Şimdi Ara

Kontrolü kaybedilen drone ufak bir çocuğun gözünü kaybetmesine sebep oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Kontrolü kaybedilen drone ufak bir çocuğun gözünü kaybetmesine sebep oldu 

Özellikle drone'lar teknoloji severler için sıkça tercih edilen bir hobi, ancak amatör olarak drone uçurmak bazen çok da tehlikeli olabiliyor. Simon Evans isimli bir İngiliz açık alanda uçurduğu drone'unun kontrolünü kaybedince drone hızla yere doğru çakılmaya başladı ve talihsiz bir şekilde 16 aylık bir bebek olan Oscar Webb'e çarptı.

Yaklaşık 20 metre yükseklikten düşen drone ufak çocuğun gözüne isabet ederek sağ gözünü kaybetmesine neden oldu. BBC televizyonu drone'u kullanan Evans ile röportaj yaptığında ise kullanıcı "Artık ne zaman bir drone görsem midem bulanıyor, psikolojik olarak kendimi hasta gibi hissediyorum" dedi. Kazanın ardından birden fazla operasyon geçiren küçük çocuğa ise protez bir göz takıldı.

Kazaya sebep olan drone'un görüntüsüne baktığımızda üzerinde hiç bir güvenlik önleminin olmadığını görüyoruz. Sizce drone'lar bu tarz durumlar için ekstra güvenlik önlemi içermeli mi? ABD'nin geçtiğimiz haftalarda drone'lar için özel bir yasa çıkarması da yine konu ile birlikte gündeme geldi. Sizce bu tarz yasalar ile birlikte drone kullanımları denetlenmeli mi?

Kazaya sebep olan drone 

• Yok artık

Bu droneların pervanelerinin çevresine köpük daireler getirilmeli iphonedaki gibi

bu şekilde daha az zarar görür ve verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasamak5656 -- 4 Aralık 2015; 21:12:32 >
  • Drone kullanmak için eğitim sertifikası zorunluluğu olsun bence.

• yazık olmuş olmuş çocuğa üzüldüm :( yinede normal uzaktan kumandalı helikopterlerde bir çok kişinin canınıda yaknıştır

• Ehliyeti olmalı ve dronların arabalar gibi belirli sertifikaları taşımaları gerek .

• Dışı küre kafes tel şeklinde olan bir ürün vardı. Nereye çarpsa pervanelere temas yoktu. İlk mesajdaki gibi pervanelerin altı üstü de tehlikeli değil.

• Drone lar icin prasut yapilacakti ne oldu bilmiyorum ama ozellikle bu kontrolden cikan drone larin hizini kesmesi icin gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: kasamak5656

Yok artık Bu droneların pervanelerinin çevresine köpük daireler getirilmeli iphonedaki gibi

Hocam o köpük ar drone modelinin kapalı mekanlarda uçarken hasara karşı koruma için takılmakta ve ar drone ios ve android cihazlarda kontrol edilebiliyor.

İnsanların kablosuz hava aracı (drone, uçak, helikopter vs) kullanırken dikkatli olmaları gerekiyor fakat buna dikkat eden çok az özelikkle park gibi yeşil alanlar gibi yoğun insan erişimine açık yerlerde ekstra tedbir şart bu makinaların iletişim mesafesi zaten belli arıza dışı menzil dışı kalırsa tamamen kullanıcının suçu düşmenin diğer sebebi de düşük pil bu da programlarla takip edilebilmekte ve kullanan kişi konuya hakimdir.

• yazık çocuğa üzüldüm, bu olay büyür drone'ları baya bi kısıtlarlar gibime geliyor
  • lanet durum,

• Bwnce her drone da guvenlik korumasi olmadan satilmamali...

• Çocuğa üzüldüm kuzum benim ya.Allah şifasını versin.

• bir konuyla ilgili yasa cikmasi icin illa birinin gozunun cikmasi lazim her zaman.Drone kullanmak icin ehliyet vb tarzi bisey cikarilmamali ancak cezai yaptirim uygulanmali ve denerlenmeli,o zaman insanlar ehliyet alacakmis gibi konuya hakim olur ve duzgun kullanir.Ayrica pervanelerin etrafindaki korumaliklar şart olmalı.

• çok uzun değil dronelara limitleme getirilecek. Hava alanlarına girmeleri yada taciz ya da bu şekilde yaralama olaylarına karışmaları droneların ne kadar akıllıca kullanıldığını kanıtlıyor. Dolayısıyla insanların yararına olacak başka bir ürün yine insanların kullanım şekilleri sebebi ile kullanılmaz hale gelecek. taşıt plakası gibi farklı önlemlerle dronelar kayıt altına alınabilir. sonuç olarak tehlikeli olan silah mı?, silahı bulan mı? üreten mi? satan mı? yoksa kullanan mı??

• pervane koruması olmadan kullanılmamalı
  • Bende Wingsland scarlet minivet var. Pervane korumalığı yok cihazda. Benim elimi ve kolumu parçaladı. Kesinlikle insan olan yerde uçurmuyorum boş alanda uçuruyorum. Araçların üstünden dahi geçirmiyorum birisi bakar gözü dalar kaza yapar diye. Kesinlikle koruması varsa takın yoksa çok dikkatli olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 5 Aralık 2015; 14:49:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enrique Iglesias'ın da konserde elini parçaladığını hatılayın. Kontrol olmasına katılıyorum güzel cihazlar fakat tehlikeleri çok fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XPerience -- 5 Aralık 2015; 22:07:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasamak5656

Yok artık

Bu droneların pervanelerinin çevresine köpük daireler getirilmeli iphonedaki gibi

Aynen, ayrıca pervanelerinin alt ve üstleri de hava akışını kesmeyecek şekilde plastik vb süzgeçlerle kaplanmalı, yani pervanelerinin etrafı tamamen sarılı-kapalı-güvenli olmalı. Bu bahsettiğiniz drone'da pervanelerin üst ve alt kısımları açıkta gibi duruyor.

Bu arada çocuğun durumuna gerçekten üzüldüm. Boş arazide bunu yapabilmek büyük başarı mı diyim ne diyim. Her beceriksizin harcı değildir bunu yapmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 6 Aralık 2015; 2:39:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu tarz ekipmanlar profesyonel işler için kullanılmalıdır.
    çoluğun çocuğun eline oyuncak diye verirseniz olacağı budur !

• Önüne gelen hödükler drone kullanmamalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.