Şimdi Ara

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.298
Cevap
24
Favori
56.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim cevabınız için. İngilizce olması benim için sorun değil. Youtube'dan office 2011 for mac için yapılan reviewleri izledim formatı PC'deki ile aynı görünüyor. PC-Mac arasındaki dosya alışverişlerinde de yeni sürümlerde problem yaşanmıyormuş sanırım. Zira metni tez formatına uygun hale getirmek yeterince uğraştırıcı bir de her PC-Mac geçişinde düzenlemeleri kontrol etmek zorunda kalmak istemem. Bu konudaki fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Watch'u şimdiden deneyin. ArWatch ve Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi

• quote:

Orijinalden alıntı: suvari25

Bugün MBA 13' 128 GB Haswell satın alarak aranıza katılmış bulunmaktayım

Broadwell işlemcilerin grafik performansı çok daha etkileyici ama nerdeyse 1000 lira fark vardı . O yüzden Haswell e oldukça iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum.

Cihazın tasarımı ve özellikleri çok hoşuma gidiyordu. Ama OS X ten hala korkuyorum daha hiç kullanmadım. Gerçekte görmedim bile. Umarım Diğer arkadaşlarında dediği gibi hemen alışırım.

Ofis uygulamaları benim için de problem olabilir. Tavsiyeniz varsa duymak isterim.

Hayırlı olsun

Inanın cok memnun kalıcaksınız. Ilk bır kac gun ogrenmekle gecer. Alısınca cok keyıf almaya baslarsınız.

• berkans kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam :)

MBA geldi. Şu an ondan yazıyorum. Alışmaya çalışıyorum 1-2 saat kullanma fırsatım ancak oldu. Kurcalıyorum bakalım ne zaman çözüceğim :) Kafama takıldıkça netten bakıyorum. Sizin de öğretici videolarınızı takip ediyorum, misal handoff videosu gerçekten yararlı oldu.

Napalım artık o kadar da olsun kaç senedir windows a çok alışmıştım. OS X daha basit. Basitlik üstüne kurulduğu çok belli.

Bunların dışında Laptop a uzaktan bakıp hala vay be diyorum üstelik kaç senelik tasarım !

Steve Jobs u takdir etmemek elde değil. Adam gerçekten ileri görüşlü.

NOT: Yeni macbook u hiç beğenmedim. Steve olsa o macbooku öyle yaptırmayacağını adım gibi eminim. Apple eskiden yeni ürünlerle pazarda yeni kategoriler oluşturuldu. Şimdi popüler şeyleri kendi ekosistemiyle tekrar yorumluyor. (misal büyük iphone'lar ve fansız laptoplar). Neyse bakalım tutacak mı göreceğiz.

• nyxyz N kullanıcısına yanıt
    Problem yaşamazsınız. Office 2016 Preview sürümü var şu an. Deneme aşamasında. Onu kullanıyorum. Herhangi bir sorun yok.
    http://www.engadget.com/2015/03/06/office-for-mac-2016-preview/?utm_source=Feed_Classic_Full&utm_medium=feed&utm_campaign=Engadget&?ncid=rss_full
  • quote:

MBA geldi. Şu an ondan yazıyorum. Alışmaya çalışıyorum 1-2 saat kullanma fırsatım ancak oldu. Kurcalıyorum bakalım ne zaman çözüceğim :) Kafama takıldıkça netten bakıyorum. Sizin de öğretici videolarınızı takip ediyorum, misal handoff videosu gerçekten yararlı oldu.

Napalım artık o kadar da olsun kaç senedir windows a çok alışmıştım. OS X daha basit. Basitlik üstüne kurulduğu çok belli.

Bunların dışında Laptop a uzaktan bakıp hala vay be diyorum üstelik kaç senelik tasarım !

NOT: Yeni macbook u hiç beğenmedim. Steve olsa o macbooku öyle yaptırmayacağını adım gibi eminim. Apple eskiden yeni ürünlerle pazarda yeni kategoriler oluşturuldu. Şimdi popüler şeyleri kendi ekosistemiyle tekrar yorumluyor. (misal büyük iphone'lar ve fansız laptoplar). Neyse bakalım tutacak mı göreceğiz.

Tesekkur ederım oncelıkle, vıdeolar devam edıcek. Vakıt bulup Mac uzerıne daha cok vıdeo cekmek ıstıyorum. Gercekten hayranık duyulacak bır bılgısayar. Tek kotu tarafı wıfı problemı. Bazen wıfı dan kopmalar oluyor, hatta cıldırtıacak sevıyeye gelıyor ama bır yontem buldum ıdare edıyoruz sımdılık.

Bettertouch tool'u mutlaka tavsıye ederım. Her mac kullanıcısının blgısayarında olması gerek. Sıstem bıraz oturunca hack konularınada bakın, Macbook ozellıklerını dahada ılerı sevıyeye tasıyor.

Apple konusuna gelınce, buyuk ıphonelar cok gec kalınmıs urunlerdı. Cok onceden cıkarılması gerekıyordu ancak cok ınat ettıler. Steve Jobs'un gıdısı bıraz etkılı oldu bu urunlerın cıkmasında, Jobs cok karsıydı buyuk ekranlı telefonlara. Yenı Macbook'a gelınce, bence asırı gereksız bır urun, ıslemcısı yeterlı degıl, sadece tek usbc gırısı varkı buyuk sacmalık, adaptorsuz hıc bır sey kullanamıyorsunuz. Kımın ısıne yarar dersenız sadece sureklı seyahat halınde olan kısıler belkı hafıflıgı ve Mac olmasından dolayı satın alır, yoksa o fıyata son kullanıcıların alması akıl ısı degıl. Ha 5k imac dersınız ona lafım yok, parasını sonuna kadar hak eden harıka bır urun ama yenı macbook olmamıs. Bakın Apple Watch'da buyuk fıyasko olacak sadece pıl omrunden dolayı. Kısa surede daha ıyı bır sarja sahıp yenı bır modelını cıkaracaklar dıye dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkans

quote:

Tesekkur ederım oncelıkle, vıdeolar devam edıcek. Vakıt bulup Mac uzerıne daha cok vıdeo cekmek ıstıyorum. Gercekten hayranık duyulacak bır bılgısayar. Tek kotu tarafı wıfı problemı. Bazen wıfı dan kopmalar oluyor, hatta cıldırtıacak sevıyeye gelıyor ama bır yontem buldum ıdare edıyoruz sımdılık.

Bettertouch tool'u mutlaka tavsıye ederım. Her mac kullanıcısının blgısayarında olması gerek. Sıstem bıraz oturunca hack konularınada bakın, Macbook ozellıklerını dahada ılerı sevıyeye tasıyor.

Apple konusuna gelınce, buyuk ıphonelar cok gec kalınmıs urunlerdı. Cok onceden cıkarılması gerekıyordu ancak cok ınat ettıler. Steve Jobs'un gıdısı bıraz etkılı oldu bu urunlerın cıkmasında, Jobs cok karsıydı buyuk ekranlı telefonlara. Yenı Macbook'a gelınce, bence asırı gereksız bır urun, ıslemcısı yeterlı degıl, sadece tek usbc gırısı varkı buyuk sacmalık, adaptorsuz hıc bır sey kullanamıyorsunuz. Kımın ısıne yarar dersenız sadece sureklı seyahat halınde olan kısıler belkı hafıflıgı ve Mac olmasından dolayı satın alır, yoksa o fıyata son kullanıcıların alması akıl ısı degıl. Ha 5k imac dersınız ona lafım yok, parasını sonuna kadar hak eden harıka bır urun ama yenı macbook olmamıs. Bakın Apple Watch'da buyuk fıyasko olacak sadece pıl omrunden dolayı. Kısa surede daha ıyı bır sarja sahıp yenı bır modelını cıkaracaklar dıye dusunuyorum.

Hocam dediklerinize katılıyorum. Büyük iPhone konusunda evet, geç bile kalındı. Fakat daha iyi bir tasarım yapılabilirdi diye düşünüyorum.

Bence Apple büyük ölçüde yenilikçi özelliğini kaybetmeye başladı. Eskiden çıkan ürünler hep devrimsel oluyordu (iPod, iPhone, iPad, Macbook air - bunların hepsi sektörü değiştirdiler). Şimdi bakıyoruz, her bilgisiyar firması Core M li cihaz çıkarmıştı durumdaydı fansız olarak. Apple da biz de çıkaralım diyip çıkarttılar resmen. Aynı şekilde akıllı saatler. oldukça çeşitli modeller vardı Apple da çıkarttı. Tamam Apple watch da ve macbook ta küçük yenilikler var ama hiçbiri wow dedirtmiyor insana.

Yeni Macbook kesinlikle o fiyatın bilgisayarı değil. Aynı fiyata Macbook Pro with Retina Display alınır, mis gibi her iş yapılır. Macbook pro da 1.5 kg ağırlığa sahip oldukça taşınabilir bir cihaz. Ya da 11.6 inç air al 1.1 kg. Herşey şu 200 gr için mi? ne olur 200 gr ağır olsa laptop. Açıkcası ben farkı dert etmem. Zaten daha Macbook un adaptörlerini de taşımak durumundayız. Ee 200 gr fark uçtu kayboldu. ( sözde herşey kablosuz olacak da kablolar gereksiz olacak ! Adaptörler yüzünden daha fazla kablo kirliliği oluyor!)

Macbook da beklediğim devrim ise söyle idi: ARM işlemcili 14 nm tabanlı, ve intel Core M ile yakın performans veren bir işlemci tasarlayacaktı apple. Zor değil S6 daki işlemci nerdeyse core M kadar güçlü. Hatta Macbookta, telefona kıyasla daha fazla termal bütçe olduğunu düşünürsek çok rahat Core M alt edilebilirdi. Sonra OS X i ARM a entegre edeceklerdi. Böylelikle maliyeti oldukça düşürebilirdi. Yine fansız ama MBA dan ucuza satılacak bir model olabilirdi. MBA'a da Retinayı koyacaktı. Ben 9 martta bunların olmasını beklerken, keynote u izlerken kahroldum diyebilirim.

Tabi belki yüksek kapasitede 14 nm üretim yapabilmek zor olacaktı. Samsung ve TMSC bu işin altından kalkabilir miydi bilemiyorum. Belki bu nedenle yapamadılar.

Samimi sohbetiniz için teşekkür ederim. Videolarınızı bekliyoruz :)
    iyi geceler dilerim.

• MBA nızı evde nasıl kullanıyorsunuz? Sürekli sarjda kullanmak daha mı iyi?

Batarya 100% olunca pil sarj olmayı kesiyor elektrik sadece diğer bileşenlerde kullanılıyor deniliyor. Sizce doğru mudur?

Genel öneri prizde kullanın ama ayda en az bir kere sarj döngüsü yapın yönünde gibi anladım ben.
  • suvari25 kullanıcısına yanıt
    İmkan oldukca prizde kullanin ama pilde kullanmayda cekinmeyin belli bir sure pilde kullaninca pil daha canli duruyor en onemlisi pc de agir bir is yaprken sarj etmeyin hem sarj hem desarj pil omrunu etkiliyor benim macbook air 2. Senesini doldurucak 200 donguyu gecmis simdi baktim %95 sagligi var kullanilan pil cok kaliteli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLind kullanıcısına yanıt
    Hocam haftada bir kez şarj etmeyi öneriyorlar. (Haftada bir döngü). Zaten apple kendi sitesinde ayda en az bir tam şarj döngüsünü tamamlayın diyor.

Ağır işler icin kullanmiyorum. Fakat forumda batarya 100% olduktan sonra pil devredışı kalır diyorlar. Simdi siz de ağır islerde prizde kullanmayın dediniz. Bir bilginiz var mı bu konuda ? Batarya doluyken prizden gelen elektrik sadece bilgisyara mı gider ?

• suvari25 kullanıcısına yanıt
    %100 olunca pil ile ilişkiyi kesiyor devre ben öyle birşey söylemedim siz yanlış anlamışsınız. Diyelim laptobun şarjı %50 siz fişe taktınız ve ağır bir işlem yapmaya başladınız bir yandan güç çekip bir yandan bayaryayı şarj etmeye çalışıcak makine işte bu pile zarar veriyor.Eğer pil %100 iken bu işlemi yaparsanız direk prizden aldığı elektrikle bu işlemi yapıcak pil tamamen devre dışı kalıcak.Şarj olurken çok kurcalamamak lazım bunun dışındaki her senaryoda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
  • bLind kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam ben emin olmak icin size sordum. Bence de şarj olurken cok ellememek gerekir. Mümkünse kapalı şarj etmeye calisirim. 100% de pil in devre disi kalması cok iyi. Yoksa bataryayı korumanın baska bir yolu olmazdı.

• ilhan_28 kullanıcısına yanıt
    Kimseyi etkilemek, ya da yanlış yola sevketmek istemem ama, kişisel kanaatim 2016'da rMBA gibi bir ürünün (Skylake işlemci de kullanan) olmayacağıdır.

MBA'ler bu kasa ile 6. yılını geçirmekte. Artık "sonsuz uykuya yatma vakitleri geldi...). Ha, muhtemelen 2016'da mevcut (2015 yılı) MBA'ler halen satışta kalabilir (aynen şu anda MBP 13" --- optik sürücülü ve halen "tarihi eser olmuş" 2012 üretimi Ivy Bridge işlemcileri kullanan model örneğinde olduğu gibi...); bir olasılık olarak.

Benim tahminlerim, (2105 sonlarını sisli görmekle birlikte), 2016'da Macbook olarak aşağıdaki iki ürün grubunun Skylake işlemcilerle (tabi ki bu işlemcilerin uygun alt versiyonlarıyla...) var olacağıdır.
    1) 12" ve muhtemelen ya 13" ya da 14" rMB (ince/hafif/seksi kasa) ancak düşük işlemci gücü...
    2) 13", 15" ve belki de 17" büyükolasılıkla tamamen yeni bir tasarım (özellikle kasayı kastediyorum...) içinde rMBP olacağıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 7 Nisan 2015; 23:56:01 >

• berkans kullanıcısına yanıt
    Bettertouch tool bu programı kullanmayı beceremedim kısaca neyi nasıl yapmamız gerektiği konusunda bilgi verirmisiniz.
  • arkadaşlar bugün MBA da ölü pixel farkettim :( Nedense kaç haftadır kullanmama rağmen az önce fark ettim. Birden bire mi oluştu ne yaptı anlamadım. Fotoğraf koyuyorum biraz belli oluyor fotoda. Sizce ne yapmalıyım? Zorlu center a gitmem zor İzmirdeyim.

EDIT: Hain pixel mouse imlecinin hemen solunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suvari25 -- 12 Nisan 2015; 14:23:22 >

• Watts diye bir uygulama var. Kurup pil kalibrasyon işlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

http://www.macupdate.com/app/mac/34037/watts

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: febahadir

Watts diye bir uygulama var. Kurup pil kalibrasyon işlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

http://www.macupdate.com/app/mac/34037/watts

Bu cihazlarda pil kalibrasyonu gerekli değil diye biliyorum.
  • https://support.apple.com/kb/PH14087?locale=en_US

If your portable Mac has a built-in battery, you don’t need to calibrate the battery.
  • Merhabalar, MBA da NTFS harici disk e dosya yazmak için tuxera NTFS programını kullanıyorum. Bazı forumlarda NTFS formatlı HDD leri, 3. parti yazılım kullanarak yazma işleminin harddisk için çok tehlikeli olduğunu okudum. Doğru mudur? bilginiz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.