Şimdi Ara

Komsu sikayetci olmus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
6.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar 2 ay once evledik ve evimize tasindik. Apartmanda toplam 10 daire var. Bazi komsularla ayakustu muhabbetimiz Vs de oldu.

Is geregi bazen saat 1 e kadar pc karsisinda calisabiliyoruz bu sirada da dusuk seste muzik falan aciyorum, kesinlikle yuksek degil. Neyse bazen yukardan birileri vuruyo, benimde iyice kistigim oldu 2 3 kez.

Dun dizi izliyorduk, cam acikti. Asagidan muzik insan sesleri geliyodu, onemsemedim. Neyse sonrasinda kapi caldi 3 tane bekci gelmis. Beyefendi sizin Daire icin sikayet var ama sanirim yanlis olmus dediler. O sirada asagidan hala ses de geliyordu. Tahminim ust komsulardan biri sesin bizden geldigini dusundu ve polisi aradi.

Ben orta kattayim, Yan dairem bos, alt daireler tatilde. Ustunde de 4 Daire var 3 u ya da 2 si dolu. Acikcasi cok sinir oldum. Beklerdim ki ne bileyim birileri hayirli olsun Vs der falan. Hadi onu gectim sesten sikayetcisin, polis cagirmak duvara vurmak ne. Ertesi gun insanca soyle, ben tersinimi yapacagim sanki. Sabah Sabah hatirladim sinir oldum, size de yazayim dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilmiyorum hiç yaşadınız mı ama demek ki yaşamadınız, kat arası ses yalıtımı kötüyse sesi 1'e getirip açsanız bile gecenin sessizliğinde o ses yukarıya vurur. O yüzden kulaklık kullanabilirsiniz sesi kısık açmak yerine. Ben de üst kattakilerden çok muzdaribim oradan biliyorum, gece yarısı üst katta masanın üstünde titreşen telefonun sesini duyup uykudan uyandığım oldu kaç kere. Uyardım, adam da senin gibi diyor ki, ses geliyor mu gerçekten. Dedim üç gündür telefonunuz tam şu saatte çalıyor, doğru vallahi dedi, şimdi dikkat ediyorlar.
    Niye bunu bir marifetmiş gibi yazıyorsunuz ki, üstelik çıt diyebilen yok diye kendini haklıymış gibi gösteriyorsun, yüksek sesle müzik dinlemek, gürültü patırtı yapıp insanları rahatsız etmek doğru bir davranış olmadığı gibi saygısızlık görgüsüzlüktür, insanlar özgürdür ancak insalara rahatsızlık vermeyecek, saygısızlık etmeyecek kadar özgürdür.

Özellikle gece erken uyuyup sabah erken kalkıp işe giden, ekmeğini çalışarak kazanan insanlar var, bunun yanında bebeği hastası yaşlısı olan insalarda var, illa yüksek sesle müzik dinlemek isteniyorsa alternatif olarak kulaklılarda var.

Gürültü yapıp insalara rahatsız veren birilerinin sığırlığını illa yüzüne vurmaya gerek yoktur, komşularınızın size tolerans göstermesi, alttan alması onlara saygısızlık değil saygı göstermenizi gerektirir, evinde silah taşıyan, en ufak bir şeye tahammülü olmayan bir komşu da olabilirdi bu, sonuç ne olur aadamın kafası atar çeker silahını gürültü yapanı da yakar kendisini de yakar, böyle tahammülsüz insalarda var, bu yüzden iyi komşunun kıymeti bilinmeli ona göre davranılmalı.
    Oooo beyefendinin uykusu bölünüyor evde müzik dinlemeyelim telefonu titreşim moduna bile almayalım alarm kurmayalım, beğenmiyorsan git güzel ev al, fakir gibi harabede yaşa bi de triplere gir, hadi abicim gel 5 lira veryim de git marketten çikolata al, olum bi de herşeyi geçtim o naısl bi ev lan titreşim sesi diğer eve gidiyor binayı kartonla mı yapmışlar oyunca bina mı kanka orası bu fakir egosu da farklı oluyor neymişş titreşim ve alarm sesinden rahatsız oluyormuş
  • dostum kimin yaptığından eminsen kapısına vurup maskulen bir ses tonundan uklevi bir konuşma işini çözecektir.

kesinlikle git ve ayar ver asla insan gibi konuşmaya çalışma yoksa üstüne daha çok gelir. o yüzden anlayışsız kaba bir insan gibi gidip konuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A168534F8

dostum kimin yaptığından eminsen kapısına vurup maskulen bir ses tonundan uklevi bir konuşma işini çözecektir.

kesinlikle git ve ayar ver asla insan gibi konuşmaya çalışma yoksa üstüne daha çok gelir. o yüzden anlayışsız kaba bir insan gibi gidip konuş.
    Hiç tarzım değil hocam ya. Akşam görevli gelince soracağım bakalım biliyor mu. Yani rahatıszan in söyle polis çağırmak nedir. Bende o daireye asılsız ihbar yapsam, zırt pırt zabıtayı yollasam ne olacak.
  • Bilmiyorum hiç yaşadınız mı ama demek ki yaşamadınız, kat arası ses yalıtımı kötüyse sesi 1'e getirip açsanız bile gecenin sessizliğinde o ses yukarıya vurur. O yüzden kulaklık kullanabilirsiniz sesi kısık açmak yerine. Ben de üst kattakilerden çok muzdaribim oradan biliyorum, gece yarısı üst katta masanın üstünde titreşen telefonun sesini duyup uykudan uyandığım oldu kaç kere. Uyardım, adam da senin gibi diyor ki, ses geliyor mu gerçekten. Dedim üç gündür telefonunuz tam şu saatte çalıyor, doğru vallahi dedi, şimdi dikkat ediyorlar.

• Gürültü hakkında şu an uygulanan sistemi soyliyim.
    Kişinin ruhi ve bedeni sağlığına etki eden gürültü suç olarak kabul ediliyor. Fakat kişiye rahatsızlık veren gürültü kabahatlerde düzenlendiği için idari para cezası veriliyor.
    Belki bir yerde faydalı olabilir bu bilgi birilerine dikkatli olmak lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yuzden varoş apartmanlar da kalınmamalı ..

• Kesin Ankara.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yer Ankara ümitköy. Daha 2 ay oldu taşınalı, nasıl gidecek bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

Yer Ankara ümitköy. Daha 2 ay oldu taşınalı, nasıl gidecek bilmiyorum.
    Malesef Ankara'nın insan kalitesi inanılmaz kötü. Kavga etmek çözüm değil. Yüzyüze bakıyorsun sonuçta. Sesi kısabildiğin kadar kısıp eğer ses senden gelmiyorsa bunu komşuna belirtmen lazım.

• Benim tepemde gece 12 den sonra bile cocuklar tepiniyor kac kere uyardim bir sure devam ediyor sonra yine gurultu. Kendi evimde iskence ama bir kere bile polisi aramadim.

Bahceli tek katli evlerin gozunu seveyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ironimperor

Benim tepemde gece 12 den sonra bile cocuklar tepiniyor kac kere uyardim bir sure devam ediyor sonra yine gurultu. Kendi evimde iskence ama bir kere bile polisi aramadim.

Bahceli tek katli evlerin gozunu seveyim.
    Benim asıl tuhafıma giden, ya yeni evli çift gelmiş taşınmış apartmana bir allahın kulu tanışmak için kapıyı çalmaz mı? Onu geçtim adam polise şikayet ediyor.
  • Kurban olayim bizim apartmana 😂 Sesi kafama gore aciyorum Logitech Z5500 pc ile, TV de de LG LAS950M var , yikiyorum yeri geldiginde ortaligi çıt diyebilen yok 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Prestor kullanıcısına yanıt
    Evet bizde yeni evli olarak tasinmisdik. Aile apartmani burasi. Hayirlisi olsun bekleme ben en iyi komsu zararsiz komsu diyecek insanlar gordum burada ev alma komsu al diye bosuna dememisler.

• Son ses ve hardrock metal ikilisiyle aslında yaptığınızın yanlış olmadığını gösterebilirsiniz😄

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bazı insanlarda saplantı vardır. En ufak sese kulak kabartırlar.
    Mutfak salon aynı yerde dairede oturuyorum. Sonuçta insanın her zaman mutfakta işi oluyor. Gece su içiyorsun. Salonda vakit geçiriyorsun.
    Öyle ses falan da açık değil. Normal insanın yaptığı hareketler.
    Yeni taşındığımda alt kattan tepkiler oluyordu. Duvara falan vuruyorlardı. Eee olur ya. Rahatsız olmuşlardır diye daha dikkatli olmaya çalışıyordum.
    Ancak anladığım kadarıyla birileri alt katta salonda yatıyordu. Ben gürültü yapmadığım, sessiz kaldığım halde ufak tefek şeylerden rahatsız olup duvara vuruyordu.
    Bir gün dayanamadım artık, bana ne sen salonda yatıyorsan, ben de seninle zıbaracak mıyım deyip, yeter lan diye bağırdım, salonun ortasında zıpladım bir süre.
    Ne mi oldu?
    Ondan sonra bir daha duvara vuran olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 4 Ağustos 2019; 12:32:14 >
  • Kulaklık kullan 2 kere üst komşuyu şikayet ettim. 6 yıldır aynı evde oturuyorum. Artık sabrım kalmadı 6 yıldır sabret buraya kadar, hiç şikayet etmemiştim ama geçen 2 ay önce şikayet ettim artık fazla olmaya başladılar. Kaç kere uyardım bu 6 yıl da ama maalesef insan olmadıkları için dikkate almadılar her gün halı silkeleme gecenin bir yarısı tak tuk ses yapmaları şikayet etmeye yöneltti. Belediye bir kere ses yüzünden bir kere de halı silkelemeden dolayı şikayet ettim ikisinde de uyarıda bulundular 3. Şikayetim de ceza keseceklerini söylediler. Şimdi durdular demek ki, şikayet etmek gerekiyormuş kimse kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. 5+1 ses sistemim var amfili ama açmıyorum aldım kablosuz kulaklık onu kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 4 Ağustos 2019; 19:47:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Bilmiyorum hiç yaşadınız mı ama demek ki yaşamadınız, kat arası ses yalıtımı kötüyse sesi 1'e getirip açsanız bile gecenin sessizliğinde o ses yukarıya vurur. O yüzden kulaklık kullanabilirsiniz sesi kısık açmak yerine. Ben de üst kattakilerden çok muzdaribim oradan biliyorum, gece yarısı üst katta masanın üstünde titreşen telefonun sesini duyup uykudan uyandığım oldu kaç kere. Uyardım, adam da senin gibi diyor ki, ses geliyor mu gerçekten. Dedim üç gündür telefonunuz tam şu saatte çalıyor, doğru vallahi dedi, şimdi dikkat ediyorlar.
    O da çok saçma bir şey. Telefonun titreme sesi bile size geliyorsa suçlu komşunuz değil. Yalıtımınızın iyi olmaması sizin sorununuz. Uyurken kulak tıkacı kullanmak iyi bir çözüm olacaktır. Çünkü o ses geliyorsa daha niceleri de gelir çok farklı kaynaklardan.

Biri telefonun titreşim sesi bana geliyor rahatsız oluyorum dese dalga geçiyor zannederim. Ki beni de ilgilendirmez şahsen kaynaktan çıkan ses seviyesi belli bir limitin üstünde olmadığı sürece hiçbir şey söyleme hakları yok. Çünkü gürültü değil, gereksiz değil, yüksek değil. Rahatsız olmanızın sebebi benim yaptığım bir hata değildir. Ben keyfimce müzik dinleyemeyeceksem, televizyon izleyemeyeceksem sınırlar dahilinde bile ne anlamı kalır? Benim yaşamam sizi rahatsız ediyor diye şikayet edin isterseniz?

Yapılması gereken çok net bir şey var. Vereceksin tam desibeli, polis geldiğinde ses seviyesi bu seviyeden düşükse polisi çağırana yazacaksın cezayı. Bak bakalım kimse rahatsız oluyor mu...

Sorun insanlarda değil, yasaların çok bulanık olmasında.

• Bu müzik falan açanları nereye şikayet ediyorsunuz? Adam 40-50 dk açıyor müziği önceden uyarmamıza rağmen. Şimdi polis çağırsak polis gelene kadar müziği kapatırsa ne olacak video mı alacağız?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.