Arkadaşlar konuyu uzatmadan direk konuya giricem biraz saçma gelebilir o yüzden anlatıyım.
Ben 3 4 Yıldır Asosyel durumundayım Doğma büyüme istanbulluyum ama evde kala kala konuşmayı unuttum diyebilirmm mesala resmen yabancı oldum arada takılıyorum bazı kelimeleri söylerken 24 saat pc başındayım resmen Kitap falan mı okumam ? gerek Düzgün konuşmak için
Kekemeler nasıl konuşuyor arada banada öyle oluyo :
1- Aynada kendine karşı bir şeyler oku 2- Tekerlemeler söyle 3- Ağzını ve dudağına biçimsiz hallere sok , böylece ağzın hareket etmekte kolaylaşacak kelimeler ağzına yapışmadan çıkacak .
Bunları yaparsan düzelecek , ama 1 gün de 1 haftada düzelmez . Hergün uygulaman lazım .
En önemlisi Bilgisayardan uzak durmaya bak . STK lara gir , öyle yerlerde sosyallik ve konuşma becerin gelişir .
quote:
Orijinalden alıntı: elLbufFer
1- Aynada kendine karşı bir şeyler oku 2- Tekerlemeler söyle 3- Ağzını ve dudağına biçimsiz hallere sok , böylece ağzın hareket etmekte kolaylaşacak kelimeler ağzına yapışmadan çıkacak .
Bunları yaparsan düzelecek , ama 1 gün de 1 haftada düzelmez . Hergün uygulaman lazım .
En önemlisi Bilgisayardan uzak durmaya bak . STK lara gir , öyle yerlerde sosyallik ve konuşma becerin gelişir .