Şimdi Ara

kompakt makine tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

250-270 TL bütçe ile kompakt bir makine tavsiyesi rica ediyorum.

pek çok model araştırdım, forumu da birkaç gündür takip ediyorum, kafam daha da çok karıştı doğrusu.
    2010 yılında almış olduğum bir Fujifilm Finepix S1700'üm var.
    ama eşimin cebine veya çantasına her yere atıp götürebileceği ve iç mekan, dış mekan mümkün mertebe iyi kalitede kızlarımın fotolarını çekebileceği bir kompakt arıyorum.

aradığım özellikler şu şekilde;
    - yüksek zoom tercih sebebi ama foto kalitesi iyi olan bir makine olacaksa 4X zooma da razıyım.
    - evde iç mekan çekimleri de olacak. bu fiyatlara olabilecek en temiz görüntüyü alabilmek istiyorum.
    - video artık son dönem kompaktlarda standart oldu, evdeki video kameram da çok eski bir model. dolayısı ile sesli video çekimi de yapabilirsem çok iyi olur.

bu fiyat aralığına bu özelliklerin hepsi olmaz dediğinizi duyar gibiyim, haklısınız.
    ama bu kriterleri mümkün mertebe karşılayacak,
    çocuklarımın güzel anlarını, hemen ve iyi kalitede yakalamamı sağlayacak fiyatına göre kaliteli bir ürün arıyorum.

yardımcı olup, fikir verebilirseniz çok sevinirim.

bu fiyat aralığında dubai'deki bir akrabama getirtme imkanım da var.
    oradaki fiyatlar ne durumdadır bilmiyorum ama bu fiyat aralığında tavsiye edeceğiniz makine Türkiye'de yoksa oradan da sordurtabilirim veya orada fiyatlar daha uygunsa belki bir tık daha üstte bir makine de tavsiye edebilirsiniz.

şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.

saygılar

• s9050 düşünebilirsin
  • başlangıç için fuji seçilebilir.
    fuji s1800 ile çektiğim fotoğraflarhttp://www.flickr.com/photos/93703646@N07/
  • arkadaşlar,

yorumlar için teşekkür ederim.
    makineyi dubai'den getireceğim, dolayısı ile aşağı yukarı benim bütçeme uygun aralıkta şu makineler arasında tercih yapmayı düşünüyorum.

CANON SX150 IS
    CANON SX160 IS
    CANON SX220
    NIKON S9050

son karar aşamasında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    okuduğum olumlu yorumlardan sonra elim SX150'ye doğru kayıyor.
    ama SX150 ile SX160 arasında fotoğraf kalitesi açısından bir fark var mıdır yoksa tek fark MP ve zoom mu?
    sizin tavsiyeniz bu makinelerden hangisi olur?

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: theodret

arkadaşlar,

makineyi dubai'den getireceğim, dolayısı ile aşağı yukarı benim bütçeme uygun aralıkta şu makineler arasında tercih yapmayı düşünüyorum.

CANON SX150 IS
    CANON SX160 IS
    CANON SX220
    NIKON S9050

ama SX150 ile SX160 arasında fotoğraf kalitesi açısından bir fark var mıdır yoksa tek fark MP ve zoom mu?

teşekkürler

Canon sx150 ve 160 aynı kalitede fotograf çekiyor fakat fazladan para vermek daha mantıklıysa s160 güzel seçim :))
  • quote:

arkadaşlar,

CANON SX150 IS
    CANON SX160 IS
    CANON SX220
    NIKON S9050

teşekkürler

NİKON S9050
  • quote:

Orijinalden alıntı: cikolataliikek

Canon sx150 ve 160 aynı kalitede fotograf çekiyor fakat fazladan para vermek daha mantıklıysa s160 güzel seçim :))

güzel fazladan para vermek mantıklıysa s160, bunu beğendim ama tabi ben işin bir de teknik kısmını inceleyim birkaç cümleyle...

eğer SİZ sx150 ve sx160 arasında kaldıysan sx150 derim, neden? ("siz" kelimesine dikkat çektim çünkü fotoğraf makinesini almam amacınız kullanacağınız makine ve özelliklerine göre şekillenecek)

sensör boyutları aynıdır ama sx150 14.1 mp iken sx160 16 mp..ee sx160 daha iyi...değil aynı sensöre daha fazla yük binecek. (mp herşey değildir yani)
    ikinci olarak sx160 ile sx150ye göre daha fazla batarya(pil vs.) sorun olur...

sonuç olarak illa canon sx150-sx160 diyorsanız ben sx150 derim...ama bir kez daha söylüyorum size NİKON S9050 öneriyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Makine hangi Canon ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

arkadaşlar,

CANON SX150 IS
    CANON SX160 IS
    CANON SX220
    NIKON S9050

teşekkürler

Farklı kesimlere hitap eden makineler arasında kalmışsınız. Sx150 de manuel ayarlar vardır. S9050'de manuel yoktur. İmzamdaki sx150 konusunun ilk mesajında yazılı olan yazımı okuyun lütfen, ne demek istediğimi anlayacaksınız ve ne seçeceğinizi öğreneceksiniz. Şimdiden hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar,

yardımcı olan, fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    yabancı sitelere o kadargöz attım,
    forumu o kadar okudum
    ama yine de genele dahil olarak bir SX150 sipariş verdim:)

yabancı forumlarda tavsiye edilen pek çok iyi makine var ama fiyat aralığı benim için uygun değil.
    bazıları Türkiye'de yok, dubai'de bulabildikleriminde fiyatları biraz fazla.
    burada yazan ve fikirlerini paylaşan arkadaşlar kadar çok bilgi sahibi değilim ama sanırım 200 TL civarı için en uygun makine SX150.

@gentlemen

sana da ayrıca teşekkür ederim dostum.
    CMOS sensörlü SX9050 hem sensörü hem boyutu ile benim için de ilk tercih oldu.
    ama dubai'de 3 farklı mağazadan fiyat alındı fiyat hep 600 Dirhem civarı yani 300 TL.
    ki bu da Türkiye'deki fiyatı ile aynı.
    Sx150 ise bana 180-190 TL civarına gelecek 4 GB hafıza kartı ve çantası ile.
    100-120 TL büyük para değil diyebilirsin belki ama ben aradaki farkı kaliteli şarjlı piller ve iyi bir class 10 hafıza kartı için kullanmayı düşündüm doğrusu.
    ilgin için tekrar teşekkür ediyorum.

ben de SX150'liler arasında katılmış oldum böylece.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.