Şimdi Ara

KONU SİLİNSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 150-1 -- 18 Ağustos 2012; 14:41:57 >

• düze git
  • Sağlık ile ilgili herhangi bir lise...
    Gerisini boşver.. (aha da tepki gelecek)

SAĞLIKTAN , DAHA GARANTİSİ YOK .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 9 Ağustos 2011; 13:05:06 >
  • Biraz ciddiye alın yahu : ) Özellikle şehir dışında okuyup okumama konusunda çok kararsızım...
  • Kesinlikle şehir dışında oku. Hem kafan rahat olur hem de güzel DENEYİM olur.
    Ben 4 yıl yatılı okudum. İlk zamanlarda zorluk çektim ama gerisi çok eğlenceliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ambitiouz -- 9 Ağustos 2011; 14:48:33 >
  • Koca forumda 3 günde sadece 1-2 kişi yardımcı olmaya çalıştı..yardımcı olursanız çok sevinirm..
  • Liselerin taban puanları hakkında bilgim olmasa da sanırım her liseyi tutturabilecek düzeydesin. Bu yüzden şehir ayrımı yapmamanı öneririm. Bu işler birazda kişisel tercihtir, araştırırsın hangisinin sana uygun olduğunu düşünüyorsan oraya gidersin. Ama dediğim gibi şehir ayrımı yaparak daha düşük kalibredeki bir liseyi tercih etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdibeck -- 12 Ağustos 2011; 13:20:41 >
  • mühendis olmak, tıp okumak istiyorsan fen e git ama dersen hukuk,siyasal bilimler okumak istiyorum ozaman galatasaray lisesine git
  • Nereye gidersen git dershanelere ve özel derslere iyi bir miktar para yatıracağından dolayı (çevremden biliyorum) puanının tuttuğu bir yere yerleş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 14 Ağustos 2011; 21:39:27 >
  • şehir dışında yatılı okudum liseyi. şehir dışına gitmen konusunda hiç şüphen olmasın. ilk zamanlar zorlanırsan da sonrasında çok faydasını görürsün
  • Bahçeşehir fen ve teknoloji lisesi olmadı istanbul erkek
  • Yatılılığın faydaları olur tabii ama daha erken diye düşünüyorum ben..Fakat yatılı olarak bir yere gitmediğim zaman ise Namık Karamancı Fen Lisesi, Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi, Özel Antalya Fen Lisesi, Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi, Özel Toros Akdeniz Anadolu Lisesi, Antalya Anadolu Lisesi gibi okullar kalıyor geriye. Benim puanım ise bu liselerin hepsinin tavan puanından daha yüksek. Gerçi puanlar çok önemli değil.. Acaba özel liselerin imkanları ve öğretmenleri daha mı iyi olur devlet okullarına göre? Ona da dikkat etmeli miyim?
  • eğer okul başarısı dışında sosyal imkanlara ve ders dışı aktivitelere önem veriyorsan bu konularda özel liselerin imkanları genellikle çok daha iyi. ama üniversite sınavlarındaki başarıları genellikle devlet okullarından daha düşük olduğundan, napiyim ben sosyal imkanları tek hedef üniversite diyorsan, devlet okulları daha iyi olabilir.
    ben kendi adıma IB gibi uluslarası bir lise diploması almış olmayı isterdim. eğer ilerisi için yurttışı hayallerin varsa bu tür programları olan liseleri de araştır mutlaka.
  • Şu anda bayağı bir araştırmadan sonra İstanbul'a gitmeyi düşünüyorum... Galatasaray Lisesi'yle İstanbul Erkek Lisesi arasında kaldım.
  • Yukarı
  • İkisi de şüphesiz en iyi okullardan. Çok klasik olacak belki ama Galatasaray daha sosyal ağırlıklı, İstanbul Erkek Alman ekolünden dolayı daha fen ağırlıklı diye bilinir, ama şahsen benim tercihim GS'den yana olurdu, onu da söyleyeyim.
  • Galatasaray'ın adı var bir kere. Ama yatakhanesinin asker koğuşu gibi olduğunu bilmeyen yoktur herhalde.. İEL biraz daha rahat olur gibi. Bir de dil olayı var. Fransızca ve Almanca.. GsL'nin sözel, İeL'nin sayısal alanda başarılı olduğu herkes tarafından söyleniyor. Sayısal alan düşünürsem, Atatürk Fen mi iyidir İEL mi? İşin içine Fen Liseleri girdiği zaman İzmir Fen falan da olabilir. Ya da Ankara Fen. Bak kararsız kaldım yine :)
  • geçen İstanbul Erkek lisesinin önünden geçiyordum gerçekten harika bir okul şöyle bir iç geçirdim keşke bu okulda okuma şansım olsaymış
  • İnternette gezinirken şu tabloyu gördüm, kafam hayli karıştı.2009 ÖSS sonuçlarıymış.Sayısal'da İEL ve GSL'nin adı bile yok.Sözel'de İEL 4., GSL 8.. Eşit Ağırlık'ta ise İEL 10. iken GSL yine ilk 20'ye girememiş.Türkiye'nin en yüksek puanla öğrenci alan okullarının ÖSS başarısının bu kadar düşük olması normal bir şey mi?

SAYISAL-2 PUAN TÜRÜNDE İLK 20 LİSE
    1- Ankara Fen L.
    2- Aydın Fen L.
    3- İzmir Fen L.
    4- Ankara Özel Samanyolu Fen L.
    5- İstanbul Özel Devran L.
    6- Mersin Özel yıldırım Han Fen L.
    7- Adana Fen L.
    8- Ankara Özel A. Ulusoy Fen L.
    9- Manisa Turgutlu H. Kale Fen L.
    10- Mersin Fen L.
    11- Kayseri Fen L.
    12- Eskişehir Fatih Fen L.
    13- Malatya Özel R. Batu Fen L.
    14- Şanlıurfa Özel Murat Fen L.
    15- İstanbul Atatürk Fen L.
    16- Özel Antalya Fen L.
    17- Antalya Yusuf Ziya Öner Fen L.
    18- Denizli Erbakır Fen L.
    19- İzmir Özel Yamanlar Fen L.
    20- Meram Fen L.

SÖZEL-2 PUAN TÜRÜNDE İLK 20 LİSE:
    1- Ankara Fen L.
    2- Üsküdar H. Avni Sözen Ana. L.
    3- İstanbul Kabataş L.
    4- İstanbul L.
    5- Bursa Anadolu L.
    6- Kayseri Fen L.
    7- İstanbul Çapa Anadolu Öğr. L.
    8- Galatasaray L.
    9- Ankara Atatürk Anadolu L.
    10- İstanbul Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu L.
    11- Eskişehir Fatih Fen L.
    12- Beşiktaş Sakıp Sabancı Ana. L.
    13- Özel Amerikan Robert L.
    14- İstanbul Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz T. Sosyal Bilimler L.
    15- Hatay Y. Turan Anadolu Öğr. L.
    16- Malatya Akçadağ Anadolu Öğretmen L.
    17- Belıkesir Ziraat Bankası Fen L.
    18- Adana Anadolu L.
    19- Kırklareli Lüleburgaz Kepirtepe Ana. Öğretmen L.
    20- İstanbul Kartal B. Bora Ana. L.

EŞİT AĞIRLIK-2 PUAN TÜRÜNDE İLK 20 LİSE:
    1- Ankara Fen L.
    2- Mersin Özel Yıldırım Han Fen L.
    3- İzmir Fen L.
    4- Aydın Fen L.
    5- Kayseri Fen L.
    6- Ankara Özel Samanyolu Fen L.
    7- İstanbul Bahçelievler Prof. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler L.
    8- Eskişehir Fatih Fen L.
    9- Ankara Özel Ahmet Ulusoy Fen L.
    10- İstanbul L.
    11- Özel Amerikan Robert L.
    12- İstanbul Özel Devran L.
    13- Adana Fen L.
    14- Mersin Fen L.
    15- Manisa Turgutlu Halil Kale Fen L.
    16- Malatya Özel Rahime Batu Fen L.
    17- Kocaeli TEV İnanç Özel Türkeş L.
    18- İstanbul Atatürk Fen L.
    19- Bursa Anadolu L.
    20- Antalya Yusuf Zİya Öner Fen L.

• Başka bir sitede ise;(2011 YGS sonuçlarıymış bu da)
    "Milliyetin'in haberine göre YGS'de ilk bine 64 öğrenci gönderen Ankara Atatürk Anadolu Lisesi en başarılı lise olurken, bu liseyi 48 öğrenciyle Ankara Fen Lisesi izledi. İstanbul Lisesi 40 öğrenciyle 3. olurken, Konya'dan Meram Fen Lisesi 39 öğrenciyle 4. sırada yer aldı. İstanbul Atatürk Fen Lisesi 5, İstanbul Kabataş Lisesi 6, Adana Fen Lisesi 7, Bursa A. Osman Sönmez Fen Lisesi 8, İzmir Fen Lisesi de 9. oldu. En başarılı 10 okul arasına özel liselerden sadece Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 23 öğrenciyle 10. sıradan girebildi."
    bilgisini gördüm. Ayrıca:
    "YGS'de ilk 1000'e öğrenci gönderen liselerden bazıları şöyle: Ankara Atatürk Anadolu Lisesi 64. Ankara Fen Lisesi 48. İstanbul Lisesi 40. Meram Fen Lisesi 39. İstanbul Atatürk Fen Lisesi 35. İstanbul Kabataş Lisesi 34. Adana Fen Lisesi: 27. Bursa A. Osman Sönmez Fen Lisesi, İzmir Fen Lisesi 24. Özel Bahçeşehir Fen ve Teknolojı Lisesi, Aydın Fen Lisesi, İstanbul Galatasaray Lisesi, Ankara Gazi Anadolu Lisesi 23. Antalya Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi, Bursa Anadolu Lisesi 22. Balıkesir T.C. Ziraat Bankası Fen Lisesi 20. Özel Samanyolu Fen Lisesi, Özel Çağ Fatih Fen Lisesi, Kayseri Fen Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi 19. Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Fen Lisesi, Özel Amerikan Robert Lisesi 17. Mersin Fen Lisesi 16. Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi 15. Eskişehir Fatih Fen Lisesi 14. Özel Yamanlar Fen Lisesi, Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi, İçel Anadolu Lisesi 12. Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesi, İstanbul Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi, Meram Anadolu Lisesi 11. Özel Kasımoğlu Coşkun Fen Lisesi, Denizli Erbakır Fen Lisesi, Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, Körfez Fen Lisesi, Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi 10."
    da yazıyor.Kafam çok karıştı. Seçeceğim okulun YGS,LYS,ÖSS başarısı önemli mi? Yoksa ondan daha önemli şeyler de mi var?..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.