Dostlar merhabalar. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum fakat genç yazarları görünce direk buraya yapıştırasım geldi. Üniversite öğrencisiyim hayatımda daha önce hiç komposizyon yazmadım. Kendimi tanıtan detaylı bir komposizyon yazmam gerekiyor. Sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var. Girişte şöyle başlayabilirsin ya da böyle bitirebilir bunlardan bahsedebilirsin gibi. Yani kısacası siz olsaydınız ne yapardınız nasıl bir giriş yapar nelerden bahsederdiniz. Sağ olun iyi forumlar
İlk paragrafa doğal olarak doğduğun yerden, seneden bahsederek başla. İlk evinizin durumundan bahsedebilirsin. Sonra biraz ailenle ilgili bilgiler ver. Onlara karşı hislerin, tavrın, sana nasıl davrandıkları ya da bir tane kısa bir anıyla bitir ilk paragrafı.
İkinci paragrafa şuan okuduğun okul, çalıştığın iş varsa bunlarla başla. lise hayatının nasıl geçtiğini kısa bir özetle anlatabilirsin. Günlük hayatında neler yaptığını, arkadaşların ve ya çevreni anlat. Ne kadar detay koyarsan o kadar iyi olur. İkinci paragrafı diğerlerinden daha uzun yaparsan daha iyi olur.
Üçüncü paragrafta da hayatının bundan sonrasında yapmak istediklerinden, hayallerinden vs. bahsederek bitir.
Seni bir gram bile tanımadığım için bu kadar yardımcı olabiliyorum malesef
not: Ne kadar doğal davranırsan o kadar hoşlarına gider. Zorundaymış gibi yazmamaya çalış. Noktalara, büyük harflere dikkat et. Kendinle konuşuyormuş gibi hallet bu işi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme