Şimdi Ara

Konsollardaki GERÇEKÇİ FPS OYUNU EKSİKLİĞİ üzerine..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • (İlk iki paragraf Battlefield 4 oyunu üzerine kısa bir inceleme içermektedir.)

Oyunun ilk zamanlarında tecrübeli adamlardan,haritaları ve oyunun mekaniklerini bilmemenin etkisiyle(senaryo modunu atlayınca tabi...)bolca çektiysem de yaklaşık 5 saatlik bir oynayışın ardından oyuna tam anlamıyla adapte olup bayağı keyif almaya başladım. Ayrıca gariptir ama battlefield'ı battlefield yapan conquest modu olduğu halde beni en çok 64 kişilik rush modu sarıyor. Conquestte haritalar çok geniş,araçlar fazlasıyla bol,bir organizelik yok..Çok kopuk geliyor yani oynarken;öte yandan rush modunda takım halinde belli noktalara saldırma ve bu noktaları savunma bayağı sarıyor..Araçlar da olması gerektiği gibi kısıtlı ve çok dikkatli kullanılmasından mütevellit piyadeye kök söktürmüyor..

720p televizyonda oynadığımdan grafik anlamında bir beklentim olmadıysa da;seslere hayran kalmamak elde değil..Battlefield serisinin en sevdiğim yanıdır zaten sesler inanılmaz şekilde havaya sokma etkisi var çünkü(en azından beni).Mesela dibine mermiler düşmeye başlayınca peşpeşe çıkan kamçı seslerinin yarattığı etki gerçekten çok hoş(yazının devamında yazacağım üzere yeterli gelmiyorsa da..)

Ama..lanet olsun ki bilgisayarda oynadığım bir fps oyunundan sonra fps zevkim öyle bir değişime uğradı ki BF4 bile bana o keyfin yarısını dahi veremiyor..Oyunu bilenleriniz vardır mutlaka:Red Orcherstra 2:Heroes of Stalingrad..
    Oynayanlar bilir çok farklı bir havası vardır(maalesef ki konsollarda yer almıyor bu oyun).

Size de soruyorum artık yetmedi mi yani şu kafası kesik tavuk gibi koştura koştura ne olduğunu anlamadan skor kasmaya ve oldu bittiye dayalı fps anlayışı?Artık biraz da gerçekçilik üzerine yönelinmeli diyorum..Örnek olarak youtube'daki War Clashes tarzı kanallarda yayınlanan gopro çekimli görüntüler başlı başına güzel bir örnek temsil ediyor.Artık fps oyunlarda kafayı siperden çıkarmak oyuncuya 5 kere düşündürmeli,icabında adamın olduğunu düşündüğün yere adamı görmek gerekmeksizin kör atış yapılmalı,mevzilenmiş adamın üstüne depar atarak,el bombası fırlatarak rambo gibi koşmak g.t istemeli(ya da oyunun içeriğine göre bahsettiğim bu eylem intihar saldırısı olmalı).. Çatışmalar bölgesel olarak icabında dakikalarca sürmeli..Roundlar yine icabında 2-3 saat sürebilmeli(yok artık demeyin şimdi,10 el atacağına 1 el at;ama tam anlamıyla bir savaş deneyimi yaşa)..Ve en önemlisi,ki gerçekçiliği de şekillendiren bu olacak zaten,vurulunan silah tabanca olmadıktan sonra tek mermiye ölünmeli;ancak kol bacak vs.yerlerden vurulunca kurtulunmalı ki onda da kısa bir süreliğine sakat kalınmalı(saldırı tüfeği mermisi yiyorsun anasını satayım bir zahmet hızın kesilsin değil miÇok daha keyifli olmaz mı sizce de?

Ve bu çok zorda değil..Battlefield sesler konusunda bu derece aşmışken oyun tarzını bahsettiğim yönde değiştirirse,halihazırdaki mevcut kalitesiyle,esas oyuncu kitlesinin oyundan aldığı zevk 2 kat artacak..Arcade'ci tipler de CoD'a gitsinler bir zahmet..

Benim en azından oyun yapımcılarından bu yönde bir beklentim var fps konusunda..Bugün millet FİFA gibi bir futbol oyununda bile gerçeklik beklerken,fps kitlesinden böyle bir beklentinin olmaması ve gerçekçiliğe dayalı fpslerin destek görmemesi hayret verici gerçekten..Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pobjeda -- 27 Ağustos 2016; 14:51:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hardcore oyna.
  • Konsolda Arma tarzı bir oyunun olmasını ben de isterdim.

• Gerçekçilik eğlenceli midir? Oyunlar konsol sektörü üzerinden yürüyor. Konsol oyuncuları da çoğunluğu oto aim, aim assist gibi yardımlarla oynamayı tercih ediyor. Özellikle TPS de. Bu kitlenin askeri simülasyon istemesi beklemeyin.

Oynanış mekaniği olarak gerçekçilik vr gözlükleri sayesinde belki önem kazanır. Hatta ordularda bile eğitim amaçlı kullanılabilir. O zaman istediğiniz oyunlar yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gultekinlive -- 27 Ağustos 2016; 17:19:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rainbow six gayet tatmin edici.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gultekinlive kullanıcısına yanıt
    Bir de 2 yılda 1 ekran kartı yenilemek istemeyip de bundan kaynaklı olarak konsol oyunculuğunu tercih eden arkadaşlar var onu nasıl yapacağız?

Gerçekçiliğin eğlenceliliğine gelirsek de bu görecelidir;ama bahsettiğim simülasyon tarzındaki oyunların: tatsız,anlamsız,tekedüze arcade fpslere güzel bir alternatif olacağı;en azından denenmesi gerektiği de su görünmez bir gerçek..

Konsol oyuncuları gerçeklik sevmez demeyi birden fazla örnekle çürütebiliriz:en basitinden Gran Turismo serisinin seri ilerledikçe arcade'den simülasyona kayışını incelemek yeterli sanırım..Demek ki simülasyon da bir istek olabiliyor?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pobjeda -- 27 Ağustos 2016; 17:25:50 >
  • Celeste kullanıcısına yanıt
    Hocam daha çok cephe,açık alan tarzı için konuşuyorum..Rainbow six siege konusu ve işleyişi gereği hem kalabalık oyunlara imkan sunmuyor;hem de kapalı dar alanlarda geçiyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Klasik olucak ama böyle gelmiş böyle gider bu seriye alışanlar bu kadar köklü bir değişime adapte olamaz bence ama fikir güzel bende çok sevmiyorum bu şekilde kargaşayı. Locker da milet kapının dibinden saydırıyor bazen geçip gidiyorum bizimkilerin yanından karşıda düşman bile olmuyor = )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekçilik derken askeri gerçekçilikten söz ettim. Araba yarışı için wheel setleri, gerçek koltuklar vs acayip donanımlar geliştiriliyor.

Controller da shooter oyununu gerçekçi yaparsan altından nasıl kalkarsın?

• Burada istenilen Arma veya Operation Flashpoint.

Bu istediginiz konsollarda yok ve olmasi da zor. Konsollara cikan oyunlar her zaman fast-paced oluyor. En gercekcisi bile fast-paced. Bf1'e bakin o bile boyle oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 27 Ağustos 2016; 18:03:39 >
  • Buradaki adamlara bunları anlatma. boşa nefes tüketirsin. konsol casual bir dünyadır. Bunu sony den müşterisine herkes biliyor. Bilerek de alıyor. Öyle ben pro oyuncuyum, şu oyunda şunları yaptım falan yemezler. Analogla kolla nereye kadar pro oyuncusun.

Ha bende isterim. Az oynamadım flashpointi. Ağırlığı olan oyunlar. Ama işte yemiyor konsolda ne yazıkki. En simulasyonu uçak kullanırken uçağı bırakıp c4 le helikopter patlatıp geri aynı uçağa binebildiğin bf 4 düşün artık :S.
  • kubillian kullanıcısına yanıt
    Hocam hala pro oyuncuyum yemezler vsvs.şeyler söylüyorsun..Kendinin bizzat söylediğinden alıntılıyorum:uçak kullanırken uçağı bırakıp c4 ile helikopter patlatıp geri aynı uçağa binmek mi daha çok proluk ister;yoksa tek mermiye yattığın bir oyunda mı proluk öne çıkar?Tek mermiye yattığın bir oyun otomatikman fantezilere kapalı olur yanlış mıyım?İlkini yapan adam ikincinin nesini beceremeyecek ezbere mi oynuyor yani?Ya da bilmediğimiz bir özrü mü var bu bahsettiğimiz şahsın?

Sonra,ben Call of Duty ve türevi birçok FPS'i daha ilk oyunların çıktığı zamandan beri oynayıp,ilk oyunlarını defalarca kez haz duyarak bitirmişim.Ki bu da bende FPS'ler hakkında yorum yapma hakkını yaratıyor.Ama artık aynı seriler -pc'de olsun,ps4'te olsun- bende bu hazzı hiçbir şekilde yaratmıyorsa belli ki köklü değişimlere ihtiyaç var..Belki de yaşın da biraz ilerlemesiyle evet artık arcade tarzı beni gerçekten sarmıyor,sıktı yani;öte yandan Call of Duty'nin ilk oyunlarından bir haber olup 8.oyunundan oynamaya başlayan adamı belki bu dangalakça uzay temaları vs.sarıyordur bilemeyeceğim..

Yok yani resmen muhalefet etmiş olmak için muhalefet ediyor sanki bu konuya yorum atan bazı arkadaşlar;ya da Dice veya Activision çalışanlarındansınız da ürünleriniz eleştiri aldığı an savunmaya geçtiniz;ya da her oyununa 200 lira verip eleştirmeyi kendine hak görmeyen tipik fanboylarsınız?

Her halükarda bu kadar bağnazlık(casualdan gayrı oyun bizde oynanmaz tarzında)konsol oyuncularında yaygınsa(ki ben bundan gerçekten bihaberdim,playstation 1'den beri sonynin bir müşterisi olduğum halde)çok yazık..Oyun hayatımı Playstation 4 ile tamamen konsola kaydıralı 2 ay oldu ama şu konuda böyle gelmiş böyle gider yorumundan sonra(ki adam doğru söylemiş anlaşılan hak vermemek elde değil) kararımın doğruluğunu şu an ciddi ciddi sorgulamaktayım?..

Ben burada benim istediğim tarzda oyun nasıl çıkartılmaz,insanlar nasıl benim gibi düşünmez diye cazgırlık yapmıyorum yanlış anlaşılmasın;ama sanki insan taşlar gibi bazı yorumlar gelince fikrime karşı evet insan dayanamıyor..

• Herkes satsın konsolları PC'ye geçelim pro oyuncu olalım arkadaşlar.

PC'de Lol, knight, silkroad, overwatch, cs go oynayıp ben pro oyuncuyum diye ortalarda dolanacağıma açarım Uncharted 4'ü beklerim God of War'ı casual gamer olurum.
  • Ben anlamadım PC'de ki FPS ile Konsoldaki FPS oyununu oyun olarak farkı var mı oynanış değil de aynı oyun aynı skor odaklı değil mi?
  • Onu bunu bilmem de Guerrilla nın bu nesil için adam gibi bir Killzone çıkarması gerekiyor. KZ fanatikleri olarak mağduruz.

Nişan alma yardımı olmayan, başsız tavuk gibi gezen takımları tecavüze uğratıp resmen oyundan soğutan, yaldır yaldır koşamadığınız, oyunu okumayı mecbur kılan, stresin tavan yaptığı, takım oyunu odaklı Killzone da yaptığım sayısız klan maçının tadı damağımdadır. Fakat gidişat odur ki artık bu tip oyunların tabanı daraldığı gibi sektörde de baskın oyuncuların diğerlerini ezebildiği oyun tarzı istenmiyor. Bu yüzden oyunlar içine yedirilmiş casual unsurlara şahit oluyoruz. Şimdilerde beklenen BF1 in bile SW:BF ayarında oynanış sunacağı kanımca belli oldu.
  • Bf yi hardcore oynarsan bahsettiğine daha yakın bir his ile oynarsın. Kafası kesik tavuk gibi dolanırsan 10 sn de yatırırlar.

Ayrıca siz her nekadar taktiksel oynamasanızda, oyunun kazanan takımını belirleyen unsur, hangi takımda daha çok taktik oyuncusu ve ekibi olduğudur. Gayet organize ekipler ve şahıslar oyunu oynamakta. Herkes kafası kesik tavuk değil dediğiniz şekilde. Bazen gruplar kendini hemen belli ediyor.

Oyunların gerçekçiliklerinde gelecek zıplama, battlefield in VR ile oynanması ile olacak. Bahsettiğim uyduruk vr gear falan ile değil. Vive gibi, ms in yeni headset i gibi, ileri teknoloji ürünü ayakta hareket ederek oynanabilen vr setlerden bahsediyorum. Microsoft un merkezinde bunları detaylıca inceledikten ve kullandıktan sonra tek düşündüğüm bu keskinliğin, bu hassasiyetin ve potansiyelin battlefield e gelmesi oldu. O zaman herşey değişecek işte.

• Konsol ve konsol'da oyun oynamayı çok seviyorum, fakat gerçekçi FPS dediğiniz konsolda gamepad ile mümkün değil. Zamanında Türkiyede BF: Project Reality'i ciddi şekilde oynayan sayılı insanlardandım, bir süre Red Orchestra deneyimimde oldu fakat dediğim gibi bu oyunları gamepad ile oynamak zor ve keyifsiz olur. (Ki ben kendimi iyi bir konsol multiplayer oyuncusu olarak görüyorum).
  • Killzone 4 ü Killzone 2 MP tadında yaparlarsa ortalık yıklır derim ama KZ 2 MP ekibi dağıldı hafif öyle biliyorum valla ben olsam eski günlere dönüş veteranlar misali herkesi arar sms atarım görevimiz KZ4 diye emekliye ayrılan başka firmada olan sosili satan herkes bırakıp gelse Guerrillaya tekrar, yıkılır ortalık.
  • Bu yılda galiba doğru düzgün fps oynayamayacağız, Bf1 olmamış, battlefront dlc'si gibi olmuş Cod ise herzamanki gibi, titanfall2 de codun titanlı versiyonu olmuş. Şu konsollara neden arma, ro rising storm tarzı oyun gelmez. Hadi bunları geçtim Squad, insurgency felan gelse yeterli gerci verdun gelmiş ama oynayan yok sanırım.
  • Verdun cikti, onu alabilirsin. Seneye de Insurgency Sandstorm geliyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.