Şimdi Ara

Konu silinsin (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
227
Favori
30.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
433 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf meraktan girip baktım. pdf dosyasıysa koy google a hepimiz bakalım... ne diye indirtiyorsun değil mi?
  • Tesekkurler...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    dediklerinin çoğuna katılıyorum. bana göre konuşma işin en zor kısmı değil.bence en zor olanı anlamak.(adam "cu yu vanna kofa" deyince neye uğradığımı şaşırmıştım:) ben 4 aya yakın wata katılmıştım. California eyaletinde geçti oradaki zamanımın çoğu.Oradaki Amerikalıların bazıları beni anlamakta güçlük çekerken bazıları daha rahat hatta hiç zorlanmadan anlıyorlardı.Ama en kolayı latinlerle iletişim kurmaktı. Yani karşılaştığın kişiye göre de değişiyor seni anlamaları.
    Hatta Doğu yakasından gelen emekli bir binbaşıyla tanışmıştım. Adam emekli olunca NY dan CA ya taşındığını ve CA da konuşulan ingilizceye alışmak için 6 ay oryantasyon gibi bir eğitime katıldığını söyledi. Çünkü gerçekten de Amerikada ingilizcenin en zor olduğu yer CA eyaleti. Ama yine de bir amerikalının amerikada ingilizce kursuna gitmesi bana tuhaf gitmişti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 7 Mart 2019; 21:20:55 >
  • skynet kullanıcısına yanıt
    Ben ingilterede yaşıyorum ayni durum buradada var cockney diye bir aksan var tovbe anlamazsin, chewy (boyle mi yazılıyor bilmiyorum) dedigimiz bir kesim var Türkiye deki kro gibi düşün onlar zaten ağızlarında 4 tane akide şekeri var gibi konuşur tovbe anlaşılmaz, ama anlamanin yolu da konusmak, benim is arkadaşı hindistanli sağolsun şimdi call center larla hic bi sorun yaşamıyorum konusa konuşa o aksanı da çözdüm. Ha iskoç ve irlanda akşamlarına hic girmiyorum onlar ayri bir hikaye. Ama bir arkadas sayesinde irlanda aksanini da rahat anlıyorum.. Kisacasi konuşma da anlama da araba sürmek gibi ne kadar pratik yaparsan ne kadar cok maruz kalırsan ve ne kadar cok konusursan o derece öğreniliyor dil. Kitap okuyarak konusuyorum diyen kendini kandirir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 7 Mart 2019; 23:23:5 >
  • Köpekler de anlıyor konuşamıyor xd

• Güzel konu. Teşekkürler.

• Eline sağlık. PDF'de bir iki hata var onları da düzeltip tekrar eklersen daha güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lonkia -- 8 Mart 2019; 14:57:34 >
  • mesajım bulonsun rezerve

• Biraz da kendi dilini geliştir istersen. Mesajın bir sürü yazım hatasıyla dolu. Türkçeyi şöyle öğreniyoruz böyle öğreniyoruz diye yazmışsın ama kendi dilini kullanmasını bilmiyorsun.

• 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi part -- 8 Mart 2019; 20:19:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öncelikle emeğine sağlık.

biraz göz attım ve bazı çevirilerinde ufak hatalar keşfettim. ama bunun sebebinin senin ingilizce yetersizliğinden değilde türkçe'de biraz dilbilgisi ve yazım kuralları bilginin eksikiğinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Mesela şu cümleni "Let’s go to Marmaris in June,when it is hot." "Marmaris’e sıcak havalarda Haziran’a gidelim." diye çevirmişsin. sanki google translate çevirisi gibi olmuş

Normalde " Havalar ısındığında Haziran ayında Marmaris'e gidelim" olacaktı ki o cümleye ben olsam Haziran'ı eklemezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 9 Mart 2019; 1:15:7 >
  • okuyarak konuşmayı nasıl geliştirmeyi düşünüyorsunuz ki, bende video/ses falan bekliyordum başlığı görünce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

okuyarak konuşmayı nasıl geliştirmeyi düşünüyorsunuz ki, bende video/ses falan bekliyordum başlığı görünce.
    Ses ve video ile öğrenilmez. Okuyarak öğrenilir.

Ben sana 1000 saat arapça türkçe ses dinletsem beyin sadece %1 algılar ve unutursun. Beynin çalışma sistemi bu şekilde değil. Okumak kalıcılık yaratır. Türkiye de Eğitimin nasıl verileceği bilinmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhacker09x -- 10 Mart 2019; 14:17:52 >
  • xhacker09x X kullanıcısına yanıt
    iyi de konuşmayı öğrenmekten bahsediyoruz. kelimeleri doğru düzgün telaffuz edemeyen, nasıl konuşacağını bilmeyen biri kendi kendine okuyarak nasıl konuşmayı öğrenebilir? yanlış telaffuza devam eder anca bu şekilde.

bu şekilde çalışmak ingilizce öğrenmek için işe yarabilir ama konuşmaya hiçbir katkısı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 10 Mart 2019; 14:22:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

iyi de konuşmayı öğrenmekten bahsediyoruz. kelimeleri doğru düzgün telaffuz edemeyen, nasıl konuşacağını bilmeyen biri kendi kendine okuyarak nasıl konuşmayı öğrenebilir? yanlış telaffuza devam eder anca bu şekilde.

bu şekilde çalışmak ingilizce öğrenmek için işe yarabilir ama konuşmaya hiçbir katkısı olmaz.
    Bu paylaştığım çalışma, orta ve üst düzey için (başlangıç bilmeyen birisi için zor) telafuz paylaşmadım.

Telafuz için alfabe doğrultusunda 100-200 kelime belirtilir o kelimeler hızla okunur. İngilizce de harf vurgusu farklıdır. İnternet te bunlar ile ilgili notlarda mevcut. Ben telafuzu sistemli bir şekilde yazmıştım. Sonra ses ortamında kontrol ettim ki doğru telafuz etmişim.

• xhacker09x X kullanıcısına yanıt
    Oha, bu kadar saçmalayan birini ilk kez görüyorum. Telaffuzunu bilmediğin kelimeyi nasıl söyleyeceksin peki veya akıcı bir şekilde kelimeleri birbirine bağlayarak konuşmayı? Ya da hepsini geçtim, karşındakini nasıl anlayacaksın

Okuma-Dinleme-Konuşma-Yazma/ Dil temel olarak bu 4 beceri üzerinde şekillenir. Siz hangisine daha fazla zaman ayırıp pratik yaparsanız o becerinizi geliştirirsiniz. Konuşma sizin için önemliyse ona daha fazla zaman ayırın, veya dinleme daha önemliyse ona. Artık size kalmış bir durum.

Konu saçmalıktan ibaret her şeyden önce, belki bir nebze olsun faydası vardır fakat üstteki mesajda da belirtildiği gibi yanlışlarla dolu gibi görünüyor, kendim pek incelemedim. Zaten konuyu açan şahsın da İngilizce konusunda pek yetkin bir durum ortaya koymadığı da belli oluyor.

Son olarak dil öğrenmek cidden de meşakkatli bir uğraştır ve her şeyden önce belli bir disipline sahip olup her gün sahip olduğunuz bilgileri tekrar edip üzerine eklemenizi gerektirir. Günde iyi planlanmış 2-4 saat arası bu işe ayıramayacak olanlar pek fazla ilerleme beklememeli zannımca.

• quote:

Orijinalden alıntı: David Attenborough

Oha, bu kadar saçmalayan birini ilk kez görüyorum. Telaffuzunu bilmediğin kelimeyi nasıl söyleyeceksin peki veya akıcı bir şekilde kelimeleri birbirine bağlayarak konuşmayı? Ya da hepsini geçtim, karşındakini nasıl anlayacaksın

Okuma-Dinleme-Konuşma-Yazma/ Dil temel olarak bu 4 beceri üzerinde şekillenir. Siz hangisine daha fazla zaman ayırıp pratik yaparsanız o becerinizi geliştirirsiniz. Konuşma sizin için önemliyse ona daha fazla zaman ayırın, veya dinleme daha önemliyse ona. Artık size kalmış bir durum.

Konu saçmalıktan ibaret her şeyden önce, belki bir nebze olsun faydası vardır fakat üstteki mesajda da belirtildiği gibi yanlışlarla dolu gibi görünüyor, kendim pek incelemedim. Zaten konuyu açan şahsın da İngilizce konusunda pek yetkin bir durum ortaya koymadığı da belli oluyor.

Son olarak dil öğrenmek cidden de meşakkatli bir uğraştır ve her şeyden önce belli bir disipline sahip olup her gün sahip olduğunuz bilgileri tekrar edip üzerine eklemenizi gerektirir. Günde iyi planlanmış 2-4 saat arası bu işe ayıramayacak olanlar pek fazla ilerleme beklememeli zannımca.
    Sesli Telafuz olmadan nasıl öğrendiğimi. Konu içeriğinde açıklayacağım.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.