Şimdi Ara

Kompak makine tavsiyeniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Canon 5d Mark iii ve objektif setimi (9,5kg) gün içinde her zaman yanımda taşıyamadığım için raw formatında çekim yapabilecek manuel kullanabileceğim kompak makine arıyorum.
    Aşağıda bazı seçtiklerim mevcut, önerilerinizi veya alternatiflerinizi bekliyorum.

1- Sony RX100 Mark III (RX100M3) Dijital Fotoğraf Makinesi
    2- Canon PowerShot G7X Mark II Fotoğraf Makinesi
    3- Panasonic LUMIX DMC-LX100 Dijital Kamera

• Merhaba.

Kullanmak istediğiniz mm değerleri neler?

eğer 35 mm yeterli olacaksa Fuji X100T öneririm.

Fotoğraf kalitesi önceliğinizse şiddetle onu öneriririm.

Eğer küçücük olması ve zoom lens olması gerekli ise tek ciddi seçenek sony rx100 (g7x fiyat olarak pahalı özellik olarak eksik)

LX100 güzel ama büyük kaba bir makina. Tavsiyr etmem.

Ayrıca Canon M3 + EFM 22mm sizin için en iyisi olabilir. Hem gerektiği taktirde dönüştürücü ile ef lenslerinizi de kullanabilirsiniz.

İmzamdaki linkte örnekler var. Özel kriterleriniz varsa ve söylerseniz (video, vizör, fiyat, boyut vs.) daha nokta atışı tavsiyeler verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 4 Aralık 2017; 17:58:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler

İşimden kalan zamanda kostümlü bebek çekimleri yapıyorum. Kalırsa zaman gezmeyi ve fotoğraf çekmeyi seviyorum.

Aslında ekipmanına Canon 24-70 2,8 eklemek istiyordum.

Fakat elimdeki Canon 24-105 f4 + Sigma 12-24 + 3500 TL = Canon 24-70 2,8 alabilirsin dediler

Kendimce aşağıdaki çözümü düşündüm.

Elimdeki Canon 24-105 f4 1. nesili belki 2. nesile çekerim (minimum maliyetle satmamış / teknoloji yenilemiş olurum)
    Sigma 12-24 ü satarım.

Canon 24-70 2,8 e vereceğimden daha ucuza kompak bir makine alıp hem günlük fotoğraf çekebileceğim yanımda taşıyabileceğim iyi bir makine (raw şart) hem de yedek makinem olur
  • Bir dönem Fuji nin X100S makinesini kullanmıştım. Başarılı bir makine olduğunu düşünüyorum. Tasarımı da çok hoş. Fuji modellerine göz atmanı tavsiye ederim.

www.zorluphotoagency.com
  • çok araştırdım kompak fiyatına aynasız da alınabiliyor

Sony A6000 kafamı çok karıştırdı :)
  • Sailors S kullanıcısına yanıt
    A6000 çok iyi makine ama lens erişim sıkıntısı var. sizin elinizde hazır lensler var. Video çekmeyecekseniz Eos M - Eos M3 daha iyi bir seçim olur.

Ama ben ilk önerimi telrar edeyim. Zaten full frame makianız varmış taşınabilirlik pratiklik istiyorsunuz. Fuji X100 - X100s -X100t -x100f

Bütçeniz hangisine uyuyorsa onu alın.

Pişman olacağınızı sanmıyorum.

• multimatom kullanıcısına yanıt
    Fuji güzel ama lens fiyatları çok uçuk
    Karaköy deki arkadaşlara uğradım, konu konuyu açtı en son xt2 verip yollayacaklardı :)
    5000 e kadar bütçeli birşey arıyorum. aslında canon m serisi güzel ama bendeki lensler için kullanacağım aparat ile istenilen kalite kesinlikle alınamaz dediler.
  • Sailors S kullanıcısına yanıt
    Hocam benim önerdiklerim x100 serisi. Lensi gömülü ve kompakt.

Eos m ile ilgili yorumu anlamadım açıkçası. Birebir çalışıyor ef lensler. Ben kullandım herhangi bir sorun yaşamadım.

• Benim önerim ikinci el X100T veya RX100m3 almanız, pişman olacağınızı sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 10 Aralık 2017; 23:6:58 >
  • Video çekimi için makine tavsiyesi alabilirmiyim lütfen?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.