Şimdi Ara

Komşudan gelen internet kablosuyla kablosuz modem kullanmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
27.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde interneti komşudan kullanıyorum; yani bi bilgisayarcı komşudan bnim bilgisayara kablo çekti. Ama evde bi masaüstü pc bi de laptop var; bunun içinde bi dağıtıcı koydu 2 sindede interneti kullanabiliyorum ama fazla kablo olduğu için dün gidip pikatel airmax 101 kablosuz modem aldım. Modeme komşudan gelen kabloyu taktım; laptopta wifi arattırınca pikatel airmax 101 buluyo bağlanıyo ama sınırlı erişim diyor? Hiç bi işlem yapamıyorum; modemin yanında bi kurulum cd si vs vermediler. Bu şekilde komşudan gelen kabloyla kablosuz modem kullanabilir miyim? NAsıl yaparım bunu. Bi kaç kişiye sordum accses point diye bişey kullanman lazım dediler ama accses point ne onuda bilmiyorum. Lütfen anlaşılabilecek bi şekilde yardımcı olunuz ..??

• modem almanıza gerek yoktu..access point alsanız yeterdi.....
    ürününüzü modemi iade edin..onun yerine ap alın...

yada

http://www.wifi-sistem.com/modem-router-accesspoint/1267-airties-rt-205-modemi-access-point-olarak-kullanma.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 15 Şubat 2012; 17:26:14 >
  • aldık bi kere ama dediğiniz gibi tarayıcıda link kısmına 192.168.1.1 yazınca tamam bi sayfa açılıyor ama işlem yapabilmeniz için önce modemi şifrelemeniz lazım diyor; devam a basınca ne girersem gireyim kabul etmiyor fotoğraftaki gibi ??

• ürün amacına uygun diil keşke almadan sorsaydın. Bu işi 38 liralık bir wifi router ile gayet kolay yapardın. Şuan yapman gereken aldığın modemden dhcp server fonksiyonunu kapatmak.
  • Modem Sayfası : 192.168.1.1

1.Şeçenek
    kullanıcı adı: admin
    şifre: ttnet

2.Şeçenek
    kullanıcı adı: admin
    şifre: password
  • dhcp kapatılıp modem köprü/bridge moduna alınmalı.
  • tamamdır hallettim masaüstü pc mde internet var ancak laptop pc nin yanından ayrılınca bi kaç dk içinde bağlantı kopuyor ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

modem almanıza gerek yoktu..access point alsanız yeterdi.....

yada

http://www.wifi-sistem.com/modem-router-accesspoint/1267-airties-rt-205-modemi-access-point-olarak-kullanma.html

hocam biraz hort olacak ama yardımcı olursan sevinirim. AP cihazı aldıgımda, komşudan gelen ethernet kablosunu taktıktan sonra ethernet kablosunu benim pc ye taktık diyelim, artık evimde wifi olarak modem kullanabilirmiyormuyum ? (yalnız komsudaki modeme hicbir müdahalede bulunamam, telefon kullanıcı adı ve şifresi gereklimi benim ap cihazına ?)

• quote:

Orijinalden alıntı: sersai

quote:

yada

hocam biraz hort olacak ama yardımcı olursan sevinirim. AP cihazı aldıgımda, komşudan gelen ethernet kablosunu taktıktan sonra ethernet kablosunu benim pc ye taktık diyelim, artık evimde wifi olarak modem kullanabilirmiyormuyum ? (yalnız komsudaki modeme hicbir müdahalede bulunamam, telefon kullanıcı adı ve şifresi gereklimi benim ap cihazına ?)

etherneti ap ye taktıgın an kablosuz olarak internet yayını yapmış olursun.
    komşunun telefon numarası ve şifresiyle işin yok.
    ap arayüzüne girip ağ adını ve şifreni belirlersin tamamdır.
    belirlemesende olur.şifresiz olur ama

• quote:

quote:

yada

linkdeki cihazı al.
    evine gelen ethernet kablosunu bu cihaza gir.
    bu cihaz sana hem sana özel bir modem varmış gibi yani senin belirlediğin ağ ismi ve şifre ile
    kablosuz yayın yapar hemde üzerindeki 4 port çıkıştan kablo çıkışı verir.
    komşundaki modemede herhangi bir müdehale yapmadan.
    bu iş için access point pek önermem ap ler genelde tek portludur ve daha pahalıdır.
    bu cihaz hem çok uygun fiyatlı hemde harika işler yapıyor.
    kolay gelsin.

http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WR740N

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

quote:

yada

linkdeki cihazı al.
    evine gelen ethernet kablosunu bu cihaza gir.
    bu cihaz sana hem sana özel bir modem varmış gibi yani senin belirlediğin ağ ismi ve şifre ile
    kablosuz yayın yapar hemde üzerindeki 4 port çıkıştan kablo çıkışı verir.
    komşundaki modemede herhangi bir müdehale yapmadan.
    bu iş için access point pek önermem ap ler genelde tek portludur ve daha pahalıdır.
    bu cihaz hem çok uygun fiyatlı hemde harika işler yapıyor.
    kolay gelsin.

http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WR740N

bügün satın aldım kargoya verildi yarın deneyip sonucu söylerim teşekkürler.

• rica ederim. Bekliyoruz sonucu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

rica ederim. Bekliyoruz sonucu.

hocam çok çok teşekkür ediyorum, direk taktım çalıştı. bunu arkadaşıma hediye edicemde ayarlarını girmek için ipyi yazıyorum ama giremiyorum ilk takılı airties modemime girebiliyorum.192.168.2.1 airties giriyorum ama 192.168.1.1 giremiyorum (tp-link)
  • pc ni routerin sarı portlarından birisine ethernetle bağla. Komut satırında ipconfig yaz orda karşına çıkan default gateway yada varsayılan ağ geçidi bilgisi router in ip lan ip adresidir. Bu adres ile dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

pc ni routerin sarı portlarından birisine ethernetle bağla. Komut satırında ipconfig yaz orda karşına çıkan default gateway yada varsayılan ağ geçidi bilgisi router in ip lan ip adresidir. Bu adres ile dene.

çok teşekkürler sizin ilgi alanınız direk bu işler heralde. son olarakta şunu sorucam, şuan hiçbir ayarını deiştirmiycem sadece wifi şifresi koyup isimini falan deiştircem, bunu arkadaşıma götürdügümde herhangi bir ayar yapmasına gerek kalmaz dimi, hani benim modemi tanıdıgı için sorun olmasın sonra dedim.
  • ap almak daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: corpation0001

ap almak daha mantıklı

ben işimi halletmişim ne ap si
  • rica ederim.
    benimki biraz abartılmış bir hobi.
    cihazın wan ip adresi dinamic yani takılan modemden cihaz ip adresini otomatik alıyor.
    bu yüzden herhangi bir ayara gerek yok. düşündüğün gibi kablosuz ağ ismini ve şifreni felan ayarla.
    birde qss kapat (wps diyede geçebilir)

sadece dikkat edeceği cihazı açmadan önce mavi yani wan portundan
    modemi bağlasın cihazı daha sonra açsın. cihaz açılırken gerekli ip yapılandırmasını otomatik yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: corpation0001

ap almak daha mantıklı

bu paraya aynı işi yapan bir ap bul onu alalım.

artı şunu unutma bu cihaz bir routerdir yani bir access point e göre daha gelişmiş özellikleri
    standart olarak içerir. örn. kullanıcı hız sınırlama, kullanıcı site yasaklama v.s. v.s.

artı şuda var bu cihazı router olduğu için uydunette kullanabilirsin. peki ap yi nasıl kullanacaksın.
  • quote:

rica ederim.
    benimki biraz abartılmış bir hobi.
    cihazın wan ip adresi dinamic yani takılan modemden cihaz ip adresini otomatik alıyor.
    bu yüzden herhangi bir ayara gerek yok. düşündüğün gibi kablosuz ağ ismini ve şifreni felan ayarla.
    birde qss kapat (wps diyede geçebilir)

sadece dikkat edeceği cihazı açmadan önce mavi yani wan portundan
    modemi bağlasın cihazı daha sonra açsın. cihaz açılırken gerekli ip yapılandırmasını otomatik yapar.

kız arkadaşıma aldım hocam gecen sohbet ediyordukta, telefonumun wifi sini kullanamıyorum diye, bende tahmin ettim böyle birşey oldugunu, tekrardan çok saolasın. iyi geceler iyi forumlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.