Şimdi Ara

Kompakt Makina Çekim Ömrü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar. Bugün Canon'un sx150 model dijital makinasını aldım. Makinadan gayet memnunum şuanlık yalnız başlıktada belirttiğim gibi acaba dijital makinalarda belirli bir fotoğraf çekme ömrü varmı ? cevaplarınız için teşekkürler

• Her mekanik elektronik alet gibi var tabi de onu dusunecegine fotograf cekmen daha hayirli 3 ayda bozulan da var 10 yil calisan da.
  • haklısın daha yeni aldım makineyi bunu düşünmemem lazım sadece tahminen kompakt makinalar ortalama kaç foto çekebiliyor merak etmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manie

haklısın daha yeni aldım makineyi bunu düşünmemem lazım sadece tahminen kompakt makinalar ortalama kaç foto çekebiliyor merak etmiştim

Benim arkadaşım casio ile yaklaşık 9000 fotoğraf çekti. Ben a720 ile 7000 civarında fotoğraf çektim. İçiniz rahat olsun.
  • 2 ay önce dijital makine aldım gezide+tatilde 5000 fotoğraf çekindim sorun yok hala
  • Ben 1 yıl önce aldığım fujifilmin 200 tl lik çok ucuz bi makinesiyle yaklaşık 3000 tane fotoğraf çektim tek bi sorun var oda kendisi
  • yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar az çok aydınlandım bu konuda rahat 10000 foto çekilebilir sanırım en az
  • 60D 70 bin shutter harcadım. Çok şükür sorun yok şuan
  • çalınana kadar 5 yıl bil fiil kullandım a570is'imi
    kızım defalarca yere düşürdü
    pil kapağının 1 ayağı kırıldı
    eşim kek tarifini videoya çekerken kek hamurunun içine düşürdü
    ıslak mendille sildi kullanmaya devam ettik
    yani canon bu üst sınır yok

he şimdi gittim 1100d aldım
    shutter 70 civarında
    100'ü görmeden Hakkın rahmetine kavuşturucam galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingnroses -- 31 Temmuz 2012; 10:43:26 >
  • Fujifilm A900=15000shuttera yaklasti tas gibi makine. Pentax K10D alinca rafa kalkti amma cok hor kullandim. Temiz kullanmaya, makineye bagli olarak yillarca gider. Ayna sistemi yok onlarda. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kompakt aletlerde çekim sayısından değil de malzeme kalitesinden ölüyor makine genelde...
    ilk giden pil yuvası ya da kapağı.
    sonra objektif dişlileri.
    sonra lcd ekran.
    ne kaldı geriye...
  • Nevet, cogu elektronik "shutter" kullandigi icin perde omurleri yok. Daha cok diger mekanik arizalardan vefat ediyorlar.
  • canon evladiyeliktir
  • Canon A90'ım fabrika hatası bir problemden ötürü bozulmuştu ( Lens problemi ) , yerine verilen A530'da ise dolu pile şarj yok diyip flashlı çekim yapamaz hale gelmişti, sonrasında aldığım Ixus IS95 ise şimdilik sorunsuz ancak herşeyi otomatik ayarladığı için bir gün elimde kalacak diye korkuyorum zira ara sıra uygun modu bulamıyor çekim yapmıyor vs...

Şu an 4.Canon makinamı satın aldım, EOS1100d umarım bunda yüzüm güler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.