Şimdi Ara

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.298
Cevap
24
Favori
56.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kısaca cevaplamak gerekirse evet, evet, hayır.
    Birincisi 4gb ram ne yaptığınıza göre ileride mutlaka yetersiz kalacaktır ama bunu da alsanız yine eski vaio'nuz gibi kafadan 5 sene götürebileceğini düşünüyorum.
    Ikinci olarak retina ekran gerçekten çok daha canlı renkler sunuyor. Vatan, Teknosa gibi yerlere gidip ikisinde ayni arkaplanı açıp yan yana koymanız bile yeterli.
    Üç ise tam emin değilim ama filmleri sorunsuz açabileceğidir. Yalnız ben de fansız olanı bekliyordum. 4300 lira olan 1.1 GHz olduğuna göre çok büyük ihtimal Lenovo Yoga 3'te yavaş kalıyor dedikleri Intel Core M 5Y70 işlemci. Yoga 3'te 4K Çözünürlük gibi bir şey vardı ama. Bu işlemci ekimde çıkmıştı, bir ay sonra Kasım'da İntel yeni Core M'leri piyasaya sürdü. Burdaki Intel Core M 5Y71 ise büyük ihtimal 5000 küsür liralık 12" macbookta olacak ve diğerinden bariz farkı var deniliyor. Yani tavsiyem Pahalı olan 12" macbook'u almanız fakat bana fiyatları çok fazla geldi bunların. O Yüzden "o paraya 15" retina alınır lan!" diyip sizi Air'e davet ediyorum.

Edit: Güncellenen macbook air'daki ssd okuma hızı dedikleri gibi 2'ye katlandıysa koca koca blu ray'leri havada karada açar heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 15 Mart 2015; 13:42:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• iphone çaldığında macbook un çalmasını ne yaptıysam engelleyemedim. ipad i engelledim ama macbook halen çalıyor.

bu mac ile diğer aygıtlarım arasında handoff a izin veri iptal ettim yine çalıyor

yardım lütfen
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevap için teşekkürler.

yalnız son ana kadar iyi giderken birden MBA alın demeniz biraz çelişkili olmadı mı? :))

aslına bakarsanız yeni mb, aire göre üstün özellikler içeriyor:

retina ekran, en az 8gb ram,256SSD, hafiflik ve diğer yenilikler gibi...

yani fiyat pahalı evet ama zaten aire bu ek özellikler eklenmiş olsaydı ulkemizde yine 4000den aşağı satılmazdı gibi geliyor.

bana 13.3" ekran daha ideal ama okuduğum yorumlardan sonra retina ekran elzem özellikler arasına girdi.

uzun lafın kısası: yeni MB testlerine bakıp sonra karar vericem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulturgay -- 15 Mart 2015; 20:11:53 >
  • sepulturgay kullanıcısına yanıt
    Evet aceleniz yoksa beklemek iyi olur, zira Nisan'dan önce yeni macbook gelmeyecek. Yeni Macbook'u çok beğendim. Tasarımı delicesine al beni diyor ama fiyatıyla bunu kapatıyor. Retina olacaksa 13" macbook Pro da alınır bu paralara.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar herkese, MBA 11 inç 4GB Ram 128 SSD 2014 kullananlar var mı? tavsiye edermisiniz o modeli? Birde bu 2014 model olanlar da indirim söz konusu olur mu? beklemeli miyim yardım ederseniz cok sevineceğim tesekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtcnaltunoglu7 -- 15 Mart 2015; 20:37:49 >
  • Ben 2013 late 11 inc macbook air kullanıyorum,8 gb olarak almanızı tavsıye ederım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepulturgay

öncelikle cevap için teşekkürler.

yalnız son ana kadar iyi giderken birden MBA alın demeniz biraz çelişkili olmadı mı? :))

aslına bakarsanız yeni mb, aire göre üstün özellikler içeriyor:

retina ekran, en az 8gb ram,256SSD, hafiflik ve diğer yenilikler gibi...

yani fiyat pahalı evet ama zaten aire bu ek özellikler eklenmiş olsaydı ulkemizde yine 4000den aşağı satılmazdı gibi geliyor.

bana 13.3" ekran daha ideal ama okuduğum yorumlardan sonra retina ekran elzem özellikler arasına girdi.

uzun lafın kısası: yeni MB testlerine bakıp sonra karar vericem.

+1

parasını verip iyisini alırım diyenler için bir görmek lazım yenisini.

Ben eski falan dert etmem, beklemem diyen için de 2500-3000 arasına güzel kampanya ile MBA alınır, kullanılır.

MBA'ya şu an RAM, SSD yükseltseniz de dediğiniz gibi fiyat yükseliyor zaten. 4Bin küsür fiyat var, 8GB ve 256 SSD ile.

• gidakontrol G kullanıcısına yanıt
    İndirim söz konusu olur mu acaba bahar indirimi tarzı bir şey? 4 GB ile 8 GB arasında ne fark eder cok mu gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtcnaltunoglu7 -- 16 Mart 2015; 16:41:06 >
  • Çok farkeder 8gb,ben olsam 4gb almam. Yosemitede arasıra 4 GB yetmiyor

• gidakontrol G kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler birde bu 2013 olanda cok asırıya kacmadan oyunlar oynanabiliyor mu rahatca? (Minecraft tarzı), hd videoları kasmadan oynatabiliyor mu youtube da? ısınma problemi var mı? bir kac yerde okumustum. Cok tesekkürler yardımlarınız icin
  • Yukarda bahsettıgınız tüm işleri rahatca yapıyor 2013 11 ınc.1080p videolarda falan sorun cıkmıyor

• Neredeyse 14-15 yıllık windows kullanıcısı olarak 1 hafta kadar önce Air 13 2014 aldım. 3 günde alıştım yeni işletim sistemine ve tabii ki harikalar yaratan track pad'e. Yok böyle bir rahat kullanım, bayıldım.
    Halen windows kullanmaya devam ediyorum tabii ki ama ev için masaüstünü satıp 5k mac almamam için bir sebep yok artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Neredeyse 14-15 yıllık windows kullanıcısı olarak 1 hafta kadar önce Air 13 2014 aldım. 3 günde alıştım yeni işletim sistemine ve tabii ki harikalar yaratan track pad'e. Yok böyle bir rahat kullanım, bayıldım.
    Halen windows kullanmaya devam ediyorum tabii ki ama ev için masaüstünü satıp 5k mac almamam için bir sebep yok artık :)

Bende 20 yıllık bir windows kullanıcısı olarak Macbook Pro'ya geçtim ve bir kaç günlük alışma süresinden sonra tek kelime ile cihaza aşık oldum diyebilirim. Gerçekte yok böyle bir rahat kullanım kolaylığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkans

quote:

Neredeyse 14-15 yıllık windows kullanıcısı olarak 1 hafta kadar önce Air 13 2014 aldım. 3 günde alıştım yeni işletim sistemine ve tabii ki harikalar yaratan track pad'e. Yok böyle bir rahat kullanım, bayıldım.

Bende 20 yıllık bir windows kullanıcısı olarak Macbook Pro'ya geçtim ve bir kaç günlük alışma süresinden sonra tek kelime ile cihaza aşık oldum diyebilirim. Gerçekte yok böyle bir rahat kullanım kolaylığı.

http://store.apple.com/tr/buy-mac/imac-retina

Bunu ne zaman alıyoruz? :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkans

quote:

http://store.apple.com/tr/buy-mac/imac-retina

Bunu ne zaman alıyoruz? :)

Valla şu an için en büyük hedefim. Hatta ütopyamda hem bu hemde bir 15" Macbook Pro.

Ama tabi ütopyadan önce hedef daha önemli :)

• eğer yeni air e 4K ekran haberi doğru ise 12" yeni macbook alma ihtimalim kalmaz.

http://www.macrumors.com/2015/03/25/2015-macbook-air-4k-display-60hz/

4k ekran retinadan daha kaliteli olsa gerek heralde ?
  • Merhaba,
    Ben MacBook Air ile Asus UX305FA arasında kalmıştım ama burada yazanları okudukça kararımı MBA'den yana kulandım. Ancak daha önce hiçbir apple ürününü kullanmamış biri olarak farklı işletim sistemi ve uyumluluk konusunda çekincelerim var ve o nedenle de siparişimi vermeden önce aklıma takılan birkaç soruyla ilgili tecrübeli kullanıcılardan yardım istiyorum.
    Öncelikle tez yazan bir doktora öğrencisi olarak benim için en önemli konu office programları. Microsoft office for mac bildiğimiz windows'daki ile aynı mı yoksa farklılıklar var mı? Çalıştığım diğer bütün bilgisayarlar windows ile çalıştığından kaydettiğim belgelerin açılmasında problem yaşar mıyım? Örneğin Keynote'da hazırladığım bir sunum windows kullanılan başka bir bilgisayarda düzgün bir şekilde açılır mı?
    Ve son olarak da her ne kadar burada çok kolay alışıldığı yazılmış olsa da OS X'i etkin bir şekilde kullanabilmek çok zaman alır mı?
    Teşekkür ederim.

• Bugün MBA 13' 128 GB Haswell satın alarak aranıza katılmış bulunmaktayım

Broadwell işlemcilerin grafik performansı çok daha etkileyici ama nerdeyse 1000 lira fark vardı . O yüzden Haswell e oldukça iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum.

Cihazın tasarımı ve özellikleri çok hoşuma gidiyordu. Ama OS X ten hala korkuyorum daha hiç kullanmadım. Gerçekte görmedim bile. Umarım Diğer arkadaşlarında dediği gibi hemen alışırım.

Ofis uygulamaları benim için de problem olabilir. Tavsiyeniz varsa duymak isterim.
  • nyxyz N kullanıcısına yanıt
    Office for Mac kullanabilirsiniz. Sorun olmaz. Ama dili İngilizce. Şu an deneme sürümü var ofisin yeni versiyonunun. Onda da Türkçe yok henüz. Font hataları olabiliyor ama kullanırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.