Şimdi Ara

KONUŞMA ESNASINDA,BEN NE DİYORDUM UNUTTUM DEDİĞİNİZ OLDUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KONUŞMA ESNASINDA,BEN NE DİYORDUM UNUTTUM DEDİĞİNİZ OLDUMU
    bu konuyu açma nedenim şudur,bazen konuşma esnasında ben ne diyordum unuttum diyoruz,peki nedeni nedir..mesela kafamız dolu oluyor,işlerimiz çok olur veya düşüncelerimiz olur yani kafamız meskul olur,o sırada bir konu ile ilgili konuşurken bir ara kafamız bir yere gider vede sonra geri geldiğimizde deriz ki ben ne diyordum nerde kaldım..
    peki nedeni nedir..yani insanda alt beyin vede üst beyin vardır..biz bir konudan bahsederken o konuya mola verip başka konuya geçince,üst beyin deki ilk konu...alt beyine devrediyor vede yeni konumuz üst beyinden devam ediyor..
    sonrasında önceki konuştuğum neydi dediğimizde alt beyinden bilginin geri gelmesi lazım...
    ama kimi insanda bu gelmiyor,hafıza zayıf yada yaşlılıkla alakalı..
    ben böyle tahmin ediyorum ama nedeni nedir

• Konuşmanın geleceğini planlamadan konuşanlarda olur genelde.Kısa aklına geleni söyleyen insanlarda.2 cümle sonrasını düşünenlerde pek rastlanmaz.
  • ben tamamen o anlık akla gelen başka bir düşünceden olduğunu düşünüyorum.
    tam bir şey anlatırken anlattığım kişinin yüzünde beliren farklı bir mimik veya o an aklıma gelen bambaşka bir düşünce...
  • bunun bir açıklaması illaki vardır vede bunu bilirsek hafızayı genç tutabiliriz belkide..
    mesela ben evde çok işim olunca bunları not yazmam gerekiyor yoksa unutuyorum..onla uğraş bunla uğraş..
    en iyisi not tutmaktır..
    ama bazen kağıt kalem bulana kadar aklımda olan 4,5 tane işi yazarken bir tanesini unutuyorum ama az sonrada geri gelebiliyor o şey aklıma..
    önemli olan bu yani düşüncenin geri gelmesidir..
    ama yaşlandık mı zor olcak galba..
  • kafan karısıksa pek tabı olur

cogu zaman oluyo bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Kayıt yaptım ama bu ne?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.