Şarjı olduğu halde prizde oynamış ve harddisk yanmış .. Nasıl bişeydir açarsanız sevinirim hocalarım ..
Anlatımınız biraz karışık yapmışsınız,bataryanın şarjı olduğu halde prizde oyun oynamış ve hdd yanmış diyorsunuz galiba doğru mu?Ani elektrik akımı gelmişse hdd yanabilir yada hdd herhangi sistemdeki bir hatadan da yanabilir.Hem prizde demişsiniz hemde pilden yandığını söylemişsiniz biraz daha anlaşılır anlatabilirmisiniz.
Bak şmdi leptobun şarjı dolu tamamen. O halde prize takılı şarj adaptörü ile bilgisayar oynmaya devam ediyor ve bilgisayar birden kapanıyor ve bidaha açılmıyor . Harddisk yanmış dedi . Bende neden yanar diye soruyorum sayın hocam
hocamşarjde oynamak a normal değil aksama bozulursa yanar
Hocam benim bilgisayarım casper ve 10 dakika dayanmıyor sarj benmkide yanarmı ?
Hdd'nin yandığına nasıl kanaat getirdi açıp baktı mı yoksa dışardan gözlemleyerek mi söyledi? Bu makine kendini kitlemiş olabilir pili ve fişi çıkarıp 10dk beklesin anakartta statik elektrik oluşmuş olabilir daha sonra önce pille çalışrımayı denesin sonra fişide taksın,normalde oyunu fişe takılı oynayacaksınız zaten performans göstermesi açısından bunun bataryanın tam dolmasıyla ve ya fişin takılmasıyla alakalı değil ani güç gelip sistemede zarar vermiş olabilir
Voltaj yüklenmesinden olmuştur pilin dolmasıyla alakalı değil şimdiki sistemlerde pil tam dolduğunda gücü keserek fiştenm beslenmeye başlar dolayısıyla fişten yüksek voltaj gelmesi sisteme zarar verebilir aynı durum bir elektrik kesintisi durumunda olsa batarya devreye girip sistemi korurdu yinede batarya üzerinde fişe takılı kullnmak gerekiyor.Hdd yanı sıra anakartta da sorun oluşmuş olabilir bana kalırsa adaptöründe voltaj değerini ölçtürsün sıkıntılı olabilir bu adaptör arızasından da oluşmuş olabilir voltajı düzenli göndermemiş olabilir.
Bilgisayarı çöpe attı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme