Şimdi Ara

konu dışındaki incellerin çoğunda olan hastalık: beden dismorfik bozukluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kişinin bedenini yanlış algılamasına neden olan bir rahatsızlıktır. aynı yüz dismorfik bozukluğunda olduğu gibi çoğunlukla sosyal fobi ve depresyon ile birlikte görülür. hastalar sosyal fobi ve depresyonlarının nedenini vücutlarındaki anormalliklere bağlı kaybettikleri özgüvenleri olarak düşünürler, hal bu ki sosyal fobilerinin, depresyonlarının, ve bedenlerini olduğundan farklı ve çirkin görmelerinin nedeni çocuklu ve ergenlik çağlarında aşağılanarak, utandırılarak özgüvenlerini kaybetmeleridir. 

ilginçtir; insan zihni ve beyni öyle bir yapılardır ki; psikolojik etmenler yüzünden ortaya çıkan birtakım rahatsızlıkların nörolojik komponentleri de arkadan gelmektedir. yani olay şöyle olmaktadır; aşağılanan ve utandırılan bireyin bazı beyin kimyasalları düzensizleşmekte, buna bağlı kendi vücutlarıyla ilgili algıları bozulmaktadır. dismorfik bozukluk tanısı konmuş şahıslar psikosomatik rahatsızlıklarda da kullanılan dopaminerjik stimulan özellikli nöroleptiklerle tedavi edilebilir. 

uzun lafın kısası 99 tane probleminiz var ve tip bunların içinde sonuncusu. çocukken tipsizliğiniz yüzünüzden zorbalığa veya shaming'e uğramış olabilirsiniz ama bunun aşılabilecek bir sıkıntı olduğunun ve gerçek dünya mekaniklerinin çocukluk çağındaki gibi işlemediğinin farkında olun.

• Hocam sen doktor musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukken tipim yüzünden zorbalığa maruz kalmadım ama yalnızlık her şeyi açıklıyor.

Bizde böyle bi problem yok sadece gerçekçiyiz hayal aleminde yaşamıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu eksideki elemanları çok bilgili insanlar falan mı zannediyorsunuz?Yazının içine birkaç bilimsel,felsefi terim ekleyip göz boyama sadece.Hava durumu konusu açsan Hegel diyalektiğini anlatir adamlar,bak ben çok felsefi konuşuyorum,Hegel okudum diyebilmek için.Bu yazı da öyle hiçbir şey anlatmıyor ama çok şey anlatıyormus gibi gözükmesi istenmiş sadece.
    Çoğu insan en temel 2 içgüdü olan beslenme ve üremenin peşinde bir ömür geçiriyor beslenmenin modern dönemdeki karşılığıni iş olarak düşünebiliriz.Gecen taksiye bindim 20-25 yaşlarında bir genc sürüyor ilk soyledigi şey manitadan ayrıldım,hastaneye gittim erkek hemşire aynı muhabbeti anlatıyor,okula gidiyorum kızlar şu şunla sevgili olmuş su şundan ayrılmış şu şuna teklif etmiş muhabbetleri.E konu dışına geliyorsun kızlar nasıl bakar kıza açilacagim muhabbetleri yapıyor yani konu dışınin gerçek hayattan bir farkı yok,burdakiler özgüvensiz,kendine hiç değer vermeyen insanlar olarak görülür ama bence aslında tam tersi,normal insanlar hayatına büyük bir değer yüklemiyor yaşarız ölürüz kafasında ama burdakiler normal olmayı kabullenemiyor, dışarda onlar gibi görünen onlar gibi bir hayatı olan binlerce,milyonlarca insan var ama ortalama olmayı yediremiyorlar ben nasıl en yakışıklı olamam nasıl kızlar benim için ölüp bitmez kafasindalar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.