Şimdi Ara

KONU KİLİTLENSİN AMACINDAN SAPTI (Üniversiteye Başlayacaklara Tavsiyeler) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
319
Cevap
22
Favori
15.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eger ıstanbulda ıkamet edip okumak için şehirdışına cıkcaksanız hiç degmez git bi fabrikaya gir çalış. hee okumaya niyetim var bi sene daha hazırlanırım diyorsan git istanbulda veya nerde ikamet ediyorsan oraya yakın yerde oku.
    not:okumak sadece birşey kazandırmıyor kendını nekadar geliştirirsen okadar iyi yerlere gelebilirsin. ben oylelerını tanıyorum ki lise mezunu bile olmayan kendini çalışmaya adamış ve kendi işinin patronu. umarım yazım amacına ulaşmıştır. kalın saglıcakla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Odtu'deyim, ülkücü hareketin ü'sü bile yok

Okulla ilgili bilgi almak isteyen pmden yürüyebilir, sehir dısında olduğumdan başlığa cok bakamıyorum.

Ama yegane önerim kedinizi bu kadar kasmamaniz. Lisedeki gibi disiplin ve birliğe yönelik faşizan uygulamalar (kılık kıyafet, ogretmenle konuşurken, öğretmen sınıfa geldiginde ayağa kalkmalar...) falan üniversitede ben hic görmedim. Kendi bolumumde mesela tum hocalar arkadas gibi bize, hepsine istediğimiz zaman mail atıyoruz anında cevap atıyorlar, istediğimizde odalarına dalıyoruz çikolata - çay ikramı bile yapıyorlar :) yani oyle kasinti bir ortam yok, en azından bizi okulda bizim bölümde :)

hangi bölüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• takiipp bşka tavsiyelerr
  • haftasonu ders oluyor mu?birde yaz okulu halen var mı?
  • "Odtu'deyim, ülkücü hareketin ü'sü bile yok

Okulla ilgili bilgi almak isteyen pmden yürüyebilir, sehir dısında olduğumdan başlığa cok bakamıyorum.

Ama yegane önerim kedinizi bu kadar kasmamaniz. Lisedeki gibi disiplin ve birliğe yönelik faşizan uygulamalar (kılık kıyafet, ogretmenle konuşurken, öğretmen sınıfa geldiginde ayağa kalkmalar...) falan üniversitede ben hic görmedim. Kendi bolumumde mesela tum hocalar arkadas gibi bize, hepsine istediğimiz zaman mail atıyoruz anında cevap atıyorlar, istediğimizde odalarına dalıyoruz çikolata - çay ikramı bile yapıyorlar :) yani oyle kasinti bir ortam yok, en azından bizi okulda bizim bölümde :) "

Bu mesajım niye silindi? Yani hani en ufak bir neden bulamadım ben, açıklanırsa sevinirim. Burada biraz insanların ici rahatlasın diye bir sey anlattım nesi sakıncalı?

• Yurtta kalmanızı tavsiye ederim.

Yok ben yemeğimi yapar,çamaşırımı yıkar,ütümü yapar bütlerede kalmam derseniz o sizin tercihiniz:D

Bunu yazmazsam olmaz: :D

''Üniversite'de kızlar teklif ediyor'' bir şehir efsanesidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPARS

Yurtta kalmanızı tavsiye ederim.

Yok ben yemeğimi yapar,çamaşırımı yıkar,ütümü yapar bütlerede kalmam derseniz o sizin tercihiniz:D

Edilen varmış ya 3-4 tane üniye giden tanıdığım dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

haftasonu ders oluyor mu?birde yaz okulu halen var mı?

Yaz okulu sistemi kalkmadı. Uygulayan üniversitelerde (Her üniversitede de yok.) hâlâ var.

Hafta sonuna sınav koyuyorlar. Fakat hafta sonu ders yapıldığını görmedim, duymadım. Belki hafta sonu ek ders yapıldığı oluyordur.
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk_588

quote:

Orijinalden alıntı: ALPARS

Yurtta kalmanızı tavsiye ederim.

Edilen varmış ya 3-4 tane üniye giden tanıdığım dedi

görmeden inanmam
    şans

• up
  • Allahını seven sakal bırakmasın lan
  • her onüne gelene teklif etme/her teklif edeni kabul etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Benim en büyük önerim şu olacak: Üniversiteyi gözünüzde sakın büyütmeyin. :)

Diğerleri:

• Hazırlık sınıfında okuyacaksanız, liseden çok farklı bir sistem beklemeyin. "Lise 5" denilebilir.

• İl dışından geliyorsanız, hazırlık sınıfı, okumakta olduğunuz ili tanımak için bir fırsat olabilir. Çünkü hazırlık sınıfının eğitim hayatınızdaki en rahat, boş zamanı en bol dönem olacağını söyleyeyim.

• Başka zaman size selam bile vermeyen, ödev, proje ve sınav zamanı geldiğinde "...'ciğim, nasılsın?" gibi şeyler söylerek samimi bir sohbete girip, "Ya ben şunu şunu yapamadım da/anlamadım da, yardım eder misin?", "Ya senin ders notlarını alabilir miyim?" vb. diyen tipler çok olacaktır. İçlerinde hoşlandığınız, güzel bir kız da olabilir. Böylelerine fazla yüz vermeyin. :)

• Sosyal olanakları sağlam bir üniversite gitmeniz şartıyla, ilginizi çeken kulüplere üye olup, öğrenci topluluklarına girip, etkinliklere katılmaya çalışın. Bu, hem çevre yapmak hem de kendinizi geliştirmek için iyi bir şey. Yabancı dilinizi geliştirmek gibi klasik şeylerden bahsetmiyorum zaten.

• Evrakları toplayabildiğiniz müddetçe, şansınızı denemek için, bulduğunuz burs veren her özel kuruma başvurmaya çalışın. Ama hiçbirinden bir şey çıkmazsa da büyük bir hüsrana uğramayın. Çünkü özel kurumların çoğunda bir gerçek var: torpil. :) Sağlam bir torpili olan bir vatandaş; birden çok kurumdan burs bağlayabilir, Çorum'la hiçbir bağlantısı olmasa da tanıdığı vasıtasıyla Çorumlular Derneğinden burs alabilir, başarısız olsa da bursunun kesilmemesini sağlayabilir...

• "Ortam yapacağım. Gezip tozacağım. Hatunlarla yatıp kalkacağım." diyerek abuk sabuk tiplerle fazla kaynaşmayın. Sonunda kendinizi maddi açıdan sömürülmüş, milletten borç para alan biri olarak bulabilirsiniz.

Hele İstanbul, İzmir gibi bir büyük şehre il dışından, ailenizden ayrı geliyorsanız; aman diyeyim, kendinize dikkat edin.

• Dersler için, çok başarılı anlatmadıkça kitap almayın. Çok başarılı anlatan bir kitapsa da, eğer korsan kitap kullanmama hassasiyetiniz yoksa ki öğrenci insanın olmaması lazım (), Google'dan aratarak PDF'ini bulmaya çalışın. Zaten artık ders notları Internet üzerinden paylaşılıyor. Hocalar da kitap aldırtmaz, sadece önerir. Genellikle derste tutulan notlar, fakülte ve kampüs kırtasiyelerinde satılan ders notları ve önceki yılların sınav soruları fotokopileri ile idare edilir.

• "İlk hafta gelmeyin." diyenlere kesinlikle kulak asmayın. Bir tanışma ve ortamı tanıma fırsatı oluyor. Daha ilk ders, sadece adını-soyadını söyleyip, dersle ilgili bilgileri (Syllabus) kısaca vererek derse başlayan hocalar çok. Bazıları hemen ödev de veriyor. Bu; üniversiteden üniversiteye ve hocadan hocaya değişebilir tabii.

• İlk hafta ilk işiniz; kampüste kafelerin, kırtasiyelerin, yemekhanenin, kütüphanenin vb. nerede olduğunu öğrenmek olmalı.

• Derse gireceğiniz binayı bilmiyorsanız, önce bir kampüs haritasından binanın yerine bakın. Giderken de tabelaları takip edin. Yine de bulamıyorsanız, yoldan birine sormaktan çekinmeyin. Herkes o kampüse ilk geldiğinde orayı avcunun içi gibi bilmiyor sonuçta.

• Kız konusunda Amerikan Pastası'ndaki gibi bir ortam beklemeyin. Burası Türkiye. :)

• Hoca derse girerken ayağa kalkmamanız gerektiği çok kez söylenmiştir zaten.

• Ölücü tipler çoktur. Çok samimi, çok iyi tanıdığınız kişiler olmadıkça, ki bu süreç de kısa değil, borç para vermeyin, bir yerde bir şey yiyip içmeye gitmeden önce "Hesabı ben öderim." demeyin. Yurtlarda da durum böyle.

• Dışarıdaki konuşmalarınızda zırt pırt üniversiteli olduğunuzun, hele saygın bir üniversiteye gidiyorsanız o üniversitede okuduğunuzun vurgusunu yapmayın. Zamanla itici bir hâl alıyor.

• Vakıf üniversitelerindeki atmosferi bilmiyorum; ama devlet üniversitesine gidecekseniz kıyafet konusunda kasmayın. Oturup milletin şıklığını, rüküşlüğünü analiz edip durmak işsizlikten başka bir şey değil. Bazen aynı kıyafetleri 4-5 gün giydiğim de oluyor, arkadaş çevremden de bir şey kaybetmedim, bu bana yeter. :) Şekil olacağım diye giyime çok para harcamayın, "gotik, Punk" gibi temalara bürünmek için kasanlardan olmayın.

• Ülkücüleriyle meşhur Gazi Üniversitesindeki durumu bilmiyorum, bizzat görmedim; ama siz karışmadıkça, bulaşmadıkça siyasi olaylar sizin için sorun olmaz. Ayrıca, siyasi kargaşaların yoğunluğu üniversiteden üniversiteye değişen bir şey. Yemekhanenin önüne TKP pankartlarını asanları da görürsünüz, kampüste Anadolu Gençlik Derneği (sağcı, muhafazakar bir topluluk) ilanları dağıtanları da... Zaman zaman bu sağcı ve solcu gruplar arasında, kendi aralarında kavgalar yaşanır. Siz sadece uzaktan izleyin.

• Her hoca, şu üniversite filmlerindeki, öğrenciyi kaale almayan, sadece tahtaya dönüp ders anlatıp dersi öylece bitiren hocalar gibi tabii ki de değil. Asistanından profesörüne kadar, öğrencilerle ilişkisi gayet iyi, dersi iyi anlatan hocalar da var. Ama abuk sabuk hocalarla da karşılaşacaksınız. Verdiği ders için bir sürü kural koyan, öğrenciye takan, patavatsız, hiçbir şey beğenmeyen, sınavlarda bir türlü umulan notu vermeyen hocalar da çok olacak. :) Bunların hepsine zamanla alışacaksınız. Sonuçta iş hayatında da üstümüzde her zaman istediğimiz gibi insanlar olmayacak.

• Her nota itiraz etmeyin. İnadına düşüren hocalar da var.

• çorumluyum ben şimdi hemen burs alabilecek miyim?
    Eniştem osmancık koyunbaba vakfında çalışıyor :)

• biri attı oradan siyaset lafını burayı siyaset meydanına çevirdiniz. Arkadaşlar burası yardım konusu yeni başlayanlar için lütfen konuyu saptırmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Chorumluum

çorumluyum ben şimdi hemen burs alabilecek miyim?

Lütfen Çorum'un orada sadece örnek olduğunu anladığını, şaka yaptığını söyle.
  • quote:

quote:

gayet ciddiyim
  • arkadaşlar dtcf hakkında neler düşüyorsunuz?
  • quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: beratkınık

ÜLKÜCÜ HAREKET olmasa kimin ne olup olmadığıni bilemezsiniz. Ne yani küpe takıp vs vs züppelere karişiyoruz diye adam kesmişmi oluyoruz . Bdp pankartlarını indryrz ayrımcı komünistlerin seslerini kesiyoruz kötümü ediyoruz. Size Allahın izniyle Türk islam sentezini öğretiyoruz kötümü ediyoruz. Siz sımdi küpe takıp karı kız peşinde koşunca adamsınız dmi biz Allah yolunda Türklüğü yaşarken adam dğlz dmi. Avrupaya özenin siz kurtarır onlar sizi dininizide kurtarır. Ta karahanlılardan beri müslümanız lan biz terbiyesizliğin lüzumu yok! Dininizi kendinz yaşatın başkalarınada yaşatın. "İNNEDDİNE İNDALLÂHİ'L İSLAM" > ALLAH NEZDİNDE TEK DİN İSLAMDIR... O yüzden atanızın dedenizin yolundan gidin... Haydi selametle

Böyle tipler üniversitelere sokulmamalı, sokak aralarında kendi dünyalarında yaşamaya devam etmeliler. 180 puanla üniversiteye adam girerse böyle olur işte. Bir de daha barajı düşüreceklermiş.

Sizden daha çok iğrendiğim başka grup varsa o da sizin gibi mermer kafalı solcu gruplardır. O bdp'li bilmem neli dediğiniz insanlardan hiç bir farkınız yok.

Sen ülkücü filan değilsin, yobazın tekisin sadece. Çok ülkücü arkadaşım var, ocak yöneteni var, mhpde milletvekili olan tanıdık bile var... Ama sizin gibi yobaz değiller, cahillikten kırılmıyorlar... Size ne milletin küpesinden sevgilisinden, derdi sizi mi geriyor? E tabi insan vasıfsız olunca boş vakitten ne yapacağını şaşırıyor size de yazık.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.