Şimdi Ara

KONSOL USSU YAYIN HAYATINA VEDA ETTI .ŞOK HABER ! :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
6.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YOO OLAMAZZ HAYIRRRRRRRR HAYIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sisyphus

Madem maddi açıdan sıkıntı yaşıyorlar; Youtube'da bir channel açsalar da günlük haberleri, incelemeleri, hayatımız oyun vb. programları çektikçe oraya atsalar daha iyi olmaz mı?

Site olayı zaten gereksizdi. Foruma katılım düşüktü, haberler de çok az güncelleniyordu. Bu ortamda host için tonla para vermek pek mantıklı iş değil.

Bana kalırsa eski isteklerini kaybettiler ya da farklı projeleri var, ondan ötürü bu kararı aldılar. Ne diyelim herkes için hayırlısı olsun.

Adamların gözleri doldu istek kaybetme olayı olsa tınlamazlardı bile.
  • heleki onur abi noldu öyle ben ağlicaktım konuşamadı adam
  • Görünce inanamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten çok üzüldüm.Umarım kaldıkları yerden devam ederler.Boşlukları doldurulamaz
  • Üzüldüm. İncelemelerini ve haberlerini takip ettiğim tek siteydi. Umarım tekrardan bu işlere dönersiniz.
  • Cok kötü oldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli sitelerden birini kaybettik. Yolunuz açık olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaty

Canlar,

Elimizden geldiği kadarıyla sizlere oyun oynarken neler hissettiğimizi anlatmaya çalıştık, kısmen başarılı olduk. En büyük sevinç sizler gibi harika izleyicilerle bütünleşmemizdi, hepinize vermiş olduğunuz destekten, samimi yorumlardan dolayı çok teşekkür ederiz.

Lütfen bitirmeyin şu güzelim programı . Ya da başka bir formatla yeniden gelin .

Sizin gibi samimi oyun dostlarına ihtiyacımız var .
  • Konsolussunu ilk gunden beri takip ediyordum ve programlarina ilk gunki gibi ozen gosteriyorlardi.Inanamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sert oldu 2 yıldır alışkanlık gibiydi hergün video haberi izlemek falan umarım baska sitelerle baska yollarla bize ulasabilirler.
  • Çok güzel incelemeleri vardı,ama başta hata yaptılar o kadar kişi giriyor siteye git reklam ver birşey yap.Bakım Merlinin Kazanı ve Bölüm Sonu Canavarına.He birde bu Merlinin Kazanı ve Bölüm Sonu Canavarı oyun almıyor onlara promo disc geliyor bedavaya.Keşke gitmeseydi konsolüssü :(
  • Ulan bu konuyu gördüm gene dertlendim şimdi gece gece.. Ps3'e bile küstüm, herşeyden habersiz duruyo orda garibim
  • Türkiye'de oyun dünyası denince benim için (ve eminim birçok kişi için) akla murat abi ve onur abi ve bsc gelir. BSC'de güncel haberlere bakarken KU'de de incelemeleri ve günlük haberleri izlerdim. Ama herşeyin bir sonu varmış. Biraz da iyi yönünden bakmak lazım. Erdinç abi gitti ama şuan riot games'de türkiyeyi temsil ediyor. Ayrıca bsc ile tamamen bağları koparmadı ve en önemlisi mutlu. Bir oyun geliştirebilmek gibi bir amacı var ve hergün o amaca gittikçe daha da yaklaşıyor. Murat abi ve onur abi için denicek bişey yok çünkü eminim geri dönecekler. Sitelerine, twitter'a, facebook'a heryere mesaj yağıyor. Mutlaka biri görüp destek vericektir. Onun dışında BSC zaten aldı başını gidiyor. Tek jeton türkiyenin ilk ve tek oyun radyo programını yapıyor ve trt'de de aynı şekilde tek oyun programını yapıyor. En ama en önemlisi de şu forumda yıllardır insanlarla oyun dünyası hakkında konuşuyoruz. 2006'da pokemonlardan konuşuyoduk şimdi ac, uncharted, mass effect konuşuyoruz. Bazen düşünüyorum da iyiki bir oyuncuyum. Oyun dünyasının türkiyedeki popülerliğinin artışını gözlemlemek herkese denk gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snaxyz -- 5 Haziran 2012; 0:48:09 >

• Bu buruk bir son oldu. Sizi özleyeceğiz.
  • Her güzel şeyin bir sonu mu olmak zorunda
    Çok alışmıştık size be abi Allah yolunuyu açık etsin bi daha yollarımızı kesiştirmeyi nasip etsin
  • quote:

Bir açıklama

Dün sabah saat 9.30 gibi siteye yüklediğimiz Son Temas: Veda’dan beri çok duygusal anlar yaşadık. Hem bizler hem de sizler. Bizim için bu süreç çok zorlu geçiyor. Siteden, facebook’tan, twitter’dan, özel mesajdan, maildan yazdıklarınızı gördükçe kimi zaman üzüntümüz artıyor, kimi zaman gülüyoruz mutlu oluyoruz. Hepsinden önemlisi hep beraber çok güzel bir iş başarmış olmanın gururunu duyuyoruz.

Gün boyu (ve gece de) çeşitli fikirler ortaya atıldı. Öneriler oldu. Biz yazmış olduğunuz her mesajı okuduk, hiç biri gözden kaçmadı buna inanabilirsiniz. Ve bu nedenle de bize yönelttiğiniz soruların ve çözüm önerilerinin bir cevabı hak ettiğini düşündük.

Vedamızı ettik, bu yazının amacı sizin yazdıklarınıza bir cevap vermek.

Öncelikle, siteyi kapatmamızın nedeninin sunucu masrafları olduğu düşünülmüş. Evet sunucu masrafı pek çok diğer siteden daha fazla, bu doğru. Ama karşılayamayacağımız bir miktar da değil. Bu düşüncenin nedeni, bizim, eğer eski programlar çok aşırı çekilir de, kotamız dolursa videolara erişimi durdurmak zorunda kalabiliriz açıklamasını yapmamız olabilir. Fakat bu şimdiki süreç ile ilgili bir durum, siteyi kapatma kararı almamız ile bir ilişkisi yok. Bu nedenle programları herhangi bir video paylaşım sitesine yüklemek bizim dertlerimizi azaltacak bir durum değil, hatta inanın hiçbir etkisi yok.

Gün boyu pek çok arkadaşımız, parasal olarak ellerinden gelen bütün yardımı yapacaklarını söylediler. Ve bunu yapacaklarından da azıcık bir kuşku duymadık. Biliyoruz ki, eğer bugün hadi o zaman herkes gönlünden kopanı versin desek bir çok kişi gerçekten elini cebine atacak ve bu bizim için düşündüğünüzden çok daha öte bir anlam içeriyor. Samimi olduğunuzu biliyoruz.

Taşıma su ile değirmen dönmez arkadaşlar. Belki çeyrek tur döner, belki bir tur bile döner ama o kadar. Programda aslında neyi yapamadığımızı söyledik. Ticari anlamda bir düzene oturtamadık dedik. Bunun anlamı şuydu: benim hayatımı devam ettirecek, ailemin ihtiyaçlarını giderecek bir gelir, Onur’un en azından çabalarının karşılığı olan bir ek gelir ve belki bu ikisinden de önemlisi sitenin daha ileri gidebilmesi için, bizim bir stüdyoya geçmemiz için, yeni editörler almamız için, yeni ekipmanlar almamız, kalitemizi devamlı arttırmamız için gerekli olan bir getirinin elde edilememiş olması. Evet bağış yöntemi ile sizden para isteyebiliriz, evet bu bizim 2 ay daha devam etmemizi sağlayabilir. Ama daha ileri nasıl gideriz? Sizler çoğunuz, hayatınızın baharındasınız, öğrencisiniz, belki üniversitede okuyorsunuz, veya üniversiteden yeni mezunsunuz, önünüzde uzun yıllar var, riske girebilirsiniz. Bu nedenle anlamak zor olabilir, ama yaşı daha büyük olanlar mutlaka bizi anlayacaktır.

Diğer bir yöntem olarak ise paralı içerik, abonelik sistemi önerisi yapıldı. Arkadaşlar, paylaşım çağındayız, içeriklerin paylaşılmasının şart olduğu bir çağdayız, içeriklerin bir abonelik sistemi arkasına konulması internet mecrasında hiçbir zaman bir gelir modeli olamadı, bu çağda olması da mümkün değil. Bunu yıllar önce Gamespot denedi, IGN denedi, onlar bile başaramadı. İnternet gibi şeffaf, açık bir dünyada zaten isteseniz bile bir içeriği abonelik duvarının arkasına koyamazsınız. Hele ki video gibi paylaşılması yazıdan bile kolay olan bir içerik için. Diğer taraftan tıklama üzerinden para kazandıran reklam modelleri de dahil olmak üzere diğer alternatifleri de denediğimizi söylemek isteriz.

Bizim için tek bir çıkış yolu var. Buradaki potansiyeli gören, ben burayı ticari bir başarıya dönüştürebilirim diyecek bir yatırımcı. Yatırımcılar ise “içerik” dediğinizde arkalarına bakmadan koşarak uzaklaşıyorlar. Dünyanın mottosu “Content is the king” biz de ise “content is the sh.t”. Fakat bunun için yatırımcıları suçlamamak lazım. Dünyanın en hızlı gelişen internet sektörlerinden birine sahip olan Türkiye’de içerik listenin en altında. Bunun nedenleri farklı farklı. O konuya girersek çıkamayız.

Kısacası durum budur dostlar. Son bir şey daha söylemek istiyoruz. Pek çoğunuz vedanın ani olmasından dolayı bizlere kırgın. Hak veriyoruz, ama lütfen siz de bizlere hak verin. Biz her zaman sizlerle samimi olduk, ne düşünüyorsak söyledik, bu nedenle zaman zaman bazıları ile papaz olduk, ama düşündüklerimizi söylemeye devam ettik. O nedenle şimdi de samimi olduğumuza inanın. Ne Onur’un ne Şener’in ne de benim aklıma “biz gidiyoruz haaaa” demek gelmedi. Çünkü bize göre giden adam gider, biz gidiyoruz demek “nolur gitmememiz için bizi ikna edin” demek. Bu nedenle aramızda bir kere bile acaba önceden çıtlatsak mı diye bir düşünce geçmedi. Belki burnunun dikine giden lanet heriflerin tekiyiz. Ama bize bu doğru geldi.

Bu uzun yazının başına dönelim. Dünden beri çok duygusal anlar yaşıyoruz, ve inanın Türkiye’deki pek çok oluşumun gıpta ile baktığı bir topluluk var burada. Bundan ayrılmak en çok bizi yaralıyor. Her birinize baktığımızda, gecelere kadar yaptığımız çekimler, verdiğimiz emekler, çekimler esnasında yaşadığımız komik veya sinir bozucu anlar ve yediğimiz yüzlerce pizza geliyor. Dün de dediğim gibi Konsol Üssü bizim işimiz değildi, bizi tanımlayan bir şeydi, içimizde bir parça idi. Fakat eğer bir dişli artık dönmüyorsa, onu kanırtarak çalışmaya zorlamak, alınacak en kötü karar olmalı.

Hepinizi seviyoruz. Günler yıllar uzun. Bizler buradayız hala nefes alıyoruz, kim bilir ne olur, ne biter?

Unutmayın Ka bir tekerlektir.

Murat, Onur, Şener

• bsc, konsolüssü, merlinin kazani ve eski trgamer bu işin lokomotifleridir

kapansın veya kapanmasın insanların bir çoğu güzel yanlarını hatırlayacaklardır

tıpkı eski oyunlar gibi.
  • burası türkiye. burda ya evlilik programı, gelin kaynana programları yaptırıcan ya da futbol. 2012 avrupa spor başkenti olduğu sene dünyanın en prestijli sporu formula 1 i kaybetmeyi başarmış bi ülkenin oyun inceleme sitesini kaybetmesi çok normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 5 Haziran 2012; 17:46:29 >
  • double post oldu silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 5 Haziran 2012; 17:45:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.