Arkadaşlar şimdiki kanunhukuk kiracıları koruyor falan diyorlar, tam bilmiyorum işin aslını, ama sorum bu.. Kiracımızla yaptığımız sözleşme bu ay sonu doluyor. Biraz sorunlu kiracı gerçi..
O'na sözleşme biter bitmez 'çık' dersek belli bir süre geçmesi lazım bildiğim ( 30 gün içinde mi neydi, hani o ev arasın vs..)
Bir sorun olur mu?
en iyisi bir emlakçıya danışman dostum.
kesin olsun.
Sözleşme biter bitmez çık dersen çıkaramazsın. Kontrat bitmeden en az 2 ay önce kontratı yenilemeyeceğinize dair yazılı bildirimde bulunman gerekiyordu. Aksi halde kontrat aynı süre için yenilenir.
kontrat bitmeden önce ihtar çekmeniz gerekiyor onun süreleri var o süre içersinde kontratın yenilenmeyeceğine dair ihtar çekmezseniz kontrat aynı şartlarla otomatik olarak yenilenmiş sayılır.süresinde ihtar çekene kadar bu böyle deridaim yapar
İhtar çekme süresi kira sözleşmenin bitiş tarihinden itibaren en az 15 gündür. Yani sözleşme bitim tarihinden en az 15 gün önce sözleşmenin yenilenmeyeceğini yazılı olarak bildirmeniz gerekmektedir. Bunun haricinde kiracı en az bir kirayı en az 30 gün içerisinde ödememişse veya bina ilgili aidatlardan birini yine bu süre içerisinde yatırmamışsa sözleşmeyi feshetme hakkınız doğar.
quote:
Orjinalden alıntı: isnilgiz
İhtar çekme süresi kira sözleşmenin bitiş tarihinden itibaren en az 15 gündür. Yani sözleşme bitim tarihinden en az 15 gün önce sözleşmenin yenilenmeyeceğini yazılı olarak bildirmeniz gerekmektedir. Bunun haricinde kiracı en az bir kirayı en az 30 gün içerisinde ödememişse veya bina ilgili aidatlardan birini yine bu süre içerisinde yatırmamışsa sözleşmeyi feshetme hakkınız doğar.
Evet, bina aidatını ödemiyormuş, zaten komşular da şikayetçi. Peki evden çıkarmak zor diyelim.Kirayı şu an % kaç arttırabiliriz?
ÜFE TÜFE hangisini baz alacağız? Bana % lik bir sayı söyler misiniz?
aslında ihtar süreleri sözleşmelere göre değişiyo. taraflar belirliyo yani. kira artış oranlar tüfe ye göre belirlenir. kimi zaman ki,şilere kalmıştır. ama en az bu oranı baz alırlar. bizim de böyle bi sorunumuz var maalesef. bence şimdiden çıkmaları için haber verin. belki onların bu sürelerden haberi yoktur. önceden uyardığınız için iyiniyetli olduğunuzu düşünüp olumlu hareket edebilirler. valla biz üstüne para vermiştik kiracıların çıkmaları için. allah kolaylık versin...