Bildirim
konusma kaydi...
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
Karsi tarafin bilgisi ve rizasi dahilinde yapilmadiginda ses kaydinin suc oldugunu biliyorsunuz degil mi ? Hatirlatayim, siz ona gore ne yapacaginiza karar verin.
Konu ile ilgili Türk Ceza Kanunu düzenlemesi aşağıdaki gibidir.
Haberleşmenin gizliliğini ihlal
MADDE 132 -
1) Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu gizlilik ihlali haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
2) Kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması
MADDE 133 -
1) Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Yukarıdaki fıkralarda yazılı fiillerden biri işlenerek elde edildiği bilinen bilgilerden yarar sağlayan veya bunları başkalarına veren veya diğer kişilerin bilgi edinmelerini temin eden kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu konuşmaların basın ve yayın yoluyla yayınlanması halinde de, aynı cezaya hükmolunur.
-
Devlet onlarca insanı dinliyor kimsenin ruhu duymuyor, ona kim ceza verecek... -
Konumuz baskalarinin isledigi suclar degil sanirim. Ses kaydi ile ilgili bir yazilim istenmis, bir arkadas cevaplamis, ben de bu bu durumun izinsiz yapildiginda suc oldugunu belirttim. Burda mahkeme kurmadik, kimseyi de yargilamiyoruz. Lutfen saptirmayin. -
quote:
Orijinalden alıntı: NAXTERRA
Devlet onlarca insanı dinliyor kimsenin ruhu duymuyor, ona kim ceza verecek...
Arkadaşımız izinsiz dinlemenin suç olduğunu hatırlatıp kayıt yapmak isteyen arkadaşı bilgilendirip belkide onu çok büyük bir beladan kurtarmış oldu.
Lütfen konuyu sulandırmayalım. -
yardim ve uyarilariniz icin tesekkur ederim.
tabi ki kayit ettigimi karsi tarafa soyleyecegim. ozellikle bankalarla ve bazi ticari iliskilerim olan kisilerle yasadigim sorun nedeniyle istiyorum bunu.
ve soyleyecegim de zaten, bu konusmayi kayit ediyorum diye. -
quote:
Orijinalden alıntı: bilgehankalkan
Evet var;
http://blog.retronyms.com/2009/09/recorder-v-101-update.html
bu program amerikada çalışıyor sanırsam. sizi özel bi numaraya yönlendiriyor orda konuşmayı kaydedip sonra iphone'a kayıdı download etmenize olanak sağlıyor. benim bildiğim iphone için tek başına kayıt yapan bir program yok
-
quote:
Orijinalden alıntı: kilecerme
quote:
Orijinalden alıntı: bilgehankalkan
Evet var;
http://blog.retronyms.com/2009/09/recorder-v-101-update.html
bu program amerikada çalışıyor sanırsam. sizi özel bi numaraya yönlendiriyor orda konuşmayı kaydedip sonra iphone'a kayıdı download etmenize olanak sağlıyor. benim bildiğim iphone için tek başına kayıt yapan bir program yok
Doğrudur, ben sadece "iPhone Call Recorder" diye aradım ve içeriğe bakmadım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: alimakkaya
Karsi tarafin bilgisi ve rizasi dahilinde yapilmadiginda ses kaydinin suc oldugunu biliyorsunuz degil mi ? Hatirlatayim, siz ona gore ne yapacaginiza karar verin.
Konu ile ilgili Türk Ceza Kanunu düzenlemesi aşağıdaki gibidir.
Haberleşmenin gizliliğini ihlal
MADDE 132 -
1) Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu gizlilik ihlali haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
2) Kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması
MADDE 133 -
1) Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Yukarıdaki fıkralarda yazılı fiillerden biri işlenerek elde edildiği bilinen bilgilerden yarar sağlayan veya bunları başkalarına veren veya diğer kişilerin bilgi edinmelerini temin eden kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu konuşmaların basın ve yayın yoluyla yayınlanması halinde de, aynı cezaya hükmolunur.
onun icin mi cogu kisinin telefonu dinlenip kayit altinda tutuluyor sacma
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X