< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bilmiyorum hiç yaşadınız mı ama demek ki yaşamadınız, kat arası ses yalıtımı kötüyse sesi 1'e getirip açsanız bile gecenin sessizliğinde o ses yukarıya vurur. O yüzden kulaklık kullanabilirsiniz sesi kısık açmak yerine. Ben de üst kattakilerden çok muzdaribim oradan biliyorum, gece yarısı üst katta masanın üstünde titreşen telefonun sesini duyup uykudan uyandığım oldu kaç kere. Uyardım, adam da senin gibi diyor ki, ses geliyor mu gerçekten. Dedim üç gündür telefonunuz tam şu saatte çalıyor, doğru vallahi dedi, şimdi dikkat ediyorlar.
|
Niye bunu bir marifetmiş gibi yazıyorsunuz ki, üstelik çıt diyebilen yok diye kendini haklıymış gibi gösteriyorsun, yüksek sesle müzik dinlemek, gürültü patırtı yapıp insanları rahatsız etmek doğru bir davranış olmadığı gibi saygısızlık görgüsüzlüktür, insanlar özgürdür ancak insalara rahatsızlık vermeyecek, saygısızlık etmeyecek kadar özgürdür.
Özellikle gece erken uyuyup sabah erken kalkıp işe giden, ekmeğini çalışarak kazanan insanlar var, bunun yanında bebeği hastası yaşlısı olan insalarda var, illa yüksek sesle müzik dinlemek isteniyorsa alternatif olarak kulaklılarda var. Gürültü yapıp insalara rahatsız veren birilerinin sığırlığını illa yüzüne vurmaya gerek yoktur, komşularınızın size tolerans göstermesi, alttan alması onlara saygısızlık değil saygı göstermenizi gerektirir, evinde silah taşıyan, en ufak bir şeye tahammülü olmayan bir komşu da olabilirdi bu, sonuç ne olur aadamın kafası atar çeker silahını gürültü yapanı da yakar kendisini de yakar, böyle tahammülsüz insalarda var, bu yüzden iyi komşunun kıymeti bilinmeli ona göre davranılmalı. |
Bu yuzden varoş apartmanlar da kalınmamalı ..
|
Oooo beyefendinin uykusu bölünüyor evde müzik dinlemeyelim telefonu titreşim moduna bile almayalım alarm kurmayalım, beğenmiyorsan git güzel ev al, fakir gibi harabede yaşa bi de triplere gir, hadi abicim gel 5 lira veryim de git marketten çikolata al, olum bi de herşeyi geçtim o naısl bi ev lan titreşim sesi diğer eve gidiyor binayı kartonla mı yapmışlar oyunca bina mı kanka orası bu fakir egosu da farklı oluyor neymişş titreşim ve alarm sesinden rahatsız oluyormuş
|
Ben gece tepemde yürüyen komşunun sesini bile duyuyorum
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 4 Ağustos 2019; 12:32:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 4 Ağustos 2019; 19:47:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |