Şimdi Ara

Kompakt Akıllı Telefon İsteyenlere Öneriler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4.2 inç ekranı olan Sony Arc S telefonum kötü kullanımla birlikte eskiyip, pil ömrü de yetmez olunca kendime yeni telefon bakmaya başladım. Bu başlığı da aradığım telefonu bulamadığım için açıyorum. Benim gibi telefon arayan kişilere de yardımcı olur diye umuyorum.

Aradığım özellikler:

1- Tek elle kullanıma uygun bir telefon olması
    2- Ortalama kullanımda en az iki gün pil ömrü
    3- Sağlamlık
    4- Ucuzluk

Olmasa da olur dediklerim:

1- Aşırı yüksek çözünürlük. 230 ppi'den aşağı düşmesin yeter.
    2- Antutu puanı, telefon takılmasın yeter.
    3- Ön kamera, hepsinde var gerçi
    4- Çok iyi kamera
    5- 8GB'den büyük hafıza (Olsa iyi olur ama olmasa da olur. Arc S'te bununla ilgili bir sıkıntım yoktu.)

Yaklaşık 1 aydır yaptığım araştırmada bütün telefonların özellikle pil ömürlerinin de karşılaştırıldığı yabancı sitelerden destek aldım. Aynı zamanda çoğu telefonu elime alıp inceledim.

Bulduğum modeller ve bunları niye beğenmediğimi hem başkaları yararlanır, hem de öneri yapacaklar bakar diye yazıyorum.

Şu an piyasadaki en üstün özellikli kompakt telefon Z3 compact modeli, şarjı çok iyi gidiyor. Tek eksisi kırılan arka cam vb. kronik yapısal sorunlar.

LG G2 Mini > Şu an en yakın olduğum telefon. Bunun nedeni oldukça iyi şarj süresine sahip olması, güçlü olması ve G3 arayüzüne güncellenecek olması. Eksileri ise 4.7 inç olup pek te küçük olmaması. Bildirim ışığı vb. ufak tefek ayrıntılar da var ama şarjı gidiyor ya çok önemsemiyorum.

Sony E3 > Türkiyede olsa hemen alacağım telefon. İstediğim özellikler var, istemediklerim yok. 4.5 inç ekran, şarjı 2 günü çıkarıyor. Ekranında yüksek çözünürlük yok, ama pixel pixel de değil. Yapısı çok sağlam duruyor. Ama onun yerine düşük aynı çözünürlükle 5 inç ekran koydukları E4g satılıyor.

Sony Aqua M4 > Bu telefon bu özelliklerle ve bu fiyatla 4.5 inç olsaydı hiç beklemeden alırdım.

Samsung A3 veya S5 > Şarjı ortalama olan telefonlar. Buna karşın Samsung'a kişisel gizliliğe çok da önem vermemesi nedeniyle biraz soğuğum, ama bu telefonlar fena durmuyor.

General Mobile Android One > Bu telefonun arşjı kağıt üzerinde iyi gidiyormuş. Yerli marka ve ekranı da küçük. Ama yorumlarında uyku sorunu gibi sorunların olduğunu duydum şimdilik beklemedeyim.

Önerilerinizi bekliyorum.

Ekleme 1: (Her telefona standart testler uygulayan bir siteye göre kompakt telefonların pil ömürleri)

Sony Xperia Z3 Compact 101 Saat
    LG G2 mini 76 Saat
    Samsung Galaxy S5 mini 72 Saat
    Sony Xperia Z1 Compact 65 Saat
    Apple iPhone 6 61 Saat
    HTC One mini 2 50 Saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkb -- 20 Haziran 2015; 21:26:47 >

• hocam butce nedır bılmıyorum ama tam aradagınız cıhaz
    z3c
    gıttıgıdıyorda 1500 e alınır.
    Tam bır canavar.
    Ben sevmıyorum bana gore tek -si ekran boyutu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkdnztfk22 -- 20 Haziran 2015; 19:53:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkdnztfk22

hocam butce nedır bılmıyorum ama tam aradagınız cıhaz
    z3
    gıttıgıdıyorda 1500 e alınır.
    Tam bır canavar.
    Ben sevmıyorum bana gore tek -si ekran boyutu.

Evet Z3 piyasadaki en iyi "Compact" cihaz, ama pahalı. Şu an bir sitede resmi distribütör garantili 1500 TL. Ancak arka kapağının kolay kırılması, bunun da onarıma karşın su geçirmezliği bitirmesi, arka kapağın kendi kendine de ayrılabilmesi, şarj yuvası gevşemesin diye manyetik kablo al vb. derken bu parayı verdiğim cihazdan böyle sıkıntılar olmamasını beklemek hakkımdır diye düşünüyorum.

Bu nedenle kılıfsız, ekran jelatinsiz vb. parça almadan kullanabileceğim bir cihaz arıyorum.
  • Nokia lumia 735
    galaxy alpha
    ipgone 5s

• Bunların hepsinin şarjı ortalama. Bana şarjı daha iyi giden bir telefon gerekli.

Yok mu acaba, ekran çözünürlüğü ve işlemcisi abartılı olmadığı için pil ömrü iyi bir kompakt telefon? Hem de ucuz?
  • Ben de bu tarzda bir telefon arıyorum da, HTC One mini 2'yi araştırdınız mı?
  • Up banada bu tarz bi telefon lazim

Z1 compact ta baktiniz mi acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam lumia kullanıcısı olarak bi fikir vermek isterim size.

Kimseye nokia lumia telefon önermeyin.Bu vebalin altına girmek istemezsiniz :D
  • utkb U kullanıcısına yanıt
    Daha iyi bir compact cihaz zor bulunur. Bu telefonu aldığınızda aynen su geçirir gibi kullanın suya sokmak zorunda değilsiniz
  • Amorph kullanıcısına yanıt
    Araştırdım, sağlam ve güzel bir telefon aslında. Kasa kalitesi çok iyi diyorlar. Ancak ben önde çok fazla boşluk olduğunu düşünüyorum. Fark ettiyseniz fazla uzun bir telefon. Kamerası ortalamanın üzeri ama bir Z1 kompakt kadar iyi değil. Şarjı da 2 günü çıkaracak kadar iyi değil sanırım.
    Evet HTC'nin o alt ve üstteki boşluklarını ben de beğenmiyorum. İzlediğim incelemelerde bataryası ortalama diyorlar. Fiyat olarak uygun. Z3C rakipsiz sanırım ama arada da 400-500 TL fark var.
  • fatih591 kullanıcısına yanıt
    Z1 kompakta baktım, hatta almaya bayağı niyetlendim ama mağazadaki eleman z1 kompakt alırsan uzun süre kullanamazsın gibi birşey söyledi. Bence çok ilgisi yok buna karşın şarj süresi Z3 kompaktta bariz fazla. Şöyle söyleyeyim, bir siteye göre günde 1 saat konuşma, 1 saat internet, 1 saat video izleme ile Z3 kompakt 101 saat dayanıyor, Z1 compact 65 saat dayanıyor. G2 mini ise 76 saat dayanıyor. Fiyatlar sırasıyla 1500, 1300 ve 900. Güncelleme desteği de düşünüldüğünde, bu paraya da çıkmışsam seçimimi Z3 kompakttan yana kullanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkb

Bunların hepsinin şarjı ortalama. Bana şarjı daha iyi giden bir telefon gerekli.

Yok mu acaba, ekran çözünürlüğü ve işlemcisi abartılı olmadığı için pil ömrü iyi bir kompakt telefon? Hem de ucuz?

Z1 compact ve z3 compact var da iste ama sorun cıkabiliyor başınız agrımasın bence bulasmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Şapkalı Mantar

hocam lumia kullanıcısı olarak bi fikir vermek isterim size.

????

• quote:

Orijinalden alıntı: pybs147

quote:

Orijinalden alıntı: utkb

Bunların hepsinin şarjı ortalama. Bana şarjı daha iyi giden bir telefon gerekli.

Z1 compact ve z3 compact var da iste ama sorun cıkabiliyor başınız agrımasın bence bulasmayın

Gerçekten de sorunlar yagın sanırım. Bir arkadaşımda görmüş ve şaşırmıştım. Sanırım kaliteli plastikler akıllı telefonlar için en iyi malzeme, en azından zarar görmüyor, metal demek ağırlık demek oluyor. Çevrem kırılmış Z serileri, ve 4S'ler ile dolu.

Şu an LG G2 Mini'ye yakınım, telefonu telle tutmak rahatsa, gerçi bakmıştım ama hatırlamıyorum, bunu alabilirim. Çünkü yeni güncelleme ile pil ömrünün daha da uzadığını söyleyenler var. Ayrıca servisi de daha rahat gibi bir izlenim edindim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şapkalı Mantar

hocam lumia kullanıcısı olarak bi fikir vermek isterim size.

Hocam o kadar pişmansınız demek. Peki bu durum Microsoftun diğer telefonları için de geçerli mi? Kompakt Micrsoft almayalım mı? Sonrunlarınızı kısaca yazar mısınız?
    Aslında telefonlarında öyle çok fazla sıknıtı yok.

Telefonlarında olan sıkıntı;

Arayüz'ün sıkıcılığı vesaire olabilir en fazla.Üst modellerin kameraları güzel diyorlar benim cihaz birazdaha alt segment fakat.

Windowsphone Neden alınmaz biliyormusun. Mağazası yüzünden alınmaz.

Kimsenin umrunda değil wp mağazası. Daha instagram bile betada. İnstagama DM özelliği geleli 2 sene olmuş. Ben daha resim kırpmadan instagrama atamıyorum.Ara sıra DM'lerime bakmak için arkadaşlarımın telefonundan instagrama giriyorum :) böyle acınası birşey olabilirmi. Saçma sapan şeylerle uğraştırıyor insanı. Rehberi ayrı sorun bimlemnesi ayrı sorun. Aldığım güne lanet olsun açıkcası.

WP cihazlar'dan 10 numara emekli telefonu olur. Alıcaksan valide hanıma veya baba'ya al wp'yi. Android/ios'tan şaşma.
  • Şapkalı Mantar kullanıcısına yanıt
    Kullanımı kolay ve stabil mi? Ben babama alacağım da, sorun çıkarmayacak, bataryası ve malzeme kalitesi iyi olan bir şey arıyorum.
  • Amorph kullanıcısına yanıt
    Kullanım açısından bence en kolayı. Heleki siz elle bir 2 ayar çekerseniz ana ekrana rehberdi şeydi düzgün yerleştirirseniz zaten 10 numara olur.

Malzeme kalitesi açısından bendeki model kötü.Kötü dediğim plastik yani. Ürünü babanıza alacağınız için nasıl bir kalite arıyorsunuz ki. Plastik işte :D

Bataryası iyi gibi.Yani babanız açıp whatsap instagram bakmıyacağına göre gayet iyi gider diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şapkalı Mantar -- 20 Haziran 2015; 22:08:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amorph

Kullanımı kolay ve stabil mi? Ben babama alacağım da, sorun çıkarmayacak, bataryası ve malzeme kalitesi iyi olan bir şey arıyorum.

Nokia akıllı telefonların pil ömrü ortalama, malzeme kalitesi çok kötü olmasa gerek...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.