Şimdi Ara

Kontrol ve Otomasyon?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Elektrik mühendisliği okuyorum. Hangi dal üzerine yoğunlaşmalıyım? Kontrol ve otomasyon nasıldır?

• staj yaptınız mı ?
  • Evet yaptım, Konya Şeker'de elektrik makineleri ağırlıklı olmak üzere staj yaptım.
  • Hocam uC'ler ile aranız iyi ise, görsel programlama öğrenmeye bakın(Visual c#). Yok eğer gömülü sistemlerde iyi değilim diyorsanız uC'ler üzerinde kendinizi geliştirin. Özellikle 32bit uC'ler i hızlı bir şekilde öğrenmelisiniz.
  • kontrol ve otomasyon çok iyi bi sektör kendini geliştirebilirsen eğer bu alanda çok iyi konumlara gelebilirsin. gelir düzeyi çalışacağın yere bağlı olarak değişebilir ama genelde yüksek maaş düzeyinde iş bulma ihtimalin var. yaklaşık 2 senedir bu sektördeyim yorucu zahmetli bi iş olduğu kadar zevklidirde eğer bu sektörde programcı olarak görev alırsan hem gelirin yüksek olur hemde rahat olurusun.
  • ikisi de gayet zevkli alanlar ölçme ve kontrol birimi gayet güzeldir iş ortamında genellikle temizdir, bakımcılarla araları oldukça iyidir belli bir kriterlere sahip bir birimdir.
    Otomasyon ise yaratıcı fikirler sorunlara optimum çözüm vs gerektirir. İyi bir analiz PLC, programlama bilgisi gereklidir. bunlar da oldukça geniş alanlar bir alanda uzmanlar derim mesela servo motor sürücüleri gibi..
  • Peki ben bu işi kendim nasıl öğrenebilirim? İstanbul'da okul dönemi bu tür işlerle uğraşan yerlerde çalışarak iş öğrenebilir miyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.