemde ısınarak genleşen suyun basıncının yükselmesini engelleyerek sistemin basıncını dengelemektir. dolayısıyla mekanik olarak içeride ya da dışarıda olması birşey değiştirmez. burada dikkat edilmesi gereken husus tankın ön basıncının belirlenmesi. muhtemelen önceki genleşme tankları uygun ön basınca ayarlanmadı. genleşme tankını kombiye dönüş hattı üzerine bir Te atarak bağlatabilirsiniz. genleşme tanklarının dönüşte olması tercih edilir. genleşme tankının ön basıncı sistemde su basılı değilken ayarlanmalı

• Benjamin_09 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Sanırım tank büyüdükçe ön basınç büyüyor. Mesela orjinali 1.0 bar iken resimdeki 24 lt de 1.5 bar yazıyor.
    Bu 1.5 barlık tank pompa yükünü artırır mı acaba diye bir endişem de var

• Genleşme tankinin buyuklugu kazan kapasitesi kazan dairesi ile son petek arasindaki kot farkina bağlı olarak değişir. On basinc sistemde pompa calismazken statik basinctan 0.5 bar filan fazla seçilir. Statik basinc kat yukseligi ve kat sayisi ile carpilarak 10 a bölünür. Atiyorum 3 katli ve 2.8 metre kat yukseklikli bir binada 3*2.8/10 1.3 bar gibi bir deger secilmeli bu arada eviniz yerden isitmaliysa 24 litrelik genlesme tanki da yeterli olmayabilir. Bu Yuzden de sık patlıyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benjamin_09 -- 9 Şubat 2022; 19:11:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benjamin_09 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam sanırım yükseklikle alakalı bir durum sözkonusu. Ön basınca özellikle dikkat edeceğim yeni tankta. Verdiğiniz formülde çok değerli benim için. Yerden ısıtma yok normal panel radyatör

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hava alma vanasız petek
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.