Şimdi Ara

Süre uzatıldı peki fiyat değişecek mi? 'Ehliyet yenileme ücreti' açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Süre uzatıldı peki fiyat değişecek mi? 'Ehliyet yenileme ücreti' açıklaması
    1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süre 31 Aralık 2022'de doluyordu. Geçtiğimiz günlerde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada sürenin uzatıldığı duyuruldu.

Ehliyet yenileme ücreti değişmedi

Bu açıklamanın ardından, ehliyet yenileme ücretinde değişiklik olup olmadığı merak konusu oldu. Genel Müdürlük bugünkü duyurusuyla bu konuya da açıklık getirdi. Buna göre, 1 Ocak 2016'dan önce alınan eski tip sürücü belgelerinin yenileme ücretinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Ayrıca Bkz.5 dakikalık şarjla 60 km giden yerli hidrojenli scooter seri üretime hazır

Değiştirme ücreti, 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf hizmet bedeli olmak üzere toplam 15 TL olarak devam edecek. Ancak bu ücret eski tip ehliyetini ilk kez yenileyecekler için geçerli. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenler, kaybeden veya çaldıranlardan talep edilen ücret toplam 345 TL'ye (280 + 65) denk geliyor.

Ehliyet yenileme için son tarih ne zaman?

Süre uzatıldı peki fiyat değişecek mi? 'Ehliyet yenileme ücreti' açıklaması
    Eski ehliyetler için yenileme süresi, "Ülkemizde ve dünyada 2020-2022 yılları arasında pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın müracaat edememeleri ve nüfus müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla" 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süre ile uzatıldı. Böylece ehliyet yenileme süresi için son tarih 31 Aralık 2024 oldu.

Ehliyet yenileme için gerekli belgeler

• Kişinin mevcut sürücü belgesi

• Sürücü olur niteliği taşıyan sağlık raporu (Aile hekiminden alınabilir)

• 1 adet biyometrik fotoğraf

• Kan grubunu gösteren belge veya yazılı beyan

Ehliyet yenileme randevusu nereden alınır?

Eski tip sürücü belgenizi yenilemek için 'Alo 199', 'Alo 199 Mobil Uygulama' veya 'https://randevu.nvi.gov.tr/' üzerinden randevu oluşturabilirsiniz. Başvurularınızı adresinizin bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğünden yapma zorunluluğunuz yoktur. Başvurularınızı herhangi bir müdürlükten de yapabilirsiniz.

• bu ülkeden doğrunun hiç bir zaman kazanamadığı bi sistem gelişti yazık ülkenin sistemine

• ilk alanlarda patladı olay. Ben halen değiştirmedim.

• Ehliyetim de kimliğim de eski yenilemeyi de düşünmüyorum.

• İlk alanlar 5 yıllık sürenin sonuna geldi.

• herseye af cikan yerde kurallara kanunlara uyanin affi ne olacak ?

• 2 ay önce yeniledim ben.normal taşıtlar için 10 yıl,kamyon-otobüs gibi ağır taşıtlar içinse 5 yıllık ehliyetler veriliyor.Bu süre sonunda sağlık raporu alınarak yenilemek gerekiyor.

Ayrıca yeni nüfus kartına ehliyeti nüfus müdürlüğüde bulunan özel bir bankomatta tanımladım,geçen bir çevirme esnasında nüfus kartımı memurlara verdim ordan işlemleri hallettiler.Yenilenmiş ehliyetiniz yoksa nüfus kartına tanımlama yapamıyorsunuz.Ehliyeti ise araç kiralama,sigorta vb gibi işlerde istiyorlar.Onun haricinde tüm trafik çevirmelerinde nüfus kartını vererek işlem yapabiliyorsunuz.

Aslında benzer bir sistemi artık araç ruhsatları içinde yapılması lazım.Araca özel ruhsat kartı ve bunu nüfus kartına işletme yaparak aynı kartta nüfus,ehliyet ve ruhsat işletilebilmeli.Nüfus kartı çipine ise 5 ayrı tanımlama yapılabiliyor (ehliyet,kamu bankaları gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 24 Ekim 2022; 15:11:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eski kimlikler için değiştirme süresi var mı?

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Son 5 senede 20 kez çevirmeye girmişimdir. Ruhsatı sormuyorlar artık. Hele de sürücü adına tescilliyse TC kimlik numarası girildiği an araç bilgileri de çıkıyor.

• Diyelim ki benim yeni tip ehliyetin süresi doldu yenilemek için ne kadar ücret ödeyeceğim? Peki ehliyetimi kimliğime ekletmişsem yine de yenileyecek miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖKHAN SOYLU -- 24 Ekim 2022; 15:31:30 >
  • symbiat kullanıcısına yanıt

Buzzzz gibi su.

• Ulan biz ilk aldık diye fazladan yenileme parası verecez şimdi bu adalet mi? Bazı araç sınıfları 5 senede doluyor benim d1 sınıfı dolmuş durumda ben onu 2 sene içinde yenilemezsem artık bu sınıfı kullanmak için tekrar sürücü kursuna gitmem gerekecek. Bildiğim kadarıyla bir ton da ücreti var yenilemenin keşke hiç almayıp 2 sene sonra yenileseydim.

• GÖKHAN SOYLU G kullanıcısına yanıt

Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: 280 + 65 TL'dir. Toplamda 345 TL ve sağlık raporu.

B sınıfı 10 yıl

C ve üzeri için 5 yıl kullanım süresi var.

E sınıfı ehliyetiniz var diyelim. 5 yıl sonra yine B sınıfı araç kullanmaya devam edebiliyorsunuz ama C ve üzeri ehliyet isteyen araç kullanırken ceza yiyebilirsiniz. Üstüne araç da bağlanıyor. Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullanmak, 39/3 trafik cezası 407 tl idari trafik para cezası ile cezalandırılmaktadır.

Ehliyeti kimliğe tanımlamak kullanım süresini değiştirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 24 Ekim 2022; 15:55:57 >
  • fractal design kullanıcısına yanıt

benim sadece yenileme için PTT'ye ödediğim ücret 2 ay önce 17 tl idi,halada öyle.(kardeşimde yeniledi oradan biliyorum)

Sıfırdan ehliyet alımları,ehliyete yeni araç sınıfı ekleme durumları,kayıp ve çaldıranlar için fiyat farkları oluyor.Trafik cezaları ise söylediğiniz rakamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 24 Ekim 2022; 16:9:39 >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Yeni tip ehliyetinin süresi dolduğu için yenileyenler veya kaybedenler için 345TL.

Eski tip ehliyet yenileme (13+2) 15TL.

Süresi dolunca biz de 345TL ve üstünü ödeyeceğiz. Her sene bir dünya zam gelecek bu bedele.

• Çok saçma eski tipi değiştirirsen 15 TL, yeni tip yenileme 345 TL çok adaletsiz. 345 TL ödemektense 407 TL ceza yemeyi göze alabilirim sonuçta ceza yemeyebiliriz yakalanmazsak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖKHAN SOYLU -- 24 Ekim 2022; 16:37:39 >
  • Şaka gibi gene cezalandırılan yasaya uyan vatandaşlar oldu ben 2018 de hazır kimliği yeniler iken ehliyeti de yenilemiş idim eski tip ehliyeti olanlar için birde süre uzatılmış bu gidişle 2024 de uzatılır benim gibi vatandaşlar ise 2028 de b ehliyet için yenilediği ehliyeti tekrar yenilemek zorunda olacak ve üstelik fiyatları kabarık şekilde resmen adaletsizlik bu yapılan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 24 Ekim 2022; 16:50:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GÖKHAN SOYLU G kullanıcısına yanıt
    Ben kaç senedir bunu uyguluyorum.

• 10 yıl önce çocukluk arkadaşımı görmüştüm nereye gidiyorsun deyince. Ehliyetin son günü değişmem lazım diyordu. 10 yıldır eski tip kimlik ve ehliyet var. Kimse de bir şey demiyor. Burası şunu kabul edin kurallara uyma ülkesi değil. Her şeye af geliyor.

• Yok doğruya uyanmış yok kurala uyanmış. Ne kuralından bahsediyorsunuz? Bu ehliyetin değiştirilme sebebi ne ki? Niye değiştirsin adam durduk yere. TC numaramı girince ehliyetimin olup olmadığını görmüyor mu polis? 2 yıla toptan kaldırırlar zaten ehliyeti. Herkes kurtulur.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.