Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknosa'nın turuncu gününde (indirim) denk geldiğim Canon A2200'ü, 200 liraya aldım. Gayet memnunum. Parasına göre kalitesini, efektlerini, şekil şemalini tuttum :) Bu paraya hizmet olarak ne alabileceğinizi biliyorsanız tavsiye ederim. Bir amatörün yorumlarıdır.
  • BEN 4 YILDIR CANON a430 KULLANIYORDUM KALİTELİ ÇEKİMLERİNE HAYRANDIM.BUGUN BİRDEN FOTOĞRAFLAR ÇEKERKEN ÇİZİK PARAZİTLİ GÖRÜNTÜLER ÇEKMEYE BAŞLADI ANLAM VEREMEDİM.BU ŞEKİLDE BAŞINA GELEN VARSA PAYLAŞABİLİRSE SEVİNİRİM.
    ARTIK SANIRIM YENİ MAKİNA ALMAM GEREKECEK AMA ÖYLE 4 YILDA BOZULMAYACAK OLMALI:

VİDEO ÇEKİMİ ÖNEMLİ DEĞİL HD KAMERAM VAR

GERÇEK RENKLERDE ÇOOOK KALİTELİ RESİMLER ÇEKMELİ MAKRO ÇEKİMİ OLMALI.KAPALI YERDE ÖZELLİKLE ÇEKİMİ ÇOK İYİ OLMALI.

UCUZ OLMALI
  • quote:

Orijinalden alıntı: baki69

BEN 4 YILDIR CANON a430 KULLANIYORDUM KALİTELİ ÇEKİMLERİNE HAYRANDIM.BUGUN BİRDEN FOTOĞRAFLAR ÇEKERKEN ÇİZİK PARAZİTLİ GÖRÜNTÜLER ÇEKMEYE BAŞLADI ANLAM VEREMEDİM.BU ŞEKİLDE BAŞINA GELEN VARSA PAYLAŞABİLİRSE SEVİNİRİM.
    ARTIK SANIRIM YENİ MAKİNA ALMAM GEREKECEK AMA ÖYLE 4 YILDA BOZULMAYACAK OLMALI:

VİDEO ÇEKİMİ ÖNEMLİ DEĞİL HD KAMERAM VAR

GERÇEK RENKLERDE ÇOOOK KALİTELİ RESİMLER ÇEKMELİ MAKRO ÇEKİMİ OLMALI.KAPALI YERDE ÖZELLİKLE ÇEKİMİ ÇOK İYİ OLMALI.

UCUZ OLMALI

Olay tamamen bütçe meselesi. 150 TL bütçe ile 800 TL bütçe arasında çok fark oluyor. O açıdan bütçenizi ve 2. el veya spot alabilirliğinizi de yazarsanız tavsiyeler netleşir.

• http://www.hepsiburada.com/Liste/canon-powershot-a3350-16mp-3-lcd-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft842121&categoryId=248
    2-3 yıldır Canon IXUS 860 IS kullanıyordum, taşınabilirlik, ekran boyutu, kalitesi yönünden memnundum.Düşünce arızalandı, ona yakın bir makine arıyorum. SX130 da aklımda fakat daha kolay taşınabilir, bas çek bir makine arıyorum. Bu da önceki kullandığıma yakın gibi, tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi connectpeople -- 21 Şubat 2012; 9:52:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: Bikes44

Sevgili dostlar, makine konusunda çok kararsız kaldım yahu. Tecrübeli arkadaşlardan rica ediyorum, en kaliteli fotoğrafı hangisi verir. Beğendiğim modelleri yazıyorum önerilerinizi bekliyorum. Bunların dışında da 500-700 TL bandında önerilere açığım. Lütfen yardım edinnn..

Birde CCD ve CMOS sensor farkından bahsediliyor. CCD daha kaliteli resimler veriyormuş. CCD sensörlü olarak ne önerirsiniz. Optik zoom 10x ve üzeri olmalı ama..

Düşündüğüm modeller;

* Nikon S9100
    * Fujifilm F500EXR
    * PANASONIC LUMIX DMC-ZS10
    * Sony DSC-HX9V

CCD daha kaliteli derken gündüz daha keskin fotoğraf verir ama gece hemen kumlanma yapar. CMOS artık kompakt makinelerde tercih sebebi oldu.

Ben size Sony HX5V öneririm. 10x optik zoom, full hd video, gps, pusula, sony'e özel titreşim ve gürültü önleme modları, panorama ve çok başarılı fotoğraflar ile uygun fiyatlı her şey içinde makine isteyenlere ilk önerimdir bu cihaz. 10 MP olduğundan fotoğraflarda piksel kalitesi yüksek. Tüm incelemelerden de yüksek puanlar alıyor. Bence kaçırmayın.

http://www.fotografium.com/Sony-HX5V-Full-HD-Video-Dijital-Fotograf-Makinesi_1391.html

Ama yok, en güncel modellerden isterim derseniz size Canon SX220 HS öneririm.

@arandur aklim karisti simdi ixus1100 hs ya da sx230 demistim ikisi de olur ikisi de guzel demistin. Simdi bu sony makineye bakiyorum bu da cok guzel yani optik zoom ve full hd video acisindan. Hem de fiyati nerdeyse yari fiyatina. Digerlerine o kadar para vermeye gerek yok mu yoksa ne dersin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En fazla 25 TL bütçe ile alınabilecek kullanışlı tripod tavsiyesi alabilirmiyim ? Makinem giriş sınıfı kompakt. Evde bahçede bir yere sabitleyip aile hatıra vs fotoğraf çekmeyi düşünüyorum. Mesela bahçede kahvaltı yaparken bir kenara koyup zaman ayarı ile fotoğraf yada direkt video çektirebilirm. Ben bulduklarımın linkini versem bir değerlendirme yapsak beraber olurmu ?

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/tripod-cok-amacli-esnek-hafif-52069167 -- Gorillapod deniyormuş buna ama orjinal değil sanırım.
    http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/106-cm-profesyonel-tripod-tasima-cantasi-hediye-52909350-- Bu fiyata bu olamaz diye düşünüyorum elden görüp alabileceğim bir yer varmıdır ? ilerde slr like a geçiş yaparsamda kullanırım gibi.
    http://www.tripodfoto.com/weifeng-wt-0352-masa-tripodu.310.p - Bu da güzele benziyor ama aşağıya doğru eğilmiyor gibi gözüküyor. Makro çekmek için kullanışsız olur sanırım.
    http://www.klasfoto.com.tr/Weifeng-WT-012-Amator-Masa-Tripodu,PR-3403.html-- Bu baya kaliteli gibi gözükyor su terazisi, sapı falan da var.
    http://www.fotografdunyasi.com.tr/CULLMANN-Piccolino-Micropod-with-quick-release-plate,PR-708.html -- Birde bunu buldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: krycc

quote:

quote:

Sevgili dostlar, makine konusunda çok kararsız kaldım yahu. Tecrübeli arkadaşlardan rica ediyorum, en kaliteli fotoğrafı hangisi verir. Beğendiğim modelleri yazıyorum önerilerinizi bekliyorum. Bunların dışında da 500-700 TL bandında önerilere açığım. Lütfen yardım edinnn..

Birde CCD ve CMOS sensor farkından bahsediliyor. CCD daha kaliteli resimler veriyormuş. CCD sensörlü olarak ne önerirsiniz. Optik zoom 10x ve üzeri olmalı ama..

Düşündüğüm modeller;

* Nikon S9100
    * Fujifilm F500EXR
    * Sony DSC-HX9V

CCD daha kaliteli derken gündüz daha keskin fotoğraf verir ama gece hemen kumlanma yapar. CMOS artık kompakt makinelerde tercih sebebi oldu.

Ben size Sony HX5V öneririm. 10x optik zoom, full hd video, gps, pusula, sony'e özel titreşim ve gürültü önleme modları, panorama ve çok başarılı fotoğraflar ile uygun fiyatlı her şey içinde makine isteyenlere ilk önerimdir bu cihaz. 10 MP olduğundan fotoğraflarda piksel kalitesi yüksek. Tüm incelemelerden de yüksek puanlar alıyor. Bence kaçırmayın.

http://www.fotografium.com/Sony-HX5V-Full-HD-Video-Dijital-Fotograf-Makinesi_1391.html

@arandur aklim karisti simdi ixus1100 hs ya da sx230 demistim ikisi de olur ikisi de guzel demistin. Simdi bu sony makineye bakiyorum bu da cok guzel yani optik zoom ve full hd video acisindan. Hem de fiyati nerdeyse yari fiyatina. Digerlerine o kadar para vermeye gerek yok mu yoksa ne dersin?

HX5V SX230'a göre nasıl bir cihaz?

• Arkadaşlar acil olarak sıfır ayarında Sony H9 fotoğraf makinemi satmam gerekiyor (600D aldığım için) Full aksesuar + Çanta + Kutu + 4gb kart dahil 450TL düşünüyorum. Bilginize...
  • Bu fotoğraf makinesi işinde araştırdıkça insanın aklı karışıyor. Şöyle bir bilgi aldım teknosa'daki elemandan. Örneğin canon bataryasını şarj etmek için bataryayı çıkarıp şarj cihazına takmak gerekiyormuş ve zamanla bu cihazda da sorun çıkabilirmiş. Ama mesela nikon bataryası cihazın üstünde iken kablo ile şarj edilebildiğinden daha kullanışlı ve sorunsuzmuş.

kompakt makine alırken buna ne kadar dikkat etmeliyim sizce? Bir de bütün bunların yanısıra acaba kalem pille çalışan modelleri mi tercih etmeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krycc -- 21 Şubat 2012; 18:30:28 >
  • @connectpeople canon a3300 ve a3350 türevi modelleri önermiyorum, yüksek megapiksel kaliteyi bozmuş.

@krycc aynen öyle dostum, HX5V al, keyfine bak. Ödüllü bir makine zaten.

@YasiN® herhangi bir tripod işini görecektir. Ama o gorillapod'un çakması orjinali kadar başarılı değil. Şu minik düz tip metalik renkli olanlar daha sağlıklı ve sağlamlar.

@WinPeAcE HX5V az farkla daha iyi fotoğraf çeker ama SX230 modelinin de güzel özellikleri var. HX5V modelinin avantajı daha ucuza bulunması:

http://www.fotografium.com/Sony-HX5V-Full-HD-Video-Dijital-Fotograf-Makinesi_1391.html?ref=akakce&v=1.82.3

@krycc evet öyle şarj ediliyor ama böylesi daha sağlıklı. Neden mi? Yedek pil alırsan nasıl kullanacaksın makineni? Pil şarj cihazı daha kullanışlı ve söyledikleri gibi kolay kolay arıza yapmaz. Yapsa da ucuza piyasada kolayca bulunuyor.

• "Dağlar kadar olmasa da bariz fark var arada. WX7 ben kullanıyorum ve vasat bir makine. 300 HS ise gayet başarılı. Kesinlikle o paraya Wx7 seçmeyin."

cevabınız için çok teşekkürler;
    her ne kadar bu işler de bir taşla iki kuş vurmak zorsa da ben yine de bunu arıyorum:)
    yeni doğacak bebek için bol fotoğraf ve kaliteli video çekimi için yola çıktım fakat
    herkesin dediği gibi kafa karıştı:)
    compact ve slr makinenin kıyas yapılamayacağı bilgisine sahibim.

ilk etapta;
    -panasonic tz20
    -canon s90
    -fuji f500
    -sony wx7 derken
    şimdi de sizin dediğiniz canon ixus 300 hs çıktı:)
    ne kadar para o kadar köfte ama bazen sokak köftesi hepsine basıyor:)
    sizin önerebileceğiniz bu kriterler de başka ya da bunlar arasın da nokta atışı ne olabilir???
    şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lochaberus -- 22 Şubat 2012; 0:00:39 >
  • İkinci el olayına girmedikten sonra nokta atışı bir seçim kalmıyor. 300 HS alabilirsiniz rahatça.
  • bir arkadaşım için 250-300 tl arası fotoğraf makinesi önerirseniz sizce hangisi olur. canon a 3300 3350 gibi modellerinden uzak durun demişsiniz. bu durumda öneriniz ne olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakmert06

bir arkadaşım için 250-300 tl arası fotoğraf makinesi önerirseniz sizce hangisi olur. canon a 3300 3350 gibi modellerinden uzak durun demişsiniz. bu durumda öneriniz ne olabilir.

Canon A2200 / A3000 / Ixus 105
    Sony W530 / w550
    Fuji Z700 EXR

Hangisi olduğu size kalmış ama bence sonuncusu gayet kullanışlı ve kibar bir cihaz.
  • quote:

quote:

Düşündüğüm modeller;

* Nikon S9100
    * Fujifilm F500EXR
    * Sony DSC-HX9V

Sn. arandur öncelikle teşekkür ederim. Peki bu "www.fotografium.com" güvenilir bir site midir? Rahatça alışveriş yapabilir miyiz?

• quote:

Sn. arandur öncelikle teşekkür ederim. Peki bu "www.fotografium.com" güvenilir bir site midir? Rahatça alışveriş yapabilir miyiz?

Güvenilir bir sitedir, rahatça alabilirsiniz
  • 979 TL'ye internette Fujifilm FinePix HS 20 EXR gördüm. İhtiyacım olan şey manuel ayarları oturtmak ve yarı profosyonele yakın bir makina. bunun yanında da bazı projelerim için görsel arşivi yapmam gerektiğinden video çekim modunun da HD'ye yakın olması.
    Teknik Özellikleri burada verilmiş:
    Fujifilm FinePix HS20 EXR teknik özellikleri
    • Tamamen yeni tasarlanmış 16 megapiksel EXR CMOS sensör
    • 30x optik zum destekli 24 - 720 mm objektif
    • 3.0 inç 460,000 piksel çözünürlüklü LCD ekran
    • Gelişmiş bulanıklık önleme teknolojisi
    • 1600% dinamik alan
    • Tam çözünürlükte saniyede 8 kare çekim hızı
    • 320 x 112 piksel çözünürlükte saniyede 320 kare hızlı çekim
    • Uzun batarya ömrü
    • 4 adet AA pil ile 350 kareye yakın çekim sayısı
    • Raw formatta fotoğraf çekimi
    • Full HD video kayıt
    • EXR Auto modu ile 27 hazır çekim modu
    • Film benzetim modları
    • Hızlı açılış modu
    • Motion Panorama 360 çekim modu
    • TTL flaş kontrolü ile harici flaş birimlerini kullanabilme
    • Lens siperliği
    • Photobook Assist fonksiyonu

Şu an için ihtiyaçlarımı karşılıyor görünüyor. Farklı bir önerisi olan ya da makina hakkında bilgisi olan var mı ? @arandur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinduw -- 23 Şubat 2012; 15:20:37 >

• @jinduw

daha iyi kalite sunan Panasonic FZ150 tavsiye ederim:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-panasonic-lumix-dmc-fz150-dijital-fotograf-makinesi-73561330/detay

Veya olmadı Sony HX100V alın derim.

Edit: ama o kadar masraf yapacağınıza Fuji S6500FD alıp ucuza FZ150 kadar kaliteli bir makineyle DSLR öncesi geçiş döneminizi ucuza halledebilirsiniz:

www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-fujifilm-finepix-s6500fd-efsane-75658091/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 23 Şubat 2012; 16:13:34 >

• Panasonic FZ150,
    Sony HX100V,
    Fuji S6500FD,
    Panasonic Lumix,
    Fujifilm Finepix Hs 20 Exr

makro, low light, HD, noise ve dslr'ye en yakın olarak ilk bakışta içlerinden hangisini seçersin?
    @arandur bir de bildiğin gibi her makinanın eksisi ve artısı da farklı ama şu an en az 1 yıl götürmesi gerektiği için makinanın, satın aldıktan sonra diğerlerinden birinde de çok fazla aklımın kalmasını istemiyorum. Bu bağlamda yardımcı olursan sevinirim. En fazla 1.300'e çıkabilirim.
    1.350 TL'ye Sony D31 - 1.250 Canon Eos 1100D ve 1.299'a Sony DSLR-A230L

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinduw -- 23 Şubat 2012; 17:31:20 >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.